Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă pe terenul lui CSO Voluntari

BCM U Pitești câștigă pe terenul lui CSO Voluntari

Într-o partidă disputată în Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari,  BCM U Pitești a dispus de echipa gazdă cu scorul de 81 la 80 la capătul unui meci decis în ultimele secunde de joc. 

Formații de start:

CSO Voluntari – Badiu, Moldoveanu, Hickey,Barro și Lee;

BCM U Pitești – Jeremic, Gheorghe, Jevtovic, Măciucă și Fitzpatrick.

Argeșenii au început mai bine partida și la jumătatea primului sfert conduceau cu scorul de 13 la 8. După o serie de atacuri eșuate de ambele părți, Devoe Joseph a înscris un and-one spectaculos și a dus scorul la 13-10. Au urmat momente bune de joc pentru ambele echipe. Djuric a finalizat prin slam-dunk pe contraatac și și-a pus echipa pentru prima dată în avantaj, dar Gajovic a înscris ultimele puncte ale primului sfert și și-a readus echipa la conducere, 23-22.

După 10 minute de joc Marcu Badiu era cel mai bun marcator al lui CSO Voluntari cu 6 puncte, de partea cealaltă Nikola Jevtovic avea deja 8 puncte.

Jeremic a înscris primele puncte ale sfertului decisiv cu o aruncare de la 8 metri, 26-22. Malcolm Lee, cu 5 puncte consecutive, a dat un impuls echipei din Voluntari care a reușit un run de 9-2, fapt ce l-a obligat pe Costescu să ceară time-out, 31 la 28. Măciucă a restabilit egalitatea, iar Tudor Gheorghe a dus din nou Piteștiul în avantaj cu o triplă, 34-32. Finalul sfertului a aparținut tot echipei oaspete, astfel, după 20 de minute de joc diferența crescuse la 6 puncte, 44-38.

Ilfovenii au început mai bine repriză a doua și undeva pe la jumătatea sfertului trei au preluat conducerea pe tabelă după o reușită de la distanță semnată de Vlad Moldoveanu, 52 la 51. La scurt timp după coșul reușit de fostul international român, Tudor Costescu a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste, acesta a fost nemulțumit de faptul că oficialii întâlnirii nu au acordat fault la o aruncare de sub panou a lui Jevtovic Au urmat momente fragmentate și confuze de joc, momente de pe urma cărora au profitat cei la de la CSO Voluntari, 60-57 la finalul sfertului trei.

Gajovic a înscris două triple consecutive și a dus scorul la 66-62 în favoarea echipei sale, iar Ocokoljic a cerut time-out. Timpul de odihnă a avut efectul scontat și ilfovenii au ajuns din nou la conducere după reușite lui Joseph și Moldoveanu, 68-66. După aproximativ 3 minute de joc făra coș din acțiune marcat, Voinescu înscria de la distanță și ducea scorul la 71-68 pentru BCM U Pitești. Hickey a profitat de o eroare în ofensivă a lui Jeremic și a redus din diferență, 73-72, ca mai apoi cele două echipe să schimbe coșuri prin Lee și Jevtovic, 75-74, dar același Hickey a înscris un coș extrem de important cu 59 de secunde rămase de disputat din partidă, 77-75 Voluntari. Gajovic a transformat două libere la celălalt panou, 77-77, însă reușitele muntenegreanului au fost anulate de un coș de la distanță a lui Joseph, 80-77. Deși abia venit de la time-out, Gajovic nu a reușit să repună în 5 secunde și argeșenii au terminat fără aruncare atacul ce putea aduce egalarea pe tabelă. Hickey și Joseph au fost impreciși la linia de libere, spre deosebire de Gheorghe care a înscris pe pătrundere și a dus scorul la 81-80 pentru BCM U Pitești cu 5 secunde rămase de joc din partidă. Piteștenii s-au apărat perfect la ultima faza și au câștigat partida cu coșul înscris de internaționalul român. 

Astfel, ambele echipe încheie turul cu 9-4 la general. 

Remarcați

Goran Gajovic - 19 puncte, 5 recuperări; Mladen Jeremic - 12 puncte; Tudor Gheorghe - 10 puncte; Nikola Jevtovic - 10 puncte;

Vlad Moldoveanu - 19 puncte; Malcolm Lee - 13 puncte; Anthony Hickey - 11 puncte, 5 pase decisive; Ousmane Barro - 10 puncte, 8 recuperări.

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

2 comentarii la aceasta stire:
  • ACS Alpha Sport Team Sibiu Navarro Juan Carlos :

    Victorie meritata.
    Felicitări Piteștiului pentru ca au câștigat acest meci deși era aproape imposibil la cum au fluierat astăzi oamenii în negru. De mult nu mi-a mai fost dat sa vad asa ceva!

    cu 3 ani în urmă (08.02.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    turneu
    Doua infrangeri oarecum neasteptate ale celor de la Voluntari, impotriva Sibiului cu mari probleme de efectiv si impotriva Pitestiului lipsit de fundasul principal. De arbitrajul de aseara nu mai comentez, s-a vazut cu ochiul liber.
    Am tot zis de cum a inceput campionatul ca au mari probleme la pivoti; l-au adus pe Barro, dar si acesta este umbra jucatorului de altadata. Dar inclin sa cred ca cea mai mare vulnerabilitate a lor e totusi valoarea antrenorului...

    cu 3 ani în urmă (08.02.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!