Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC își adjudecă un nou trofeu al Cupei României

Sepsi-SIC își adjudecă un nou trofeu al Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României pentru a șasea oară după ce a învins-o în finala de la Satu Mare pe CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 83-55 (20-20, 21-15, 21-14, 21-6). Echipa de pe Someș a oferit o replică solidă în prima parte a meciului, dar experiența și banca mai lungă a trupei din Covasna și-a spus cuvântul în cele din urmă.

Echipele de start

”U” Cluj: Fleșer, Chiș, Uiuiu, Campbell, Timbilla

Sepsi: Godri-Părău, Pasic, Gardner, Orban, Tobin

Clujul a început în forță partida cu un run de 6-0, dar Sepsi s-a trezit repede și a trecut la conducere după coșul lui Gardner de la mare distanță, scor 6-9. Universitatea a ținut aproape de adversar și a redus diferența la un punct în mai multe rânduri. În ciuda unui pressing agresiv al covăsnencelor, ”U” Cluj a stat bine în teren dar s-a precipitat de mai multe ori la finalizare și a ratat numeroase ocazii de a trece din nou la conducere. După coșul de trei puncte semnat de Pasic pentru ca tabela să arate 16-20, antrenorul Ioannis Koukous a cerut time-out. La reluare, clujencele au reușit să egaleze, 20-20, scor înregistrat după primele zece minute.

Timbilla a pus primele puncte din sfertul doi, după ce a recuperat ofensiv o minge aruncată de  Fleșer, 22-20. Sepsi a revenit în avantaj prin Gardner, 22-24 iar Tobin își distanțează echipa la 4 lungimi, scor 24-28. Ruxandra Chiș a înscris din spatele semicercului pentru 27-28, și tot ea prin același procedeu o aduce pe Universitatea la conducere, scor 33-32. Jucătoarele lui Zoran Mikes au răspuns prin Godri-Părău și Gardner, care au dus scorul la 33-39. Fleșer și Orban au mai înscris până la pauză, când tabela indica 35-41.

Sepsi s-a distanțat la 8 puncte în startul actului trei, scor 37-45, dar Clujul nu s-a lăsat mai prejos și a reușit să egaleze după coșul lui Timbilla, 45-45. Tobin a înscris 5 puncte pentru Sepsi iar astfel scorul a devenit 45-50, iar Uiuiu a înscris frumos pentru 47-52. Gardner a majorat din nou ecartul la 8 puncte, 47-55. Andra Mandache a dus scorul la 49-60 după ce a înscris ușor de lângă panou iar sfertul trei s-a încheiat la scorul de 49-62 după un lay-up transformat de Gardner.

Fleșer a punctat de la mare distanță la prima acțiune din ultimul sfert, scor 51-62, dar adversarele s-au distanțat la 17 lungimi, 51-68. O diferență de 19 puncte s-a consemnat după coșul semnat de Gardner, 51-70 iar Timbilla a transformat două libere pentru ca scorul să devină 55-70. Kelemen a înscris din spatele semicercului pentru 55-80 pe sirenă iar și tot ea a marcat ultimul coș al meciului prin același procedeu.

Principalele marcatoare

Sepsi: Gardner 20 de puncte, Tobin 18 puncte, Godri-Părău 13 puncte, Andra Mandache 12 puncte

”U” Cluj: Timbilla 17 puncte, Campbell 16 puncte, Fleșer 10 puncte

*Foto: Facebook Sepsi-SIC

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Un meci bun
    Am făcut un meci bun, din păcate ne bazam pe un lot scurt și am cazut fizic pe final. Felicitări echipei pentru calificarea în finala și pentru jocul bun facut in ciuda bugetului modest. Haide U!

    cu 3 ani în urmă (22.02.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!