Stiri Cupa României Feminin

Încă o sportivă a renunțat la baschetul de performanță

Valentin Todea

Valentin Todea
03.12.2015

Componenta echipei Phoenix Galați, Gabriela Necula, a decis să renunțe la cariera de baschetbalistă pentru a accepta un post de însoțitoare de bord la compania Emirates. Pivotul în vârstă de 24 de ani a strâns 9 meciuri în acest sezon din LNBF și a reușit medii statistice de 1.9 puncte și 1.8 recuperări în 09:53 minute evoluate.

Sportiva legitimată la clubul gălățean este a doua româncă ce decide în acest an să pună punct activității baschetbalistice de performanță, după ce Cristina Bigică a făcut acest pas în prima jumătate a lui 2015, la scurt timp după ce a fost anunțată că nu face parte din lotul României la EuroBasket Women 2015. Bucureșteanca a absolvit colegiul Marquette și este născută pe 27 februarie 1992.

Aceste hotărâri sunt efectul indirect al faptului că Federația Română de Baschet a scurtat foarte mult durata campionatului în ultimii doi ani competiționali, LNBF întinzându-se la o durată maximă de șase luni pentru echipele ce acced în finală respectiv patru luni și jumătate pentru cele care câștigă primul tur de play-out. Astfel, sportivele preferă să aleagă o altă carieră sau să joace afară, găsind o situație mai favorabilă chiar și în ligile secunde din străinătate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!