Stiri Cupa României Masculin

Octavian Popa-Calotă, despre perioada petrecută la Sibiu: „Mi-am dat sufletul pe teren aici!”

Octavian Popa-Calotă, despre perioada petrecută la Sibiu: „Mi-am dat sufletul pe teren aici!”

Octavian Popa-Calotă a fost invitatul baschet.ro la un interviu difuzat livestream pe pagina noastră de facebook. Unul dintre veteranii LNBM, „Kevin” Calotă a povestit mai multe secvențe din cariera sa îndelungată la cel mai înalt nivel din baschetul românesc.

Calotă a petrecut cel mai mult timp la CSU Sibiu, club care ocupă important în sufletul internațional român, după cum ne-a mărturisit:

„Când am venit prima oară nu aveam încă 18 ani împliniți. Încă juca Benny Pelger, l-am avut coechipier și pe Toci, Dumnezeu să îl ierte. Am stat un an și jumătate mai întâi, după care mă gândeam că o să iau alte drumuri în viață, în afară de baschet. Totuși s-a ivit portița de a merge în Constanța, care m-a ajutat foarte mult. Am stat trei luni în divizia B, am promovat și anul ce a urmat am luat și medalia de bronz, ceea ce a fost wow.   

După aceea m-am întors și a urmat o perioadă destul de îndelungată. Am prins toate tipurile de reguli pe vremea aceea: am jucat și cu trei stranieri și cu patru, la un moment dat era liber la stranieri. L-am avut și pe domnul Vulc antrenor, după aceea și pe Peter Schomers, care la fel m-a ajutat foarte mult în carieră. Îmi aduc aminte că era foarte direct și strict în ceea ce voia. Îmi zicea clar ”Băi Kevin, vreau să conduci tranziția și să fii câine în apărare”. Nu îmi cerea ceva special și știam clar care mi-era rolul și îl urmăream. M-a ajutat foarte mult în perioada aceea, chiar am făcut un progres mare.

Îmi pare rău din acea perioadă faptul că nu am reușit să câștigăm titlul. Am avut șansa asta împotriva celor de la Asesoft, chiar dacă i-am întâlnit în semifinală. În finală am fi jucat cu Timișoara pe care cred eu că am fi bătut-o. Am condus cu 2-0 Asesoft-ul și am pierdut cu 3-2 (semifinala LNBM, sezonul 2008/2009). Încă țin minte întâmplarea asta. La fel și când am jucat cu Clujul. Am avut 2-0 și am pierdut 3-2, tot în semifinale. Story of my life!

Oricum Sibiul a rămas și va rămâne întotdeauna în sufletul meu. E orașul în care sunt domiciliat, e casa mea, am jucat cei mai mulți ani, mi-am dat sufletul pe teren aici. Nu are cum să fi lăsat amprenta asupra mea, clar!”

 
BC SCM Timișoara - CSU Sibiu (Final 8, Cupa României, 2018)

Împreună vom vorbi despre partida dintre BC SCM Timișoara și CSU Sibiu din sferturile de finală ale Cupei României, sezonul 2017/2018. De asemenea, vom discuta și despre sezonul Timișoarei din respectiva stagiune, dar și alte teme legate de lumea baschetului românesc.

Posted by BaschetRo on Wednesday, May 6, 2020

Octavian Popa Calotă a avut trei „mandate” la CSU Sibiu. Prima dată a ajuns ca junior la echipa de pe malul Cibinului, acolo unde a jucat între 2003 și mijlocul sezonului 2004. A urmat apoi perioada Farul Constanța, pentru ca după aceea să se întoarcă la Sibiu, unde a jucat din 2005 până în 2011. Au urmat doi ani la BCM U Pitești, pentru ca apoi să mai joace încă trei sezoane în tricoul ardelenilor, între 2013 și 2016. În vara lui 2016 avea să părăsească Sibiul și să ajungă la SCM Timișoara. În prezent, „Kevin” Calotă evoluează pentru CSM Mediaș.

*foto: facebook CSU Sibiu Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii