Stiri Cupa României Feminin

Naționala feminină de 3x3 a României, prestație bună la turneul de la Constanța

Naționala feminină de 3x3 a României, prestație bună la turneul de la Constanța

Cu „veteranele” lotului de 3X3 în cantonament la Izvorani, în vederea participării la JO de la Tokyo, naționala României a fost reprezentată la turneul de calificare FIBA 3x3 Europe Cup 2021 de la Constanța condusă în teren de jucătoare U23.

Astfel, naționala României s-a prezentat la malul mării, la turneul organizat de Sport Arena Streetball chiar lângă Casinoul de la Constanța, în următoarea formulă Alina Podar, Nicolett Orban, Teodora Manea și Ana Suzana Ion. Primele trei au experiență la nivelul primei divizii din LNBF, în timp ce Ana Ion, mezina echipei (2001) joacă la colegiul american Alfred University. Fetele au fost coordonate la acest eveniment de Cătălin Ștefănescu, la rândul său antrenor cu experiență la nivelul primelor ligi de baschet masculin din România.

În prima partidă jucată de tinerele „Acvile”, româncele au evoluat contra Irlandei. După un început destul de dificil, fetele s-au trezit la un deficit de cinci puncte, scor 5-10. Alina Podar, jucătoarea cu cea mai mare experiență din formația tricoloră, a dat startul revenirii iar naționala a reușit să împingă meciul în prelungiri (12-12). Acolo România a reușit să marcheze ambele coșuri decisive prin Podar, în mai puțin de 10 secunde. A doua reușită a venit după o intercepție a Teodorei Manea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În a doua partidă România a oferit o prestație bună și împotriva Suediei. Scandinavele au venit cu o formație masivă, care a dominat lupta la recuperare. Cu toate acestea Nicolett Orban a avut mai multe reușite de sub panou, iar Manea și Podar s-au remarcat la rândul lor prin acțiuni individuale, iar Suzana Ion a avut o prestație excelentă pe alocuri în defensivă. Cu toate acestea, Suedia s-a impus în cele din urmă cu 18-13.  

La finalul victoriei cu Irlanda, Alina Podar a oferit un scurt interviu pentru sponsorul Superbet în care a povestit despre experiența de la acest turneu:

„Am venit aici cu o echipă tânără, dar care își dorește să muncească și ne așteaptă lucruri mărețe împreună. Am intrat în ritm puțin mai greu, dar după ce ne-am obișnuit cu adversarul și cu temperatura, fiind prima oară când am jucat afară sezonul ăsta, cred că toate au fost pentru noi. Mă simt onorată să joc pentru naționala României, mă ambiționează să joc tot mai bine, în fiecare zi. Vreau să le transmit colegelor de la Izvorani multă, multă baftă și să joace cu sufletul.”

Acțiunea României la feminin se termină la acest turneu, indiferent de rezultatul partidei dintre Suedia și Irlanda. Asta pentru că naționala noastră este oricum calificată la Europeanul din Franța.

Duminică, 27 iunie, va fi rândul băieților să joace în cadrul turneului masculin. În faza grupelor, „Vulturii” vor întâlni Georgia, Irlanda și Lituania. Naționala masculină va fi reprezentată la turneul de la Constanța de Cristi și Dani Mâinea, Alex Coconea și Cristi Chițu.

Partidele sunt transmise pe pagina oficială de youtube a FIBA 3x3, dar și pe Digi Sport 2. Comentariul este asigurat de Adrian Popa, Andu Kedei, respectiv Emil Hossu-Longin.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!