Stiri Cupa României Feminin

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca se pregătesc pentru al doilea Derby al Transilvaniei din acest sezon

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca se pregătesc pentru al doilea Derby al Transilvaniei din acest sezon

Două partide din Top 10 vor avea loc în această seară (24.03) în Liga Națională de Baschet Masculin, capul de afiș fiind reprezentat de un derby de mare tradiție. BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca vor fi adversare în al doilea episod stagional al Derby-ului Transilvaniei.

Dacă alb-negrii au rămas neînvinși în campionat după succesul muncit de la Pitești, din runda intermediară, și au ajuns la 32 de victorii consecutive în LNBM, galben-albaștrii luptă să-și asigure prezența în postsezon. După șapte etape trecute din faza secundă, U-BT Cluj conduce ierarhia cu 15-0, iar CSU Sibiu ocupă locul 6 cu un bilanț de 7 meciuri câștigate și 8 pierdute.

După cum aminteam anterior, campionii en-titre sosesc în Sala Transilvania după o victorie la Pitești, 78 la 63, conturată printr-un ultim sfert de excepție (30-4). Gazdele întâlnirii din această seară au trecut de Corona Brașov cu 93-85 la mijlocul săptămânii și ar putea accede în playoff chiar și cu o înfrângere în Derby-ul Transilvaniei, cu condiția ca Dinamo să nu câștige împotriva lui FC Argeș.

În ceea ce privește prima întâlnire directă din acest sezon, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, CSU Sibiu a oferit o replică foarte bună și a condus în multiple rânduri. Cu toate că a beneficiat de un avantaj de 13 puncte, formația antrenată de Tomas Rinkevicius s-a văzut învinsă în fieful campioanei. DJ Seeley și Pavlin Ivanov au avut câte 17 puncte în derby-ul încheiat cu 80-74 în favoarea Clujului.

Echipa pregătită de Mihai Silvășan a ieșit învingătoare din ultimele cinci confruntări cu CSU Sibiu. În acest interval s-au notat două victorii categorice, pe parcursul sezonului trecut (112-88 și 88-67). Trupa de pe Cibin a trecut ultima dată de marea rivală în urmă cu doi ani și două săptămâni, în Sala Transilvania, la capătul unei partide încheiate cu 85-82. Din jucătorii aflați atunci pe foaia oficială, în cele două loturi se regăsesc Monyea Pratt, Rareș Uță, Mirel Dragoste (toți în galben-albastru), Karel Guzman, David Lăpuște, Andrija Stipanovic și Patrick Richard (toți în alb-negru), în vreme ce Nandor Kuti a ajuns în tabăra Sibiului.

Clujenii au înscris cele mai multe puncte din rândul formațiilor aflate în Top 10, aproape 91 în medie, iar sibienii au 81.7 la acest capitol. Diferența este mică la recuperări, în favoarea galben-albaștrilor (37.0 - 35.3), iar la assist-uri alb-negrii stau mult mai bine (20.9 - 14.0). La nivel individual au ieșit în evidență Jay Threatt (17.0 puncte pe meci) și DJ Seeley (14.0 puncte în medie, în cinci apariții).

Toate biletele puse la dispoziție pentru Derby-ul Transilvaniei au fost epuizate, după cum a anunțat clubul gazdă. Confruntarea de la Sibiu va fi oficiată de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Mate Andras Stretea și Mihai Dumitrașcu.

CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca vor fi adversare în etapa a 26-a a campionatului, în această seară (24.03) de la ora 19.15, în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!