Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC dispută pe teren propriu ambele manșe cu Olimpia CSU Brașov din sferturile CRBF

Sepsi-SIC dispută pe teren propriu ambele manșe cu Olimpia CSU Brașov din sferturile CRBF

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov deschid faza sferturilor de finală din Cupa României la baschet feminin, atât turul, cât și returul urmând să se joace în Sepsi Arena.

Covăsnencele se vor afla la debutul în Cupa României în ediția 2021-2022, în timp ce Brașovul a jucat în primul tur, unde a trecut de CS Agronomia București cu 121-119 la general. Formația de sub Tâmpa a recuperat un deficit de șase puncte acumulat atunci după manșa tur și a câștigat pe teren propriu cu 64-56, după ce Agronomia conducea cu 53-46 în startul ultimului sfert.

Două sportive din lotul antrenat de Dan Calancea s-au aflat în double figures, Maria Delgado Suarez fiind principala marcatoare (29 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții, dar și 9 posesii pierdute). Ecaterina Armanu a urmat-o, cu 18 puncte (3/6 de la distanță) și 8 recuperări, iar Jordan Erin Hawkins și-a trecut în cont 15 recuperări (10 defensive).

Sepsi vine după eliminarea din Women’s EuroCup, unde formația turcă OGM Ormanspor a câștigat ambele manșe cu campioana României (80-52 și 72-69). Trupa antrenată de Zoran Mikes a ajuns astfel la trei înfrângeri în ultimele șase meciuri în toate competițiile, recordul pe plan intern fiind însă aproape imaculat (9 victorii și un eșec în LNBF).

Britney Jones este așteptată să debuteze pentru Sepsi în aceste meciuri, sportiva în vârstă de 34 de ani ajungând la Sfântu Gheorghe pe 17 decembrie. Jones a jucat în cariera sa și la Olimpia CSU Brașov.

Formația de sub Tâmpa a adunat medii de 38.0 recuperări, 47.6% la aruncările de două puncte sau 12.5 intercepții în dubla cu Agronomia București. Maria Delgado Suarez a strâns 22.5 puncte și 3.5 pase decisive în acele jocuri, iar Ecaterina Armanu a contribuit cu 6.5 recuperări și 40% procentaj din spatele arcului de cerc.

Primul joc din sferturile Cupei României dintre Sepsi-SIC și Olimpia CSU Brașov se dispută marți, 28 decembrie, de la ora 19.00, cu cea din urmă în calitate de „gazdă”. Returul este programat joi, 30 decembrie, de la ora 16.00 tot în Sepsi Arena. Ambele meciuri vor fi în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!