Stiri Juniori U13 Feminin

CSM Oradea vs. CSO Voluntari: A doua semifinală din istorie între cele două formații

CSM Oradea vs. CSO Voluntari: A doua semifinală din istorie între cele două formații

La fel ca în urmă cu doi ani, CSM Oradea și CSO Voluntari se vor întâlni în semifinalele Ligii Naționele de Baschet Masculin. Această serie se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, iar primele două partide se desfășoară în Oradea Arena.

Iată care este programul seriei dintre bihoreni și ilfoveni:

  • Meciul 1 – Joi, 25 aprilie, ora 19:00, FRB TV, Oradea Arena, Alin Faur, Șerban Rașoga, Cristian Trofim (comisar – Lajos Kovago)
  • Meciul 2 – Sâmbătă, 27 aprilie, ora 17:45, Digi Sport 4, FRB TV, Oradea Arena, Alexandru Olaru, Alin Faur, Bogdan Podar (comisar – Lajos Kovago)
  • Meciul 3 – Miercuri, 1 mai, FRB TV, Sala Gabriela Szabo
  • Meciul 4 (dacă va fi nevoie) – Vineri, 3 mai, FRB TV, Sala Gabriela Szabo
  • Meciul 5 (dacă va fi nevoie) – Marți, 7 mai, FRB TV, Oradea Arena

În sferturile de finală, cele două formații au avut de două serii total diferite. CSM Oradea s-a impus cu 3-0 în fața lui CSM Constanța, în timp ce CSO Voluntari a avut nevoie de cinci jocuri pentru a trece de BC CSU Sibiu.

Ba mai mult, seria alb-albaștrilor a început mai târziu decât celelalte serii din prima rundă a playoff-ului, din pricina faptului că trupa lui Ainars Bagatskis a participat la Final 4-ul European North Basketball League, unde a pierdut finala cu Bakken Bears.

Așadar, în perioada 9-22 aprilie (14 zile), CSO Voluntari a avut nu mai puțin de șapte meciuri, adică o medie de un joc la două zile. Rămâne de văzut cum vor reuși ilfovenii să se recupereze fizic pentru o serie ce se anunță a fi extrem de solicitantă.

Cele două adversare din semifinale s-au mai întâlnit în două rânduri în această stagiune și ambele dueluri au fost adjudecate de către roș-albaștri, însă diferența a fost de fiecare dată mai mică de zece puncte.

În tur, CSM Oradea a câștigat cu 96 la 89, după prelungiri, într-un meci în care au avut șase jucători în double-digits: Erick Neal (17 puncte, între timp nu mai face parte din lotul lui Cristian Achim), Toddrick Gotcher (17 puncte), Donatas Tarolis (14 puncte), Nijal Pearson (14 puncte), Kris Richard (13 puncte) și Bobe Nicolescu (10 puncte).

De partea cealaltă, liderii au fost Rashard Odomes (22 de puncte), Kwamain Mitchell (14 puncte), Keyshawn Feazell (13 puncte) și Laszlo Polyak (13 puncte).

În retur, Leii-Roșii s-au impus cu 95 la 87, datorită unui act decisiv câștigat la opt puncte. Cei mai buni jucători ai oaspeților au fost Nijal Pearson (21 de puncte), Donatas Tarolis (18 puncte), Kris Richard (15 puncte) și Jonathan Arledge (14 puncte).

În schimb, de la gazde s-au remarcat Kodi Justice (18 puncte), Trevon Allen (15 puncte), Lucas Tohătan (13 puncte) și Keyshawn Feazell (12 puncte).

În seria cu CSU Sibiu, CSO Voluntari a avut mari probleme în a apăra acțiunile de pick-and-roll între Jay Threatt și Rareș Uță, pivotul galben-albaștrilor având medii de 15.2 puncte, 9.6 recuperări, 1.0 pase decisive, 1.0 capace și 20.0 la eficiență. Urmând acest exemplu, orădenii ar putea să mizeze mai mult pe Cătălin Baciu, care parcurge un sezon excelent, și să folosească aceeași strategie în duelul cu Alexandru Olah.

De asemenea, va fi interesantă și împerecherea dintre Lennard Freeman și Keyshawn Feazell, doi pivoți masivi și atletici. La nivelul oamenilor mici, ambele tabere dispun de jucători exceleni, principalele arme fiind Kris Richard, Nijal Pearson, Kodi Justice și Trevon Allen.

Va fi de urmărit și cum va evolua Toddrick Gotcher în fața fostei sale echipe dar și cum va juca Rashard Odomes, de-abia recuperat după o accidentare serioasă.

Din punct de vedere statistic, CSO Voluntari stă mai bine decât CSM Oradea la doar două capitole: capace (2.3 – 3.2) și turnoveruri (12.7 – 11.0).

Primul duel va avea loc joi, 25 aprilie, la ora 19:00, în Oradea Arena.

*foto: Facebook – CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Banul la ban trage și păduchele la păduche
    Papa CoAch a făcut tactica semifinalei cu Voluntari: "ținem bine scorul în primul sfert, dar nu le mai dăm 20-0 ca atunci cînd apoi au egalat și ne-au bătut, fiindcă noi am crezut că-i gata meciu'". În rest H'Akeem the Dream nu crede în așa zisele împerecheri pe teren pomenite-n articol, el fiind un om serios și un familist convins!

    cu 1 săptămână în urmă (24.04.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #istorie
    Ca sa vorbești de istorie....trebui sa existe cluburi care au așa ceva.... Voluntariul are orice vrei...dar nu istorie... apariție meteorica, spectaculoasa de altfel...dar ...istorie

    cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!