Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC se califică în finala Cupei României în detrimentul lui CSM Satu Mare

Sepsi-SIC se califică în finala Cupei României în detrimentul lui CSM Satu Mare

Sepsi Sfântu Gheorghe este a doua echipă calificată în finala Cupei României la baschet feminin după ce a învins-o pe CSM Satu Mare, scor 77-67 (25-19, 21-15, 17-16, 14-17). Partida de pe terenul sătmărencelor a fost dominată de trupa din Covasna, care a știut să gestioneze bine și puținele momente dificile apărute de-a lungul partidei.

Echipele de start

Sepsi: Godri-Părău, Pasic, Gardner, Orban, Tobin

Satu Mare: Podar, Goss, Cuic (Pop), Covile, Bright

Sepsi a avut un start fulminant de partidă și a condus cu 6-0 și 17-4, dorind să taie elanul gazdelor încă din primele minute. Solopova a punctat de la mare distanță, 17-7, dar Tobin a răspuns imediat cu un coș ușor, 19-7. Solopova a înscris din nou din spatele liniei de 3 puncte, 21-12, însă Orban a mai pus două puncte pentru covăsnence, 23-12. Cătinean și Goss au marcat din apropiere pentru echipele lor și scorul a devenit 25-16. Solopova a stabilit scorul după primul sfert cu un coș spectaculos de la mare distanță, 25-19.

Satu Mare s-a apărat bine în startul actului secund iar Carla Popescu a marcat frumos de afară pentru scorul de 27-24, moment în care Zoran Mikes a solicitat time-out. Andra Mandache punctează din pasa lui Godri-Părău, iar Goss execută un three-point play și scorul devine 29-27. Mandache și Pasic au adăugat ulterior 4 puncte în contul echipei lor, 33-27. Un four-point reușit de Andra Mandache majorează diferența la 10 puncte, 37-27. Aceeași jucătoare mai pune două puncte pentru gruparea din Sfântu Gheorghe, 39-27, iar Maikel Lopez solicită timp de odihnă. Sătmărencele au redus ecartul la 9 puncte prin Cuic (Pop) și Solopova, 41-32. Jucătoarele lui Zoran Mikes au fost greu de oprit pe faza ofensivă și astfel au intrat la pauză cu un avantaj de 12 puncte, scor 46-34.

Pasic a înscris rapid 5 puncte pentru echipa sa în debutul sfertului trei, 51-36. Bria Goss a răspuns cu 4 puncte în contul celor de la CSM și a redus ecartul la 10 lungimi, 52-42. Această diferență se menține și la jumătatea sfertului trei, scor 55-45. Godri-Părău a transforma un lay-up iar Claudia Cuic (Pop) a înscris din spatele semicercului, 57-48. Godri-Părău și Cătinean au reușit două coșuri din apropiere, 61-48 iar Cuic (Pop) a fost precisă din dreptul liniei de fault, 61-50. În ultimul minut al actului al treilea, mingea a ieșit din inel la o aruncare a Claudiei Cuic iar înaintea sfertului decisiv Sepsi conducea la o diferență de 13 puncte, scor 63-50.

După aproximativ două minute scurse din ultimele zece ale întâlnirii, Satu Mare a micșorat ecartul la 11 lungimi, 65-54. Tobin își folosește forța și recuperează ofensiv o minge pe care o pune în coș, 67-54. Cu cinci minute și jumătate până la final, la scorul de 69-56, Tobin a părăsit terenul de joc în brațele medicilor după ce a suferit o accidentare. Acest lucru nu a afectat jocul echipei din Sfântu Gheorghe, care s-a distanțat la 13 puncte după un coș înscris de Andra Mandache, scor 76-63. Claudia Cuic (Pop) a transformat două libere și scorul a devenit 76-65 iar la intrarea în ultimul minut de joc Bright a punctat din pasa româncei, 76-67. În cele din urmă, Sepsi se impune la o diferență de 10 puncte și așteaptă finala cu ”U” Cluj.

Annemarie Godri-Părău a ieșit în evidență cu 17 puncte și 7 pase decisive pentru Sepsi, iar Andra Mandache a urmat-o pe lista marcatoarelor de la învingătoare cu 16 puncte înscrise. Rebecca Tobin a terminat confruntarea în double-double după ce a adunat 12 puncte și 11 recuperări (3 intercepții) . Rebekah Gardner a marcat 12 puncte iar Pasic s-a remarcat și ea cu 10 puncte și 8 recuperări.

De cealaltă parte, Bria Goss a fost principala arma ofensivă de la Satu Mare și a înscris 19 puncte. Marina Solopova a avut 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Claudia Cuic (Pop) s-a evidențiat cu 14 puncte și 6 recuperări iar Patricia Bright a marcat 12 puncte.

*Foto: Facebook Sepsi-SIC

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

3 comentarii la aceasta stire:
  • T TI :

    FELICITARI SEPSI SIC !
    Bravo fetelor:sinteti minunate si cele mai bune ! Speram in succesul din finala de azi,si asteptam al 6-lea trofeu de Cupa Romaniei,inaintea castigarii campionatului !Felicitari Zoran Mikes ! CONGRATULATIONS ! FELICITARI ! GRATULÁLUNK !

    cu 3 ani în urmă (21.02.2021) Raspunde
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    CSM LOL
    Inca 3 arbitri si SM poate-poate scotea un egal:)))). De atatia ani mustaciosul mic cheltuie banii orasului pe eternul loc 2

    cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • Fair Play:

      ?
      DIN PACATE AVETI ECHIPA DAR NU AVETI MANEGEMENT...de ani de zile,sint probleme in conducere...intre antrenori si presedinte ...ar trebui vazut si cum se manipuleaza finantele clubului,fiindca investiti bani multi fara nici un rezultat !

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!