Stiri Cupa României Masculin

Interviu la rece cu Dragoș Diculescu, după înfrângerea cu Luxemburg

Interviu la rece cu Dragoș Diculescu, după înfrângerea cu Luxemburg

România a început cum nu se poate mai prost campania de precalificări pentru Mondialul din 2027. Selecționata noastră de seniori a pierdut la BTArena împotriva Luxemburgului, scor 72-76, după o repriză de prelungiri. Asta în ciuda faptului că la începutul sfertului patru „Vulturii” au avut un avantaj de 23 de puncte.

Unul dintre baschetbaliștii care a fost pe parchet la această înfrângere a fost Dragoș Diculescu. Singurul stranier român din lotul actual al naționalei a încercat să vină cu o explicație pentru tăvălugul luxemburghez din sfertul decisiv:

„Este pentru mine în continuare o rană deschisă. Niciunul dintre noi nu a vrut să piardă acest meci. Ce am văzut din teren și de pe bancă a fost că i-am lăsat să facă un run și cum în baschet echipa care are run-ul final câștigă meciul, am creat un monstru. I-am lăsat să dea de 3 puncte, să le crească încrederea și în momentele decisive a contat. S-a văzut și în overtime că ei au avut puțin mai multă luciditate. Noi am ratat anumite aruncări de 3 puncte sau nu am găsit soluțiile potrivite.”

Dragoș Diculescu a explicat și ce ar trebui să facă jucătorii pentru ca astfel de situații să nu se mai repete:

„Știu că selecționerul și-a asumat înfrângerea, dar cred eu că și noi ca jucători trebuie să avem o responsabilitate individuală mai mare. Și încep cu mine, care puteam să performez mai bine, să fiu mai agresiv în atac și apărare și să fac mai multe lucruri cât timp am fost în teren și nu numai. Dacă am fi câștigat meciul acesta la un punct sau la 25 nu schimba nimic realitatea în care ne aflăm acum. Trebuie să ne creștem responsabilitatea individuală, în momentul în care situația este dificilă să nu mai facem un pas în spate, să nu lăsăm străinii să rezolve momentele importante, să ne asumăm responsabilitatea pentru ca apoi, când revenim la echipa națională, să ne fie mult mai ușor. Putea fi Luxemburg, Norvegia sau Spania, există în orice meci aceste momente în care scorul este foarte strâns și atunci trebuie să ne asumăm responsabilitatea, o pasă dificilă, o aruncare grea. Faptul că această înfrângere s-a produs acum este trist, este dezamăgitor și doare, dar privind partea pozitivă, este totodată cel mai bun semnal de alarmă pe care îl puteam trage că lucrurile nu merg atât de bine și trebuie să nu ne mai ferim de momentele importante, să ni le asumăm și așa putem obține experiență și putem să o aducem și la echipa națională și să obținem rezultate mai bune.”

Cât despre comentariile contestatarilor, Dragoș Diculescu le-a privit într-o notă constructivă:

„Pe facebook, instagram sau la comentariile articolelor sunt printre cei mai buni tacticieni din lume. Păcat că nu îi putem convinge să se dea jos din fotoliu sau să lase popcorn-ul și să vină să ne antreneze. Acum lăsând gluma la o parte, este complet normal să critici. Indiferent ce ar spune un suporter, cel mai important este ca noi să fim cei mai duri critici ai noștri și să învățăm ceva din această experiență nefericită. Să zicem că am fi câștigat la 50 de puncte și toată lumea ne spunea ce echipă frumoasă avem, nu puteam lăsa asta să ne urce la cap. Eu cred că toate aceste lucruri, inclusiv oamenii din baschet care au trimis anumite mesaje, trebuie să ne facă pe noi să înțelegem că ceva nu funcționează cum trebuie și ține de noi să găsim acest lucru în interiorul nostru și să devenim cea mai bună varianta a noastră.”

Zilele următoare vom publica restul conversației cu Dragoș Diculescu, în care vorbim despre decizia lui de a pleca în campionatul Islandei, la Hamar, despre perioada petrecută la Constanța și ce urmează după experiența islandeză.

11 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    vai de mama voastra
    atat la niel de joc cat si declarativ. Sigur ca deja taberele au fost impartite cu privire la acest aspect, a avut grija domnul Istrate, dar totusi pe vremuri cand Romania inregistra o astfel de contraperformanta ( la orice sport) era o rusine acum e aproape o normalitate si aem ce invata din infrangeri. Bagati capul in pamant. ( cred cca exista si ...si)

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Nu stiu
      In ce masura poti sa bagi capul in pamant la vremea asta in Islanda.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    poate gaseste la meciul retur
    .... in Luxemburg sau cine stie, acolo isi vor spala toate pacatele si vom reveni in forta

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • Tanasa Petrisor:

      La meciul retur...
      ... o sa pierdem la 23 de puncte! Ca sa aratam ca se poate pierde la diferenta mare. Si dupa asta invatam din pierderea de la 23 de puncte avantaj si pierderea la 23 de puncte si sa vezi ce bataie ne luam dupa...

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • varu silvois:

      radem, glumim
      dar e trist, doar ca nu vrem sa vedem. S-a vehiculat ieea ca si alte echipe puternice au pierdut meciuri cu echipe slab cotate, insa dincolo ca acestea au jucat cu urmasii rezervelor, meciurile au fost in deplasare, ori in cazul nostru jocul nu s-a jucat la Caracal ( pentru incurajarea sportului de masa) , ci intr-o sala cu 4000 suporteri. Dar nu mai conteaza, domnul Istrate a considerat ca nu e grav.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • Istrate David:

      Feedback
      Observ că mă tot menționați pe-aici din spatele unui user... În primul rând, așa cum dvs aveți dreptul la o opinie așa am și eu. Am justificat tot ce am scris, am oferit argumente, vreți să înțelegeți, bine, nu vreți, tot bine.

      Zilele trecute am publicat un reportaj de la Belgrad cu Denis Bădălău și Luca Illeș și un interviu cu Răzvan Munteanu, ambele subiecte legate de naționala României. Nu v-am văzut dându-vă cu părerea pe-acolo, lăudând perspectivele pe care le are naționala României. În schimb, cum ați găsit un lucru de care să vă legați, ați profitat de situație. Profilul clasic de hater: la critici primii, la încurajări ultimii.

      Dar, așa cum am scris și în articol, vom vedea peste 5 ani ce va fi și cine a avut dreptate.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • varu silvois:

      eu nu mi-as permite sa cataloghez un ...profil...user
      Am spus doar ca ati laudat echipa, e dreptul dumneavoastra. Vad ca ati reactionat, insa nu ati facut-o cand un coleg al dumneavoastra a mentionat faptul ca la turneul de Cupa Romaniei, UBT a castigat impinsa de la spate de arbitri. Am crezut ca nu vad bine, ca poate domnul redactor era obosit si v-am rugat in doua postari sa luati atitudine, dar nu ati facut-o. In schimb o faceti acum.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • Istrate David:

      Feedback
      Deci dvs doar ați zis, nu a fost nimic tendențios. Niște ironii, niște sarcasme dar doar ați zis.

      Legat de articolul scris de colegul meu, nu mă bag eu peste munca lui. Eventual discutăm subiectul, îmi dau cu părerea și apoi, dacă lumea are problemă cu un articol, el trebuie să răspundă, nu eu. Dar oricum ideea pe care a vrut să o transmită colegul meu nu a fost că Clujul a fost ajutată de arbitri și că așa a câștigat Cupa.

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • varu silvois:

      pai asta spuneam si eu adineaori
      va rugasem la momentul respectiv sa va dati cu parerea. Si nu sunt ironic, sunt un cetatean onorabil, iubesc UBT ( firesc, fiind clujean) si sunt cat se se poate de realist, nu sarcastic. Nu sunt un fun al antrenorului Silvasan, insa nu inseamna ca nu mi-as dori ca nationala sa performeze Nu o va face si nu pentru ca Silvasan este antrenoe, ci pentru ca suntem varza, iar dumneavoastra ati sustinut in articol ca totul este ok. Pana la urma sunt doar pareri diferite, sa fim sanatosi!

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Încep să cred că înfârngerea asta...
    ...e cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru naționala de baschet. Nu baschet e nevoie să învețe naționala, în primul rând. E nevoie să învețe elementarul mentalului și al atitudinii. Dacă acum se dorește să se construiască ceva atunci trebuie să consturim asta, în primul rând.

    Asumare. Modestie. Responsabilitate. Concentrare.

    Eu nu aveam o părere formată despre Diculescu, înainte de meci. Între simpatic și antipatic mi-era indiferent cu o doză de antipatie. După meci mi-a devenit antipatic, pentru că l-am văzut cum s-a desfășurat. După acest interviu și declarații am resetat totul în ceea ce-l privește. Am să o iau de la zero în ceea ce-l privește și mi-aș dori să îmi formez o nouă părere contrară cu prima.

    ”Știu că selecționerul și-a asumat înfrângerea, dar cred eu că și noi ca jucători trebuie să avem o responsabilitate individuală mai mare. Și încep cu mine, care puteam să performez mai bine, să fiu mai agresiv în atac și apărare și să fac mai multe lucruri cât timp am fost în teren și nu numai.”

    Dacă a declarat asta (și cred că a declarat asta, că e citat) și dacă el chiar crede asta (sper că e așa) atunci cu Diculescu se poate construi și se poate lucra. Dacă și alți jucători cred asta atunci se poate construi și lucra și cu ei. În rest, voi avea răbdare cu echipa și cu stafful și am să trag o linie și o concluzie peste o vreme, nu după un meci.

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Doar
    Faimosul Eduard Popa putea sa posteze ciotul asta cu mesajul mai asteptati fraierilor ca va mai postez doua intrebari peste doua zile. In publicatiile stiintifice se numeste salami publication si e incadrat undeva la granita intre imoral si lipsit de etica. Pt cine stie sa faca diferenta, chapeau.
    In presa nush cum se numeste dar eu i as zice…magarie.

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!