Stiri Cupa României Feminin

Tunde Kilin, prima jucătoare cu peste 10 assist-uri într-un meci din noua ediție a LNBF

Tunde Kilin, prima jucătoare cu peste 10 assist-uri într-un meci din noua ediție a LNBF

Universitatea Cluj s-a impus cu 89-48 în fața celor de la CSU Rookies Oradea în prima etapă din grupa Vest a LNBF, ediția 2019-2020. Mariah King a fost coșghetera meciului de la Sala Horia Demian, cu 27 de puncte, cu care și-a îmbunătățit recordul personal în campionatul nostru. Tunde Kilin și-a îmbunătățit recordul personal de assist-uri și a bifat un double-double în primul joc oficial după revenirea la „U”. Artavia Ford a reușit și ea un double-double la debutul în alb-negru. Ruxi Chiș s-a remarcat de la învinse cu 22 de puncte, iar Alexandra Mangra a debutat în LNBF cu 12 puncte.

Mariah King s-a întors în această toamnă în Liga Națională, în care a mai evoluat în sezonul 2015-2016. Americanca a fost coșghetera partidei care a deschis grupa Vest, cu 27 de puncte, care reprezintă un nou record personal pentru ea în campionatul românesc. A petrecut în teren 34:09 minute contra orădencelor și a încheiat cu 12/17 la șuturile de două puncte (71%), 0/1 de la distanță și 3/4 la libere (75%). A mai avut 8 recuperări (4 ofensive/4 defensive), 3 pase decisive, 5 turnovers și 7 intercepții pentru +33 indice al eficienței.

Tunde Kilin a revenit în această vară la Universitatea Cluj și a încheiat în double-double primul meci oficial al sezonului. Noul căpitan al lui „U” și-a îmbunătățit recordul personal de assist-uri în LNBF în jocul de miercuri în care a oferit 14 pase decisive. Este prima jucătoare care trece de 10 assist-uri într-un joc din acest campionat. Fundașul a jucat 34:46 minute și a fost în double-double cu cele 13 puncte. A încheiat cu 4/5 la șuturile din semicerc (80%), 1/7 de la distanță (17%) și 2/4 la libere. A mai avut 4 recuperări, 3 turnovers și 2 intercepții, cu +22 indice al eficienței.

Artavia Ford a reușit un debut bun pentru alb-negre, fiind în double-double cu 22 de puncte și 10 recuperări (1/9) în 24:23 minute. A terminat cu 10/16 la șuturile de două puncte (62%) și 2/5 la linia de fault (40%). A adăugat 1 assist, 1 turnover, o intercepție și un capac, pentru +25 în dreptul eficienței.

Ruxandra Chiș a fost principala marcatoare a formației orădene, cu 22 de puncte în 32:28 minute. A terminat meciul cu 5/12 la șuturile din semicerc (42%), 4/12 la cele de trei (33%) și a mai avut 2 recuperări, 1 assist, 4 turnovers și 3 intercepții, cu +9 eficiență.

Alexandra Mangra, de 17 ani, a debutat în LNBF și a marcat 12 puncte în 37:39 minute, cu 3/6 la două puncte (50%), 2/7 de afară (29%) și 0/2 la libere. A mai avut 2 recuperări, 2 pase decisive, 3 turnovers și 2 intercepții, cu +5 eficiență.

Pentru CSU Rookies Oradea urmează un nou joc dificil, cu favorita grupei Vest. Bihorencele primesc vizita vicecampioanei CSM Satu Mare sâmbătă, de la ora 18:00. Universitatea Cluj ocupă prima poziție în grupa Vest după prima rundă. Pentru formația preluată în această vară de grecul Giannis Koukos urmează o deplasare la cealaltă echipă care a câștigat în prima zi în grupa Vest. Partida dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și „U” Cluj este programată luni, 14 octombrie, de la ora 18:00.

*foto: Jfritz Fotograf facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!