Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța reușește un run de 15-0 în ultimul sfert și se impune pe terenul Universității Cluj

Phoenix Constanța reușește un run de 15-0 în ultimul sfert și se impune pe terenul Universității Cluj

Phoenix CSU Simona Halep a oferit o revenire spectaculoasă pe terenul Universității Cluj în primul meci al etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, într-un duel disputat miercuri (12.01) în BTarena. Dobrogencele s-au impus cu 59-56 la Cluj-Napoca.

Ioannis Koukos a început meciul cu un prim 5 alcătuit din Johnson, Fleșer, Rubin, Uiuiu și Al Ash Hab, iar oaspetele au replicat prin Vega, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten și Hinriksdottir.

Alexandra Uiuiu a scuturat plasa de la distanță pentru 3-0, de unde Voica-Nagy și Rosten au ajutat Constanța să întoarcă (4-3), tot Rosten prelungind seria până la 6-3 pe tabelă înainte ca tripla lui Uiuiu să modifice scorul pentru 6-6. Rubin și Johnson au contribuit la mărirea diferenței la două posesii în favoarea gazdelor, 12-8, însă avantajul a durat puțin, Phoenix venind în replică cu un run de 8-0 și Mititelu puncta pentru 16-12. Tot Uiuiu a oprit seria vizitatoarelor (16-15), însă Constanța a reușit să își adjudece primul sfert cu 21-17.

Universitatea a egalat după reușitele lui Al Ash Hab și Rubin, ambele din interiorul arcului de cerc, 21-21, Bianca Fota punând apoi două puncte pe tabelă pentru Phoenix (23-21). După aproape trei minute fără coș, Johnson a punctat la 23-23 și ulterior cu două aruncări libere precise a dus formația gazdă la 25-24. Clujul avea să se ducă la 31-24, de unde Hinriksdottir și Rosten au redus ecartul până la 31-29, la pauză intrându-se cu 33-29.

Clujencele au fost mai precise din spatele arcului de cerc (44%), trei reușite din patru venind de la Uiuiu. Lupta la recuperări în prima repriză au câștigat-o gazdele (21-20), la assist-uri oaspetele (9-7), în timp ce la punctele marcate din paint a fost egalitate (16-16). Ciara Rosten a terminat primele două sferturi cu 13 puncte (5/7 din acțiune), iar Alexandra Uiuiu și Khiana Johnson au pus câte 11 puncte pe tabelă, cele două combinând pentru 8/16 din acțiune în acest interval.

Constanța a pornit cu cinci puncte marcate la rând în sfertul al treilea și reușita Biancăi Fota a fost bună pentru 34-33, Universitatea Cluj bifând un parțial de 7-2 și Rubin schimba scorul pentru 40-36. Voica-Nagy și Rosten au ținut-o pe Phoenix la un punct în urmă, 42-41, iar după opt aruncări ratate în total de cele două echipe, Fleșer a scuturat plasa pentru 45-41, iar pe următorul atac Al Ash Hab a pus două noi puncte în favoarea gazdelor. Situația de pe tabelă nu s-a schimbat în ultimul minut al sfertului al treilea și Clujul conducea cu 47-41.

Amira Al Ash Hab a punctat în debutul sfertului al patrulea pentru 49-41 și peste câteva atacuri pentru 53-44, cel mai mare avantaj al gazdelor în meci, Constanța neputând apoi să arunce la coș în cele 24 de secunde și Miroslav Popov a solicitat un timp de odihnă. Clujul s-a dus la 56-44 prin tripla lui Johnson, reușita fostei jucătoare de la Phoenix găsindu-și replica prin reușitele lui Rosten și Hinriksdottir (56-49), iar Beldian le-a adus pe vizitatoare la două posesii în spate, 56-51. Run-ul celor de la Phoenix s-a prelungit la 11-0 și Ciara Rosten a marcat pentru 56-55 cu 2:24 minute până la finalul întâlnirii, Nicoleta Mititelu transformându-și ambele aruncări libere și Constanța trecea în față, 57-56. Clujul a irosit o posesie importantă la 59-56 pentru adversare și a trimis-o la linia de fault pe Vega, dar aceasta și-a ratat ambele aruncări. Universitatea putea trimite meciul în prelungiri, însă Uiuiu a tras scurt de la distanță și Constanța s-a impus, după un run de 15-0 în ultimele șapte minute ale partidei.

Phoenix trece la 6-7 bilanț și va juca cu Agronomia București la finalul săptămânii, în timp ce „U" Cluj coboară la 5-7 și are etapă liberă în weekend.

Ciara Rosten și-a trecut în cont un double-double, 19 puncte și 17 recuperări (14 defensive), Nicoleta Mititelu fiind următoarea marcatoare pentru Phoenix (9 puncte, 10 recuperări). Gazdele au avut patru sportive în double figures, lista conducând-o Taneka Rubin (16 puncte, 7 recuperări).

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!