Stiri Juniori U13 Feminin

Chrissy Givens s-a retras din activitatea de jucătoare

Chrissy Givens s-a retras din activitatea de jucătoare

Una dintre cele mai titrate straniere care a evoluat în România, Chrissy Givens, a pus capăt activității de jucătoare și își va îndrepta atenția către antrenorat. Americanca va împlini 35 de ani la finalul lunii iulie și a jucat în stagiunea trecută pentru ACS Sepsi SIC, alături de care a cucerit Cupa României și a terminat pe primul loc sezonul regulat din LNBF. Valoroasa fostă sportivă de acum și-a încheiat cariera cu medii statistice de 16.5 puncte, 4.8 recuperări, 2.5 pase decisive și 2.5 intercepții adunate în ultimul an competițional.

Astfel, Givens a devenit antrenoarea celor de la Ouachita Lady Lions, echipa liceului unde a jucat între 2000 și 2003 și unde a doborât recorduri.

”Sunt entuziasmată să am această ocazie și este un vis devenit realitate să fiu acasă. Nu sunt o persoană căruia să îi placă apărarea de tip zonă. Sunt de părere că adevărații jucători de baschet joacă om la om, aplică o apărare pe tot terenul și vom face tot ce putem să fim în formă pentru a putea juca în acest fel”, a spus Givens la prezentarea sa.

În România, Chrissy este cunoscută pentru impactul pe care l-a avut la fiecare echipă la care a jucat. Fosta sportivă de origine americană ce deține și cetățenie macedoneană a ajuns în țara noastră la Târgoviște în 2008, formație alături de care a obținut în total 5 titluri naționale. De asemenea, a pus umărul la ultimul campionat câștigat de echipa din Arad, în sezonul 2012-2013. 

De altfel, Givens a obținut trofeul Ligii Naționale la fiecare sezon petrecut în campionatul românesc, excepția venind în acest an când play-off-ul nu s-a mai disputat. Aceasta mai are în palmares patru cupe ale României și în total 10 trofee obținute în perioada petrecută aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!