Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă la scor primul meci al finalei cu CSM Constanța

Sepsi Sfântu Gheorghe câștigă la scor primul meci al finalei cu CSM Constanța

Astăzi, 13 aprilie, în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, s-a disputat primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin. Campioana en-titre a primit vizita debutantei CSM Constanța, într-o partidă terminată cu scorul de 94 la 63 pentru alb-verzi.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: Ioana Ghizilă, Khadijiah Cave, Annemarie Părău, Bethy Mununga, Borislava Hristova

CSM Constanța: Miljana Dzombeta, Bianca Fota, Alina Podar, Keyona Hayes, Rebecca Tobin

Gazdele au început excelent confruntarea, izbutind un parțial de 10-0 în primele patru minute ale jocului. Tatiana Gallova a cerut un timp de odihnă, însă elevele sale au comis o mulțime de greșeli și au ratat câteva aruncări ușoare, marcând primul coș de-abia la jumătatea actului inaugural. În schimb, Sepsi a continuat să evolueze foarte bine în ofensivă și, după zece minute, conducea cu 24 la 13.

Constănțencele au oferit o replică solidă în secvența secundă și, după un run de 6-0, Zoran Mikes a solicitat time-out. În ciuda indicațiilor sale, covăsnencele nu s-au regăsit în defensivă, iar alb-albastrele au profitat de acest aspecte. Diferența de pe tabelă a devenit din ce în ce mai mică, dar pivoții echipei alb-verzi au reușit în momente cheie să obțină recuperări ofensive și astfel s-au menținut în avantaj. Totuși, oaspetele au continuat să joace excelent și, după două libere ale lui Tobin, au egalat, 36-36, la finalul primei reprize.

Repriza secundă a început cu un duel între Ghizilă și Hayes, fiecare reușind să marcheze câte șase puncte. Apoi, Dzombeta a adus-o pe CSM Constanța în avantaj, 47-46, însă a urmat un parțial de 7-0 al gazdelor, iar Gallova s-a văzut nevoită să ceară time-out. Cave și Mununga au condus ofensiva lui Sepsi, care a fost de neoprit în sfertul al treilea, distanțându-se la 15 puncte: 68-53.

În actul decisiv, constănțencele n-au mai ținut pasul deloc cu covăsnencele, acestea dublându-și adversarul. Elevele Tatianei Gallova nu au mai avut aceeași eficiență nici în apărare, nici în atac, iar scorul a căpătat proporții. În cele din urmă, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu 94 la 63 și a preluat conducerea în finală.

Liderele învingătoarei au fost Khadijiah Cave (26 de puncte, 13 recuperări), Ioana Ghizilă (15 puncte), Borislava Hristova (11 puncte) și Bethy Mununga (10 puncte, 10 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Miljana Dzombeta (18 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări), Alina Podar (13 puncte), Keyona Hayes (12 puncte, 9 recuperări).

Următorul meci va avea loc mâine, 14 aprilie, de la ora 19:00, tot în Sepsi Arena și tot pe FRB TV.

*foto: Facebook – Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!