Stiri Juniori U13 Feminin

CSM Constanța câștigă duelul cu Rapid București pentru locul cinci în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.05.2024

CSM Constanța câștigă duelul cu Rapid București pentru locul cinci în LNBM

CSM Constanța a obținut locul al cincilea în LNBM, în sezonul 2023/24, în detrimentul lui Rapid. După succesul cu 82-72 din Giulești, marinarii au repetat isprava și s-au impus cu scorul de 84-78 pentru a câștiga seria cu 2-0 la general.

CSM Constanța: Jorden Duffy, Ștefan Gribinic, Jaylon Scott, Rolland Torok, Bryan Griffin

Rapid București: Josip Bilinovac, Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Altit a deblocat tabela pentru giuleșteni, dar Griffin și Duffy au răspuns cu un run impresionant de 11-0 al formației gazdă. Feroviarii au venit cu o replică pe măsură, și scorul devenea 11-10  datorită lui Pridgett. Henderson a animat atmosfera cu un slam-dunk fix la jumătatea reprizei. Petrilevicius și Pridgett au readus-o pe Rapid la conducere cu un run de 4-0. Lazăr a întors din nou acul balanței cu un cârlig. Cele două echipe s-au anihilat reciproc în primul sfert: 18-18.

Scott și Fitzpatrick au lovit primii în sfertul secund. A urmat un run de 9-0 al Gladiatorilor din Tomis, dirijat de Henderson și Scott și întrerupt în cele din urmă de liberele lui Petrilevicius. Pridgett a redus deficitul la șase lungimi cu un coș de la distanță. Griffin a construit pentru prima oară în meci o diferență de două cifre: 35-25. Pridgett și Petrilevicius au ținut echipa din Capitală cu patru puncta la rând. Griffin le-a răspuns imediat cu un coș de trei. Dorneanu și Henderson s-au duelat în reușite de la semi-distanță. Până la pauza mare, avansul gazdelor creștea la 15 puncte: 46-31.

Henderson a deschis sfertul al treilea cu un coș de trei, iar Torok a majorat diferența la 20 de puncte cu un semi-cârlig. Petrilevicius și Pridgett au semnat două reușite consecutive din interior pentru alb-vișinii, iar Altit a transformat un dunk. Griffin a întrerupt momentul bun al adversarilor cu un layup, înainte ca Pridgett să fie faultat pe o aruncare de la distanță și să transforme toate cele trei încercări de la linia de pedeapsă, ducând scorul la 56-40. În actul decisiv se intra cu o diferență de 18 puncte, 63-45, după un layup al lui Hill.

Feroviarii au reintrat în meci, după șase puncte consecutive înscrise de Hunter, Altit și Fitzpatrick prin care forțau un timeout al lui Dan Fleșeriu. Lazăr a tăiat elanul adversarilor după timpul de odihnă, dar Altit a revenit cu un slam-dunk. Hunter a transformat un stop-șut de trei, în urma liberelor lui Scott. Henderson și Dorneanu s-au duelat în reușite de afară. Constănțenii au supraviețuit asaltului din final și s-au impus cu 84-78.

MVP-ul partidei a fost Jaylon Scott, cu 23 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Cedric Henderson a adus 20 de puncte de pe bancă, urmat de Bryan Griffin, cu 19. Sayeed Pridgett a avut 22 de puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive pentru oaspeți.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #valurile
    Contanta...nu a avut constanta pe parcursul sezonului, altfel ar fi jucat in primele 4 cu o medalie pe masa....la ce lot au si ce salarii plătesc... aveau tot dreptul să spere la asta.
    Bafta la anul... eu cred ca vor juca chiar si precalificări din EUROPE CUP... SAU GRESESC?

    cu 3 săptămâni în urmă (13.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!