Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă la o diferență de 29 de puncte partida cu Phoenix Constanța

Olimpia CSU Brașov câștigă la o diferență de 29 de puncte partida cu Phoenix Constanța

Olimpia CSU Brașov s-a impus fără drept de apel în fața celor de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, scor 82-53, într-o un meci disputat în Sala Sporturilor din Târgoviște. Pe sferturi, tabela a indicat 24-6, 18-22, 23-11 și 17-14.

Brașovul a început confruntarea mai bine și a condus cu 5-0, iar Constanța a răspuns prin Denisa Vați de la mare distanță, 5-3. Pesovic a reușit un three-point play, 8-4, și tot ea a majorat diferența la 6 puncte, 10-4. Ulterior, defensiva echipei din Constanța a cedat iar Olimpia a avut un run de 10-0 pentru ca scorul să devină 20-4. McDonald a înscris pentru 20-6 iar după primul sfert tabela indica 24-6.

La reluare, Alina Crăciun a înscris din apropiere, 26-6, iar Andreea Beldian a marcat de afară pentru 28-11. Bianca Voica-Nagy a punctat de la semi-distanță, 28-15, iar Ines Corda a reușit un coș din afara semicercului și scorul a devenit 36-15. Voica-Nagy a răspuns imediat cu o aruncare transformată din spatele arcului de cerc, 36-18, iar Corda a majorat din nou diferența la 20 de puncte, 38-18. Denisa Fota a înscris pentru 40-24 de la 3 puncte, iar Vați cu un floater a micșorat ecartul la 14 lungimi, 40-26. Nikki McDonald a înscris prin același procedeu la următorul atac al Constanței, 40-28. După prima repriză, formația pregătită de Dan Calancea avea un avantaj mare pe tabelă, 42-28.

După ce echipele au revenit de la vestiare, Ines Corda a marcat de la 3 puncte pentru 47-30, dar tot ea a irosit o fază de atac după ce a aruncat direct în afara terenului o minge ce trebuia să ajungă la Pesovic. Scorul a devenit 52-30 după reușita de afară semnată de Sara Dickey, iar Pesovic a marcat cu lejeritate pentru 54-32. Denisa Fota a înscris din apropiere, 57-34, dar Amira Al Ash Hab și Dickey au majorat din nou diferența și Brașovul conducea cu 61-34. Alina Crăciun a înscris și ea din nou cu mai mult de un minut rămas din sfertul trei, 63-34, iar antrenorul Constanței a cerut timp de odihnă. Înaintea ultimelor zece minute, tabela arăta 65-39 în favoarea Olimpiei.

Sfertul patru a continuat în aceeași manieră, cu Brașovul aflându-se la controlul partidei și majorând diferența de scor odată cu trecerea minutelor. În cele din urmă, gruparea de sub Tâmpa obține o victorie categorică împotriva trupei constănțene. Finalul de meci a fost marcat de multe ratări ușoare și de aruncări care nici nu au atins panoul.

Biljana Pesovic a terminat confruntarea în triple-double cu 19 puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive. Ines Corda a marcat de asemenea 19 puncte, iar Sara Dickey a înscris 13 puncte pentru Brașov.

Nikki McDonald a avut 11 puncte și 8 recuperări pentru Constanța, iar Jordan Hawkins a contabilizat 9 puncte și 8 recuperări. Denia Davis Stewart a reușit 15 recuperări și 5 puncte.

În prima partidă disputată joi, CSM Târgoviște a învins-o acasă pe CSM Alexandria cu scorul de 58-47 (16-12, 14-12, 19-10, 9-13). 

După primele două sferturi, gruparea din Dâmbovița se afla la conducere pe tabelă, scor 30-26. Gruparea din Alexandria a ținut aproape de adversar până în ultimele minute ale sfertului doi, moment în care s-a rupt echilibrul. Formația antrenată de Cătălin Tănase și-a mărit treptat avantajul iar înaintea ultimului act ecartul dintre combatante era de 15 puncte, 49-34.

Alina Chivu a fost principala marcatoare de la CSM Târgoviște cu 14 puncte, iar Gabriela Irimia a reușit un double-double alcătuit din 12 puncte și 11 recuperări. Ancuța Stoenescu și-a trecut în cont 9 puncte în această confruntare.

Mihaela Burcică (Mihai) a fost coșghetera celor de la CSM Alexandria cu 13 puncte înscrise, urmată de Mihaela Mazilu cu 12 puncte.

*Foto: Dan Potor/Facebook Olimpia CSU Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!