Stiri Juniori U13 Feminin

Andra Mandache se alătură „coșmarului” său din ultimele 3 sezoane, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.06.2019

Andra Mandache se alătură „coșmarului” său din ultimele 3 sezoane, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Andra Mandache se desparte de CSM Satu Mare după două sezoane și va evolua la campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Jucătoarea de 38 de ani va fi la al 4-lea sezon la rând în Liga Națională. Aceasta a revenit în campionatul românesc în 2016, după o perioadă lungă pe care a petrecut-o la echipe din străinătate. De atunci extrema a disputat de trei ori finala LNBF și de două ori finala Cupei României, pe care le-a pierdut în fața viitoarei sale echipe.

Andra Mandache a fost căpitanul lui CSM Satu Mare în sezonul recent încheiat. Alb-roșiile au pierdut ambele finale ale competițiilor interne în fața lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la fel ca și în sezonul trecut. În acest an sătmărencele au cedat cu 65-69 în cupă și 2-3 în campionat. Pe lângă cele patru finale pierdute, cu CSM a câștigat în 2018 Liga Europei Centrale.

Jucătoarea de 38 de ani se alătură echipei care a împiedicat-o să își adauge în palmares încă un titlu de campioană a României în ultimii trei ani. Extrema a revenit în campionatul intern în 2016 și a jucat de fiecare dată finala Ligii Naționale. În stagiunea 2016-2017 a evoluat la Universitatea Cluj-Napoca și alb-negrele au cedat cu 1-3 în finala cu Sepsi SIC. Același 1-3 a fost în dreptul formației Andrei Mandache și în finala din 2018, când CSM Satu Mare pierdea tot în fața covăsnencelor, iar coincidența a făcut ca în meciul patru să cedeze la același scor înregistrat cu fix un an înainte în meciul patru. A urmat finala din acest sezon în care CSM Satu Mare a pierdut cu 2-3 lupta pentru titlu, după ce a revenit de la 0-2, iar în decisiv a pierdut cu 56-59 după ce nu a reușit să înscrie în ultimele două minute.

Căpitanul sătmărencelor a jucat în 33 de partide din ediția recent încheiată a Ligii Naționale de Baschet Feminin. A avut medii de 11,2 puncte, 5,6 recuperări, 2,3 pase decisive, 1,5 mingi pierdute și 1,3 intercepții în 31:56 minute, cu 12,7 eficiență. În Cupa României a evoluat în șase partide pentru alb-roșii, cu medii de 9,8 puncte, 6,7 recuperări, 3,3 pase decisive și 2 mingi pierdute în 24:03 minute, cu 13,2 eficiență.

Andra Mandache are în palmares cinci titluri de campioană a României. Patru le-a câștigat cu formația din orașul natal, BC ICIM Arad, în 1998-2001, iar în 2007 câștiga campionatul și cupa cu Biandra Târgoviște. A câștigat și Liga Adriatică în 2015 cu Reyer Venezia. De-a lungul carierei extrema a evoluat mult timp afară, în Italia (La Spezia, Acetum Cavezzo, Gruppo Sistemi 2000 Porto San Giorgio, Gea Magazzini Alcamo, Reyer Venezia, Paddy Power Sesto San Giovanni), Ungaria (Szeviep Szeged), Spania (Extrugasa) și Franța (Cote d’Opale Basket Calais, Clermont-Ferrand). Cu naționala de senioare a României a jucat la turneele finale ale Campionatului European din 2001 și 2007. 

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a acontat-o pentru sezonul viitor și pe Chrissy Givens. CSM Satu Mare a transferat-o în această vară pe Alina Podar și a anunțat continuarea colaborării cu Brittany Denson, Andrea Olah (Orosz) și Andreea Huțanu.

*foto: Dan Potor

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Fata desteapta! Macar castiga si ea un campionat inainte sa se retraga. La cat circ a facut in finala, prea iubita nu va fi.

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Mandache este o jucatoare profesionista,si in ciuda varstei,dar cu o experienta vasta poate sa ajute fara dar si poate, echipa campioana.nu inteleg,de ce nu ar fi iubita? Sint convins,ca ospitalitatea secuiesca va primi cu brate deschise si ea va multimi cu cosuri frumoase si multe!Bine ai venit Andra,si iti uram mult succes!

      cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!