Stiri Cupa României Feminin

FCC Baschet Arad se impune clar în partida cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța

FCC Baschet Arad se impune clar în partida cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța

FCC Baschet Arad a câștigat meciul cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța, scor 77-51 (13-6, 27-20, 17-19, 20-6). Întâlnirea a contat pentru prima fază din Cupa României, grupa B.

Trupa constănțeană a început cu un prim cinci alcătuit din Denisa Vați, Bianca Fota, Bianca Voica-Nagy, Nikki McDonald și Denia Davis Start. De cealaltă parte, Aradul le-a aliniat la start pe Hadzovic, Armanu, Fodor, Ardelean și Karakasevic.

Bianca Fota a deschis scorul cu o aruncare de la mare distanță, dar Ildiko Nagy și-a adus echipa în avantaj, 3-4. Timp de aproape 9 minute, Constanța a rămas doar cu coșul înscris de Fota pe tabelă, iar Aradul a mărit ecartul la 3-10. McDonald și Armanu cu execuții din afara semicercului au dus scorul la 6-13, stabilind de asemenea rezultatul după primele zece minute.

În sfertul doi, echipa din Arad nu și-a lăsat adversarul să se apropie pe tabelă și a mărit ecartul pe parcurs. La jumătatea actului, Karakasevic a înscris pentru 15-27, iar Fota și McDonald au micșorat pe rând diferența la 9 lungimi. Cu două coșuri consecutive, Dora Ardelean a dus scorul la 20-35, iar după prima repriză formația din vestul țării se afla la adăpostul unui avantaj confortabil, 26-40.

În actul trei, Hadzovic a marcat din apropiere pentru 29-44, iar Andreea Beldian a înscris de afară și a modificat scorul la 32-44. Printr-un three-point play, Vați a făcut ca tabela să indice 35-47 iar Nikki McDonald și-a adus echipa la nouă puncte în spatele Aradului, 39-47. Beldian a marcat pentru 43-51 și aceeași McDonald a transformat două libere, 45-53. Veatriki Akathiotou cu mai multe libere înscrise a dus scorul la 45-56, iar înainte de ultimul sfert scorul era 45-57.

Bianca Voica a înscris de afară pentru 48-57, dar Angela Beadle a mărit diferența la 11 puncte, 50-61. Fodor a dus Aradul la 13 lungimi în față, 50-63, iar Armanu a fost găsită singură în căciulă și a mai pus două puncte pe tabelă, 51-65. Trupa galben-albastră se distanțează după coșul lui Beadle, 51-67, iar Fodor a mărit diferența dintre cele două echipe la 20 de puncte, 51-71. Aceeași jucătoare a pus capăt meciului cu o reușită din spatele arcului de cerc, după o pasă de la Hadzovic.

Angela Beadle a fost coșghetera celor de la FCC Baschet Arad cu 20 de puncte, iar Marta Fodor a înscris 15 puncte. Brankica Hadzovic a fost integralistă și a contribuit cu 11 puncte, 11 pase decisive și 7 recuperări, iar Jefimija Karakasevic a avut 10 puncte și 12 recuperări.

Nikki McDonald a marcat 18 puncte (10 recuperări) pentru Phoenix Constanța, iar Denia Davis Stewart a reușit 9 puncte și 12 recuperări.

Partida din Arena de Baschet a fost una marcată de ratări și mingi pierdute ușor, lucruri ce au contribuit la numărul mic de puncte marcate în anumite momente ale jocului.

*Foto: FCC Baschet Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!