Stiri Cupa României Masculin

Horațiu Floca: „Nu a fost startul de sezon pe care ni l-am dorit sau imaginat”

Horațiu Floca: „Nu a fost startul de sezon pe care ni l-am dorit sau imaginat”

BC CSU Sibiu parcurge unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani și a început campionatul cu patru înfrângeri. Nu doar rezultatele le-au pus probleme galben-albaștrilor, ci și accidentările consemnate în lotul lui Dan Fleșeriu.

Această situație a adus nemulțumirea suporterilor sibieni, care și-au manifestat frustrarea prin comentarii pe paginile de social media ale clubului sau chiar și pe platformele ce țin de site-ul nostru. În aceste condiții, conducerea lui CSU Sibiu a luat decizia de a organiza o întâlnire cu fanii, la care au fost prezenți Horațiu Floca, Laurențiu Buduleci și Dan Fleșeriu.

Baschet.ro l-a contactat pe Floca, iar directorul clubului de pe malul Cibinului a acceptat să ofere un interviu pentru publicația noastră.

1. Întâlnirile dintre conducere și fani sunt foarte rare în sportul românesc. De ce ați considerat necesară o astfel de întâlnire?

Este o normalitate sa ai o relație de comunicare directa cu cei care susțin din tribune echipa și, recunoaștem, chiar am neglijat acest aspect la începutul acestui sezon. În ultimii ani, noi am avut întâlniri frecvente cu suporterii CSU. Sezonul acesta ne propusesem să ne întâlnim în vară, însă datorită programului încărcat din presezon a fost destul de dificil să găsim momentul. Acum, pe fondul multor nemulțumiri exprimate de suporterii noștri, am insistat să organizăm o întrunire pe care am considerat-o absolut necesară. Știm că suporterii CSU sunt fani înfocați și implicați, și vor să știe cât mai multe lucruri despre echipă și despre situația în care suntem.

2. Care sunt principalele probleme cu care vă confruntați în acest început de sezon?

Cred că problemele se văd, dar lucrăm cu toții pentru a redresa situația. Nu a fost startul de sezon pe care ni l-am dorit sau imaginat, dar suntem convinși că vom putea depăși aceste momente. Continuăm să căutăm parteneri privați care să ne sprijine activitatea, dar și încă un jucător care să completeze lotul. Ce ne lipsește cel mai tare însă, este atmosfera pe care fanii sibieni obișnuiau să o facă în sală. Sezonul trecut am jucat cu sala goală, lucru de neimaginat înaintea pandemiei, pentru echipa noastră, iar sezonul acesta am început cu restricționări la nivelul capacității. Jucătorii care evoluează la Sibiu, și care au mai fost sezoanele trecute la noi, știu cum era atmosfera în tribună și cum simțeau energia suporterilor care îi încurajau în timpul meciurilor. Apoi, vorbim de ticketing și de faptul că înaintea pandemiei 1480 de suporteri aveau abonamente la meciurile echipei noastre, bani care reprezentau un procent important în bugetul echipei și care au dispărut. Și nu în ultimul rând, mai este problema legată de partenerii privați care se asociau cu CSU inclusiv pentru a crea o legătură cu publicul consumator de baschet.

3. Ce soluții le-ați propus suporterilor pentru următoarea perioadă?

Nu am avut soluții de propus suporterilor. Singura rugăminte a fost de a continua să fie alături de echipă. Știm cât de dezamăgiți sunt, nici noi nu suntem mulțumiți cu acest start de sezon, dar familia CSU Sibiu a găsit mereu pârghiile pentru a trece peste astfel de momente, pentru că a fost mereu unită.

4. În anunțul întâlnirii ați scris că doriți să mai aduceți un jucător. În ce stadiu se află căutările? Când credeți că va sosi noul jucător la Sibiu?

Într-adevăr, in urma discuțiilor cu banca tehnică am concluzionat că este necesar să mai aducem un jucător care să aducă o îmbunătățire modului în care reușește acum echipa să se exprime în teren, dar și pentru a oferi o mai bună distribuție a minutelor de joc pentru cei mai importanți jucători ai noștri. Echipa tehnică este, de ceva timp, în căutarea unui jucător care să ne ajute, avem o listă scurtă de jucători pe care antrenorii o studiază și așteptăm deciziile lor în cel mai scurt timp. Ne dorim să facem un upgrade, astfel încât echipa să se poată exprima la un nivel tehnic și fizic mai bine, în teren.

5. Care sunt obiectivele echipei pentru actuala stagiune?

Am țintit mereu să fim cât mai sus și, de cele mai multe ori, ne-am autodepășit. Suntem însă realiști. După acest start de sezon, cu atâtea accidentări, un prim obiectiv ar fi să ne concentrăm energia pe pregătirea sportivilor, astfel încât să evităm cât mai mult accidentările. Suntem siguri că ambiția și devotamentul sportivilor și staff-ului nostru vor depăși așteptările noastre, ale tuturor. Chiar dacă avem un început mai slab de campionat, încă obiectivele sunt realizabile. Ne dorim să câștigăm Cupa României și, bine-nțeles că ne dorim o clasare în primele 4 echipe din campionat, la finalul playoff-ului. Experiența ne-a dovedit că de-a lungul unui sezon, toate echipele pot avea urcușuri și coborâșuri. Am văzut echipe care au avut un start excepțional de sezon, dar nu au reușit să se mențină la același nivel de performanță până la final. Am văzut și exact contrariul, echipe cu un start modest și care au impresionat în playoff. Oricum, suntem conștienți că nu este ușor, mai ales din postura în care ne aflăm acum, dar suntem convinși că vom depăși acest impas și că absolut toată lumea muncește pentru atingerea acestor obiective.

În etapa a 5-a, BC CSU Sibiu va avea un nou meci dificil. Trupa lui Dan Fleșeriu primește vizita lui CSO Voluntari, grupare ce revine după o pauză în care s-a confruntat cu probleme de sănătate.

*foto: turnulsfatului.ro

10 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Sibiu
    Pentru a avea șanse la o semifinală de campionat, după părerea mea trebuie sa termine pe locurile 4 5 la sfârșitul sezonului regular. Nu i imposibil, acolo vor fi Cluj, Oradea, Voluntari, Craiova și Pitești. Surprize pot apărea din partea echipelor Steaua, Ploiești. Oricum, mi se pare că un campionat cu 16 echipe nu aduce un plus, rar Intr o etapă găsești 3 meciuri echilibrate. Pentru nivelul baschetului din Romania, un campionat cu 12 echipe ar fi ideal, 8 in play off, 3 retrogradează direct și 1 baraj. Așa ar aduce un plus și ligii 1 de baschet, o competiție mai puternică care ar forma jucători pentru liga națională.

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    lista scurta
    daca acesta e nivelul actual pentru al 5-lea strain, slabe sanse sa-l vedem mai repede de Ianuarie in joc considerand contextul pandemic si sarbatorile.
    Eu vad necesar un pivot clasic, sa-l putem elibera pe Fitzner, dar cu Tohatan acum si mai predispus absentelor cred ca si pozitia lui e sensibila.

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      am auzit discutia asta cu pivotul si duminica, dar eu am anumite rezerve.
      principial, daca vrei un impact imediat, doar un guard ti-l poate aduce - zic eu. problema e ca nu e simplu sa transferi un jucator, doar ca back-up pentru Lucas; un astfel de rol e greu de acceptat; ar fi nevoie de un 1-2 (poate chiar si 3), dar cu ball handling, ca sa-ti poata acoperi mai multe nevoi.
      un jucator pozitia 5 e necesar si el, dar dupa capul meu, l-as lua doar ca pas urmator, conditionat cred si de o alta schimbare.
      in rest, cel mai imporatant e sa se refaca cei accidentati si reconstrui moralul, deoarece infrangerile astea atarna teribil de greu.
      si mai sper sa nu mai vada curand pe terenurile de baschet, faulturi intentionat facute pentru a scoate adversarul din joc, precum cel comis de Franklin la Lucas.

      cu 2 ani în urmă (19.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      pivot
      noi nu putem polariza terenul in formula actuala. Daca nu avem un pivot care sa fie pericol sub panou si restul pozitiilor o sa fie tinute aproape si o sa avem parte de efort, greseli, accidentari.
      Mai tii minte ce a spus Dan in Spania, ca aratam ca o echipa de pitici.
      Nu ca de Cj ne-ar durea capu pe noi, dar ce crezi ca ne fac Stipa si Bircevic sub panou?
      Sunt de perfect de acord si cu tine ca un guard poate face si desface un meci, dar de bine de rau, daca Lucas e apt, e sa zicem la nivelul echipei. Dar sub panou, eu vad ca suntem cel mai deficitari. Ca rebounds stam mai prost decat toti cu care am jucat pana acum daca bine retin.

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      hai sa spunem ca pot fi de acord, e nevoie de pivot
      dar strict managerial, e mai usor acum sa gasesti rapid un guard decent, pe care sa-l insurubezi rapid. nu mai zic si bugetar... plus ca dai putin aer si celorlati abuzati, justas sau mo. trebuie miscat repede, nu mai e timp prea mult, deja suntem 0/4, cu perspective de 0/6...
      apoi, cum ziceam, poti gandi o miscare mai complexa, sa eliberezi spatiu si bani, pentru a face loc de un pivot mare.

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      treaca
      de la mine, guard sa fie, dar macar de la Micic in sus.
      Eu m-am exprimat si asupra inceperii efective, Ianuarie. Sunt sanse sa vina mai repede ?

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      stai... ca am zis ce as face eu... :)
      din ce-am inteles, au inceput deja sa caute pivot, dar banii sunt putini si deci greu de gasit.
      eu sper sa reuseasca rapid, adica in 2-3 saptamani sa fie la sibiu, altfel s-ar putea sa fie prea tarziu.

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      let me guess
      2-3 saptamani + bani putini + pivot + moda anului la Sb = C__p;
      Contextu Cov nu ajuta oricum la transferuri acum. Sa vedem cat de horror va fi Halloween-ul.

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      nu, exclus.

      cu 2 ani în urmă (20.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Cred ca o sa castige CSO Voluntari duelul de la ei acasa
    Cred ca sunt echipa din sezonul asta mai buna , desi sa nu uitam ca Sibiu la sfarsitul sezonului regulat 2020/2021 a terminat pe locul 3 cu 21 de victorii si 5 infrangeri dar a pierdut cu Pitesti in prima runda cu 2-0 la general . Se pot intampla surprize never say never

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii