Stiri Cupa României Masculin

Echipa lui Elijah Stewart a renunțat la serviciile lui Maurizio Buscaglia

Echipa lui Elijah Stewart a renunțat la serviciile lui Maurizio Buscaglia

Napoli Basket, echipa la care evoluează Elijah Stewart, a anunțat în cursul zilei de marți, 3 ianuarie, despărțirea de Maurizio Buscaglia, antrenorul ajuns la formația italiană în stagiunea 2021-2022.

Alb-albaștrii nu au parte de începutul de sezon pe care și-l doreau și, cu un bilanț de patru victorii și nouă înfrângeri, se află pe locul 15 în Lega A. Buscaglia, care a fost demis în sezonul trecut de Hapoel Holon, a preluat la scurt timp după banca tehnică a lui Napoli și a reușit să o salveze de la retrogradare.

Însă, în noua stagiune, situația a devenit complicată pentru trupa din sudul Italiei, aceasta pierzând șapte din ultimele nouă partide. Drept consecință, conducerea lui Napoli a decis să se despartă de Maurizio Buscaglia și să îl numească antrenor interimar pe Cesare Pancotto.

Această veste a stârnit o mulțime de reacții din partea fanilor, o mare parte dintre ei considerând că demiterea tehnicianului italian nu e de-ajuns. Suporterii sunt de părere că e nevoie ca unii jucători să fie schimbați, iar printre numele menționate se regăsește și cel al lui Stewart.

Fostul baschetbalist al lui U-BT Cluj-Napoca nu pare să se regăsească în echipamentul lui Napoli, cifrele sale scăzându-i drastic în sezonul 2022-2023. Dacă în stagiunea trecută, Stewart reușea să aibă 15.2 puncte, 4.3 recuperări, 1.5 pase decisive și niște procentaje excelente de 60.2% din acțiune și 46.2% din afara semicercului, acum jucătorul american are 8.9 puncte, 3.0 recuperări, 29.7% din acțiune și 27.3% de la distanță.

Rămâne de văzut ce decizie va lua conducerea lui Napoli Basket, care este nevoită, în primul rând, să îi găsească un înlocuitor lui Maurizio Buscaglia.

*foto: Eurosport

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!