Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Nu știm pe ce jucătoare ne putem baza sau nu”

Zoran Mikes: „Nu știm pe ce jucătoare ne putem baza sau nu”

Final Four-ul din Cupa României la baschet feminin demarează astăzi, 20 februarie, la Satu Mare. 

Deținătoarea trofeului, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, va da piept în semifinale competiției chiar cu gazdele de la CSM.

Zoran Mikes, antrenorul formației din Covasna, a oferit o declarație pentru site-ul oficial al Federației Române de Baschet, o declarație în care vorbește despre obiectivele formației pe care o antrenează, despre formatul în care se desfășoară stagiunea 2020/2021, dar și despre probleme medicale cu care se confruntă înaintea turneului final al Cupei României. 

Cupa este o competiție interesantă, mereu surprinzătoare și, fără îndoială, orice echipă poate triumfa, orice echipa poate spera să câștige. În cazul de față, toate cele patru combatante speră la trofeu, dar eu cred că favorită este echipa care va câștiga semifinala noastră. În condiții normale, Final 4-ul este o competiție aparte, pentru că se dispută sub forma unui turneu în mijlocul unui sezon în care se joacă etape săptămânale. Însă, în acest an, ținând cont de pandemie, toate meciurile din campionat s-au jucat în format de turneu. Astfel, Final Four-ul pare un turneu precum cele de până acum, doar miza este mult mai mare. Avem numeroase probleme în lot, cauzate de accidentări, așa că până la debutul competiției, încă nu știm pe ce jucătoare ne putem baza sau nu. 

Nu am putut să ne antrenăm în condiții normale, pentru că au existat momente când nu am putut avea la antrenamente un minim de 10 jucătoare. Rămâne să vedem dacă aceste dificultăți ne vor afecta nivelul de joc sau reacțiile de pe teren, în condițiile în care, vă reamintesc, miza este una mare. Fără îndoială ne ajută mentalitate de învingători și suntem norocoși să avem în lot sportive care deja au mai trecut în carieră prin astfel de provocări și au mai câștigat până acum Cupa în diferete alte țări. De asemenea, cred că faptul că am întâlnit adversari extrem de puternici în EuroCup Women ne-a prins foarte bine, ne-a întărit, ne-a unit, aspecte atât de necesare atunci când lupți pentru un trofeu. 

Ne pregătim încă din august pentru un trofeu, nu o facem doar de zece zile încoace, așa că suntem extrem de motivați și concentrați pentru a duce misiunea noastră la bun sfârșit, pentru a câștiga primul trofeu al sezonului. 

*Foto: Facebook Sepsi-SIC

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!