Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Știința Constanța obține biletul la Final 4-ul Cupei României la debutul în competiție

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.03.2019

Phoenix Știința Constanța a obținut biletul pentru Final 4-ul Cupei României la Baschet Feminin după ce s-a impus și în returul de la Alexandria. CSM a dat o nouă replică bună formației din prima grupă valorică în campionat. Manșa secundă s-a încheiat cu scorul de 54-58, pe sferturi: 16-14, 15-17, 10-12, 13-15. A fost un joc foarte echilibrat, cu 16 schimbări de lider și 11 egalități. Constănțencele au câștigat dubla manșă cu 128-109 la total.

Returul începea cu un avans de 15 puncte pentru vizitatoare. CSM Alexandria a avut în formula de start patru junioare: Andreea Mazilu, Ioana Bota, Tania Fiereșteanu și Paloma Cucu, alături de căpitanul Mihaela Mihai. Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Chelsea Douglas, Vladinka Erak, Andreea Fleșer, Jelena Jovanovic și Ecaterina Armanu.

Jovanovic a deschis scorul, iar Mihai reușea prima triplă a meciului. Echilibrul s-a păstrat până în minutul trei, fără ca vreo echipă să aibă un avans mai mare de o posesie. Au fost aproape patru minute în care oaspetele nu au înscris. Mihai le-a distanțat pe gazde la 11-6 când s-a intrat în a doua parte a perioadei de joc. A fost rândul teleormănencelor să nu marcheze timp de două minute, iar Phoenix Știința revenea în față cu un punct și cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Mihai a scuturat plasa de la distanță în finalul sfertului și la prima pauză scorul era 16-14.

Jovanovic a egalat la 16, dar Mihai a răspuns cu o nouă triplă. Oaspetele au egalat la 21 după reușita de afară a lui Jovanovic. Au fost aproape cinci minute în care tânăra formație gazdă nu a găsit drumul spre coș și constănțencele s-au dus la 5 puncte în față după tripla lui Douglas. Teleormănencele și-au regăsit ritmul în atac și au revenit la conducere, cu un punct. Finalul sfertului secund a fost echilibrat și s-a înscris doar de la linia de fault în ultimele două minute. La jumătatea partidei era egalitate, 31-31.

Cucu și E. Armanu au marcat primele două puncte ale echipelor lor în startul reprizei secunde. Au urmat aproximativ două minute în care nu s-a înscris, întrerupte de tripla lui Douglas care ducea scorul la 33-36. Gazdele au avut cinci minute în care nu au marcat și Fota mărea diferența la 9 puncte (cel mai mare ecart) în favoarea vizitatoarelor, 33-42 în minutul 26. Botorogeanu a oprit seceta din atacul CSM-ului, oaspetele au mai înscris un singur punct până la finalul sfertului, iar Mihai și Crăciunescu au strâns ecartul la două lungimi la ultima pauză, 41-43.

Phoenix Știința s-a dus la plus trei în debutul sfertului patru, dar Cucu le-a readus pe gazde în avantaj cu patru puncte la rând, scor 49-46 în minutul 36. Constănțencele au revenit la conducere după tripla lui Beldian și Fota a dus scorul la 52-56 de la linia de fault, cu două minute rămase din joc. Mihai și-a apropiat echipa la două lungimi când mai era un minut, dar CSM-ul nu a reușit să mai înscrie. Douglas a pus ultimele două puncte pe tabelă și scorul final a fost 54-58.

S-au înscris multe puncte după greșeli adverse, 23 gazdele și 25 oaspetele. A fost egalitate la coșurile de două puncte înscrise, câte 13. Teleormănencele au avut o triplă în plus, 5-4, iar constănțencele au transformat 20 de libere față de 13. A fost egalitate și la recuperări, 36-36.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte (4x3) pentru gazde, plus 6 intercepții. La CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 10 puncte, Crăciunescu 7, Lungu 6 puncte (7 recuperări), Botorogeanu 2 puncte, Horlea 2 și Fiereșteanu 2 puncte (10 recuperări).

Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 15 puncte, plus 6 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Douglas 14 puncte (5 recuperări), Jovanovic 11 puncte, Erak 7 puncte (13 recuperări), Beldian 3 puncte, T. Armanu 3, Cutaș 3 și E. Armanu 2 puncte.

Constănțencele își află astăzi adversarul din semifinale, de la ora 12:00, când se decide și cine va organiza Final 4-ul din 30 și 31 martie. Mai sunt calificate CSM Satu Mare, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov. Doar formația de la malul mării este debutantă în cupă dintre cele patru și va fi la prima prezență la turneul final.

Pentru CSM Alexandria urmează în campionat o deplasare la Agronomia Bucureșt, în 11 martie, în penultima etapă din Grupa Galbenă. Phoenix Știința Constanța stă în runda următoare din Grupa Roșie, iar următorul meci îl va avea acasă cu Universitatea Cluj, în 16 martie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!