Stiri Cupa României Masculin

Ionuț Georgescu, răspuns pentru Horia Păun: „ Lumea tace și le trage. Respect reciproc? Profesionalism? Povești”

Ionuț Georgescu, răspuns pentru Horia Păun: „ Lumea tace și le trage. Respect reciproc? Profesionalism? Povești”

Luni, 16 septembrie, a avut loc o nouă întâlnire a Comisiei de Disciplină în care au fost rejudecate cazurile Rolli Torok și Nandor Kuti, dar și al fetelor de la U20 suspendate în urmă cu o lună după absențele de la loturile naționale.

După trei ore de discuții, oficialii au luat decizia să nu schimbe nimic. Sau, mai degrabă, și-au dat seama că nu pot avea o altă opinie.

După acest caz Horia Păun, președintele FRB, a oferit o reacție în care a spus că nu este de acord cu măsura inegală luată în cazurile lui Torok și Kuti. Totodată, acesta a susținut că regulamentele trebuie schimbate și a promis o reformă în cadrul legilor FRB.

La câteva ore după acest punct de vedere al lui Păun, team managerul CSU Sibiu, Ionuț Georgescu, a avut o reacție destul de dură pe facebook în care arată de ce a fost inutilă ședința de luni și de ce nu are încredere în spusele președintelui FRB:

„Nu puteam dormi dacă nu scriam asta: Ședința Comisiei de Disciplină care a avut loc astăzi a fost egală cu 0. Comisia, Secretarul General, juristul FRB care este și membru în Comisie (practic “to go guy”-ul baschetului românesc când vine vorba de regulamente și litera legii), toți cei prezenți în acea sală de ”înaltă rejudecată” au aflat ca i-au chemat degeaba la București pe sportivi și că ei s-au reunit de pomană.

Li s-a adus la cunoștință faptul că există în lege excepția autorității de lucru judecat și că pentru această comisie, fiind una arbitrală, se aplică dreptul comun. Astfel, ei nu au avut cadru legal să reanalizeze, rejudece, revoteze etc. Și totul s-a oprit atunci. A rămas cum se stabilise prima dată, în maniera în care s-a luat acea hotărâre.Film mut.

Ar fi multe de zis, dar în baschetul românesc nu se mai spune de foarte multă vreme lucrurilor pe nume. Lumea tace și le trage. Respect reciproc? Profesionalism? Povești...

Baschetul românesc nu are nevoie în mod special de niciun jucător, de niciun antrenor... Are nevoie de suporteri, de oamenii care țin în viață fenomenul, cu palmele și cu banii lor sau a companiilor pe care le reprezintă.

Ca baschetul să rămână în viață, respectul trebuie reînviat. De la bunul simț începe analiza corectă a situației în care ne aflăm și tot de acolo apar primele soluții, primele schimbări. Dacă nu eram un sport în deplină obscuritate, căutând performanța cu lanterna prin cancelarii de primării, nu ar fi existat un asemenea tupeu.

Un ”monarh” menționat indirect în acest articol avea o vorbă ”un scandal ține 3 zile”: Oamenii se schimbă dar se pare că principiile rămân aceleași. Restul e tăcere.”

Ionuț Georgescu a ajuns la CSU Sibiu în vara lui 2018. În sezonul recent încheiat, sibienii au câștigat Cupa României și medaliile de argint în LNBM, după o finală pierdută în fața CSM CSU Oradea.

*foto: facebook Ionuț Georgescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!