Stiri Cupa României Feminin

Marta Fodor: „Luăm totul pas cu pas”

Marta Fodor: „Luăm totul pas cu pas”

CSM Satu Mare luptă pentru calificarea în finala Cupei României la baschet feminin pentru a patra oară în ultimul deceniu, urmând să joace sâmbătă, 26 februarie, cu Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța, în prima semifinală din Sepsi Arena.

Marta Fodor a vorbit într-un scurt interviu pentru Baschet.ro despre ce urmează pentru vicecampioana României în acest final de săptămână. Pentru început, am întrebat-o dacă se așteaptă la un duel dificil în fața Constanței:

„Orice meci cu miză este un meci greu. Mai mult din punct de vedere psihic, decât fizic. Dar am încredere totală în echipa mea și simt că o să fie un rezultat bun pentru noi.”

CSM Satu Mare și Phoenix Constanța s-au întâlnit recent în Liga Națională, atunci câștig de cauză având formația în alb-roșu, după un meci echilibrat. Fodor ne-a mărturisit ce ar trebui să îmbunătățească echipa sa pentru a se impune și în semifinala Cupei:

„În primul rând, cel mai important este să fim pregătite mental și să fim 100% concentrate. În al doilea rând, să luptăm până la sfârșitul meciului și să nu uităm de ce ne aflăm pe teren: câștigarea cupei.”

„Cu siguranță baschetul devine mai frumos printr-o competiție strânsă”

Pe lângă formațiile obișnuite cu medaliile la finalul sezonului (Sepsi, Satu Mare sau Arad), în această stagiune există câteva echipe, precum semifinalistele CSM Alexandria sau Phoenix Constanța, care pot pune probleme fruntașelor. Am întrebat-o pe Marta Fodor cum i se pare acest sezon în întrecerile interne:

„Acest sezon este o surpriză plăcută pentru mine. Nu mă așteptam ca aceste echipe menționate să facă un pas înainte și să arate o altă față. Cu siguranță baschetul devine mai frumos printr-o competiție strânsă.”

Sepsi-SIC și CSM Satu Mare se pot duela în ultimul act, evitându-se o întâlnire în semifinale, cum a fost cazul în ediția de anul trecut a Cupei. Jucătoarea vicecampioanei României crede că, acum, este un lucru bun că nu se întâlnesc în semifinală cu rivala din Sfântu Gheorghe:

„În momentul de față cred că este un avantaj, fiindcă am avut o perioadă destul de fără meciuri și avem nevoie să <<simțim>> jocul în totalitate din nou.”

Marta Fodor are cele mai bune cifre din carieră în Cupa României, iar acomodarea rapidă la Satu Mare a ajutat-o în privința acestei performanțe:

„Mă simt extraordinar de bine la Satu Mare, m-am adaptat ușor. Îmi place toată colaborarea: jucătoarele, staff-ul, primăria, fanii, orașul.”

„Prima dată munca, apoi răsplata”

Sătmărencele au trei finale pierdute în CRBF și am întrebat-o pe Marta dacă anul acesta se poate întrerupe această serie:

„Nimic nu este imposibil, deci DA! Noi asta ne dorim în acest turneu.”

La final, jucătoarea ne-a spus că nu s-a gândit la cum ar sărbători un eventual succes la finalul acestei ediții a Cupei României:

„Deocamdată nu. Luăm totul pas cu pas. Prima dată ne concentrăm pe meciul de sâmbătă, apoi urmează pasul următor. Deci prima dată munca, apoi răsplata.”

Prima semifinală este programată sâmbătă, 26 februarie, de la ora 16.45 și va fi transmisă în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: arhivă personală Marta Fodor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!