Stiri Cupa României Feminin

Marcel Urban: „La startul acestui sezon nu suntem pregătiți să fim campioni, dar pe parcurs se pot întâmpla multe”

Marcel Urban: „La startul acestui sezon nu suntem pregătiți să fim campioni, dar pe parcurs se pot întâmpla multe”

FCC Baschet Arad a avut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia s-au semnat și contractele de sponsorizare cu principalii finanțatori ai echipei, Primăria Municipiului Arad și FCC Environment. Președintele clubului, Marcel Urban, a vorbit despre o ierarhie a bugetelor la vârf, despre dorința de a prinde o nouă finală, a prezentat lotul, și-a exprimat părerea despre regula U23 și a apreciat noul sistem competițional.

În deschiderea conferinței de presă au luat cuvântul reprezentanți ai principalilor finanțatori, primăria și firma care dă prima parte a numelui echipei. S-au semnat și contractele de colaborare. Președintele Marcel Urban a fost întrebat pe ce loc ar fi clubul în funcție de buget.

„Dacă nu greșesc, pe locul 3 sau 4. Nu am informații totale de la Târgoviște, dar știu că primul buget în România este de la Sfântu Gheorghe, Satu Mare, iar noi cu Târgoviște, pe acolo. Târgoviște are niște sancțiuni iar conform deciziilor ulterioare vor stabili și bugetul. Ei fiind în CSM pot să stabilească bugetul de la o lună la alta să-l mărească. Eu zic că suntem în primele 4 ca buget. Aproape de fiecare dată am câștigat campionatul cu buget mai mic decât adversara noastră. Bugetul nu vorbește, dar contează enorm de mult. Singurul nostru dezavantaj e că noi avem procesul de salarizare sub altă formă (legea 350) decât ceilalți care sunt constituiți în cluburi sportive municipale și primesc sub altă formă banii. Ca să creezi un CSM sunt foarte multe lucruri care trebuie să se alinieze. În momentul de față sunt mulțumit de finanțările primite. Am format o echipă de bugetul pe care-l avem. Putea să fie și mai mult, dar urmează anul viitor și vom vedea ce va fi”, a declarat Marcel Urban.

Formația de pe Mureș a primit mai mult de la primărie după ce legea permite plata parțială a salariilor din acești bani. Au apărut și cheltuieli în plus cu participarea obligatorie la un număr important de turnee de 3x3 și obligativitatea ca echipele din LNBF să aibă o formație de junioare, proprie sau în colaborare, care să participe într-un CN de junioare. FCC Baschet Arad merge pe campionatul U15. Președintele galben-albastrelor a vorbit din nou despre visul de a reveni într-o finală, de care echipa nu s-a mai apropiat după problemele cu care s-a confruntat la începutul anului 2016.

„5 ani de tranziție din cauza legilor. De când s-au schimbat vrem să ne formăm o echipă în care să devenim din ce în ce mai puternici și atunci de la anul putem să ne gândim din nou la Liga Europei Centrale sau, de ce nu, chiar mai sus. Începem cu mari speranțe. Am creat o echipă care sperăm să ne ducă în primele 3 ale campionatului. Îmi doresc enorm ca după atâta timp să ajungem din nou într-o finală, iar acolo se poate întâmpla orice. Cum s-a și demonstrat în sezonul recent încheiat, chiar dacă echipa din Sfântu Gheorghe a dominat de la cap la coadă campionatul, în finală s-a ajuns până la meciul 5, iar dacă Satu Mare era puțin mai inspirată, eu zic că putea să câștige campionatul, chiar și Cupa.

Avem șansa noastră la finală. Nu pot să spun că sunt șanse foarte mari, dar campionatul se desfășoară pe o perioadă destul de lungă, se pot întâmpla foarte multe între timp în viața unei echipe. Până când jucătoarele pătrund pe parchet, în spate se desfășoară niște forțe și niște energii enorme, cu niște cheltuieli de organizare, de jucătoare. Trebuie să funcționeze un mecanism foarte bine până să ajungi să câștigi un campionat în România. Clubul nostru are 9 titluri câștigate în spate și tocmai de aceea știu ceea ce trebuie să se întâmple ca să putem să ieșim campioane. La startul acestui sezon nu suntem pegătiți să fim campioni, dar pe parcursul sezonului se pot întâmpla multe și ne dorim să ajungem în finală. De acolo vom vedea”, a adăugat Urban.

Acesta și-a exprimat neîncrederea în regula U23 care în acest sezon este obligatorie tot meciul, părere întărită de discuția cu președintele de la Vrbas, echipa de la care a venit antrenorul Dejan Mudresa.

„Se putea mai bine, dar prin echipa ce am format-o în momentul de față, prin antrenorul adus și staff (schimbat aproape tot) sunt mulțumit per ansamblu. Doar că această regulă de sub 23 de ani ne încurcă pentru că sunt foarte multe jucătoare care au trecut peste niște etape sportive până să ajungă la un nivel de Liga Națională (eu zic că e un nivel înalt) și nu face altceva decât să scadă calitatea jocului impunându-ne forțat să utilizăm aceste jucătoare. Cei din Serbia mi-au și spus că impunerea unor jucătoare forțat nu face altceva decât să se întoarcă împotriva baschetului feminin românesc ca un boomerang și să ne lovească când nu așteptăm pentru că acest lucru trebuie să vină natural, de la sine. Au încercat și ei acest sistem pe care l-au scos după ceva timp, povestesc ce mi-a spus președintele de la Vrbas, că nu e o chestiune rentabilă. Vom trăi și vom vedea, merită încercat. Noi oricum ne-am supus acestei reguli și o vom respecta. Personal nu sunt de acord cu ea, timpul ne va demonstra dacă a fost o idee inteligentă sau neinspirată”, a mai spus Marcel Urban.

În cadrul conferinței s-a mai abordat și ideea încercării de a mai omologa o sală din oraș pentru competiții, ca să nu mai fie probleme atunci când sunt târguri în Sala Victoria. În ceea ce privește schimbarea sistemului competițional, cu grupe regionale în prima fază, oficialul arădean a apreciat această schimbare.

„Foarte bună această decizie a FRB, luată împreună la ședința președinților de club de la Oradea, împărțirea pe 2 zone geografice. Este excepțională și în prisma faptului că înainte erau cele mai valoroase 6, următoarele 7, nu era normal pentru că echipa noastră și celelalte din primele 6, niște jocuri foarte puternice, care nu duceau decât la uzura jucătoarelor. În fazele finale s-a și demonstrat că multe jucătoare au fost accidentate. Mai mult decât atât, suporterii au fost extrem de plictisiți pentru că ne-am întâlnit de 9 ori cu Sfântu Gheorghe, de 8 ori cu Brașovul, de vreo 6 cu Târgoviște și nu mai era interesant de la meciurile 3”.

FCC Baschet Arad este în grupa Vest în prima fază a campionatului. Primele trei clasate din Vest și Est avansează în grupa A în faza a doua. Dacă nu apar alte modificări și rămân 6 formații în Vest și 7 în Est, nu se vor lua punctele din prima fază mai departe. Cele șase echipe din grupa A vor juca și în play-off. Primele două locuri la finalul fazei a doua se califică direct în semifinale și vor fi dueluri între locurile 3-6 și 4-5 pentru calificarea în penultimul act, în sistemul 3 din 5. Arădencele vor juca singurul amical pe propriul teren în 21 septembrie, cu PEAC Pecs. Intrarea va fi liberă tot sezonul. Primul meci oficial pentru galben-albastre va fi în 9 octombrie, în deplasare cu CSM Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii