Stiri Cupa României Feminin

F8 CR Feminin. Sepsi-SIC a primit organizarea turneului final

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.02.2024

F8 CR Feminin. Sepsi-SIC a primit organizarea turneului final

După cum anunțam în urmă cu câteva zile, Federația Română de Baschet nu a făcut niciun anunț cu privire la organizatoarea Final Eight-ului Cupei României la Baschet Feminin. Deși licitația pentru organizare a avut loc pe 22 ianuarie 2024 și a fost câștigată de către CSM Constanța, clubul de la malul Mării Negre nu a plătit suma pe care a licitat-o, fapt ce ar trebui să conducă la anularea acesteia.

Pentru competiția care va avea loc între 9 și 11 martie, constănțenii au licitat mai mult decât campioana en-titre, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Cu toate acestea, covăsnencele au primit dreptul de a organiza Final Eight-ul, datorită uneia dintre deciziile Consiliului Director al Federației Române de Baschet.

Întrunit în data de 12 februarie, Consiliul Director al FRB a luat următoarea decizie, conform frbaschet.ro:

„In prezenta reprezentatilor CSM Constanta si ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, invitati sa-si sustina punctele de vedere, Consiliul Director a analizat situatia referitoare la organizarea FINAL 8 CRBF, editia 2023-2024. Se constata ca, in conformitate cu prevederile din Caietul de Sarcini si Conditii Financiare pentru organizarea FINAL 8 CRBF, respectiv la art. 4.1, punctul e, si art. 4.2, punctul a, CSM Constanta a efectuat plata taxei de organizare ulterior datei limita de 02.02.2024. Astfel, cu unanimitate de voturi, Consiliul Director decide respectarea prevederilor art. 4.1, punctul e, din Caietul de Sarcini si Conditii Financiare pentru organizarea FINAL 8 CRBF, astfel ca urmatorul club in ordine descrescatoare a sumelor licitate, respectiv ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, va primi organizarea turneului FINAL 8 CRBF, editia 2023-2024. Taxa de organizare in valoare de 59.000 de lei va fi achitata de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe pina vineri, 16.02.2024.

Au mai participat la sedinta online, cu statut de invitati: Anamaria Sintie, reprezentant ANS, din partea FRB, Marius Toma, Zoltan Safar, Mariana Schmidt, Sara Ganea, iar din partea cluburilor CSM Constanta si ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, reprezentantii legali, avocatii Sergiu Gherdan si Sabin Gherdan, precum si conducatorii acestora, Andrei Talpes si Istvan Rusz.”

Astfel, evenimentul se va desfășura în perioada 9-11 martie la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!