Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța s-a înțeles cu Vladinka Erak

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.10.2018

CS Phoenix Constanța a transferat-o pe sârboaica Vladinka Erak. Pivotul de 33 de ani va bifa a 4-a echipă în România. Prima experiență în campionatul românesc a avut-o la Sportul Studențesc, în sezonul 2012-2013. În ultima stagiune a evoluat în Serbia, la Vrbas Medala.

După ce a câștigat ambele manșe din primul tur al Cupei României cu o singură stranieră pe teren, Phoenix Constanța a ajuns la o înțelegere cu Vladinka Erak. Pivotul de 1,90 împlinește 34 de ani în luna decembrie și se alătură sub panou unei jucătoare din aceeași generație, Cristiana Cutaș.

Formația de la malul mării va fi a patra din România pentru care va evolua sârboaica. Aceasta a jucat prima dată în Liga Națională în sezonul 2012-2013, la CSM Sportul Studențesc București. În 28 de meciuri a avut medii de 10.3 puncte și 7.6 recuperări în 30:13 minute. În stagiunea următoare a trecut la Olimpia CSU Brașov. Pentru alb-albastre a bifat tot 28 de partide în campionat, cu medii de 10.3 puncte și 6.6 recuperări în 28:17 minute/meci.

În 2014 a mers la BCM Danzio Timișoara (echipă cunoscută în acea perioadă și ca Tymes Politehnica). Erak a jucat 19 meciuri în Liga Națională pentru formația de pe Bega, cu 8.7 puncte și 6 recuperări în aproape 25 de minute/meci. A plecat în Serbia în luna ianuarie, la Radivoj Korac, cu care avea să câștige titlul în 2015 și 2016. La titlul din 2016 contribuia cu 10.2 puncte/meci și 8.4 recuperări în 18 partide.

A urmat un sezon când a evoluat pentru două formații. Prima parte a petrecut-o la Limoges, în liga a doua din Franța, unde în 11 partide a avut 2.6 puncte/meci și 4.9 recuperări, în 18 minute. În finalul sezonului a jucat pentru Radivoj Korac Beograd, pentru care a avut 7.7 puncte și 4.9 recuperări în 7 meciuri de campionat (20.7 minute).

Erak a jucat în ultima stagiune la Vrbas Medala. Pivotul care poate juca și pe poziția 4 a avut medii de 19.4 puncte, 10.5 recuperări și 2.6 pase decisive în 17 meciuri jucate în campionatul sârb, cu aproape 32 de minute/meci.

Cei de la CS Phoenix Constanța au încheiat un parteneriat cu Știința Constanța începând din acest sezon. În campionatele de juniori echipele sunt înscrise ca Phoenix Știința Constanța, la U16 feminin, U15, U16 și U18 masculin. Pe site-ul federației, în secțiunea rezervată Ligii Naționale de Baschet Feminin, gruparea apare momentan ca CS Phoenix Constanța.

Pentru elevele lui Predrag Stanojcic urmează debutul în Liga Națională, grupa B. Galben-albastrele găzduiesc duelul din prima etapă cu Rapid București. Meciul se va disputa duminică, 7 octombrie, de la ora 13:00 la sala Sporturilor Constanța.

*foto: kosarka24.rs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii