Stiri Juniori U13 Feminin

FCC Baschet Arad obține la Oradea prima victorie în deplasare din acest sezon, cu gândul la returul cupei

FCC Baschet Arad obține la Oradea prima victorie în deplasare din acest sezon, cu gândul la returul cupei

FCC Baschet Arad a obținut prima victorie în deplasare în acest sezon, pe terenul lui CSU Rookies Oradea. Meciul contând pentru etapa a 3-a din grupa Vest s-a încheiat cu scorul de 43-85, pe sferturi: 13-23, 11-27, 10-14, 9-21. Oaspetele au început cu pressing-ul agresiv încă din startul partidei și s-au distanțat până la un maxim de 42 de puncte. Formația arădeană și-a folosit tot lotul, limitând minutele cu gândul la returul din cupă, având o singură jucătoare cu 28 de minute jucate. La gazde trei dintre titulare au trecut de 30 de minute.

CSU Rookies Oradea, cu un lot mai tânăr față de adversare, a început meciul cu Alexandra Mangra, Ruxandra Chiș, Ivana Vujovic, Teodora Saric și Allison Zalin. FCC Baschet Arad le-a avut în formula de start pe Adela Mercea, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Anamaria Ciotir și Brankica Hadzovic.

Oaspetele au făcut un pressing avansat și agresiv încă din startul meciului, iar gazdele au avut probleme să îl depășească. Pop, Hadzovic și Ciotir, cu prima triplă a meciului, au dus scorul la 0-7 în mai puțin de un minut și jumătate. Saric marca primul coș al orădencelor după două minute. Diferența a crescut la 9 lungimi și Vujovic semna prima reușită de la distanță a gazdelor, pentru 5-11. Ecartul s-a menținut între 6 și 11 puncte până la finalul perioadei de joc și scorul primei pauze a fost 13-23.

Webb a marcat prima în sfertul secund, dar au urmat trei minute fără coș pentru echipa sa, care a avut probleme cu zona adversă. Chiș și Vujovic le-au apropiat pe gazde la 18-25. A fost rândul bihorencelor să aibă mai mult de trei minute fără punct. Hadzovic a mai pus 7 puncte pe tabelă, iar Ardelean,  Karakasevic și Fodor au dus run-ul arădencelor la 15 puncte și scorul devenea 18-40. Hadzovic a ieșit în minutul 16 și a fost menajată până la final. Și alte jucătoare de bază au jucat mai puțin ca în alte partide, cu gândul la returul din cupă, de miercuri. La pauza mare scorul a fost 24-50.

Sfertul trei a fost cel mai echilibrat, cu un parțial de 10-14, iar la ultima pauză tabela arăta 34-64. S-a jucat mult pe contraatac, după multe mingi furate. Oaspetele și-au mai adăugat 12 puncte la avans în ultimele zece minute, iar scorul final a fost 43-85.

Ruxandra Chiș, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 14 puncte, dar a avut și 10 turnovers. Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Saric 10 puncte (5 recuperări), Vujovic 8 puncte, Mangra 5, Goncze, Kokovay și Zalin, câte 2.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare la oaspete, cu 13 puncte, plus 5 pase decisive. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Akathiotou 12 puncte (7 intercepții), Fodor 12 puncte (6 intercepții), Ardelean 12 puncte, Karakasevic 11 puncte (6 recuperări), Ciotir 11 puncte, Mercea 5, Webb 5, Bartok 2 și Pop 2 puncte.

41 de puncte au marcat oaspetele după greșeli adverse, față de 12 astfel de puncte în dreptul gazdelor. 33-18 a fost scorul la turnovers și 8-19 la intercepții. A fost un plus și la recuperare pentru vizitatoare, 21-34. 5-25 a fost scorul la puncte marcate pe contraatac și 4-43 la punctele înscrise de rezerve.

Pentru arădence este a doua victorie în trei etape din grupa Vest a LNBF și ajung la 5 puncte, la egalitate cu alte două echipe, pe locurile 2-4. CSU Rookies Oradea este la a 3-a înfrângere și este la egalitate cu Sirius Târgu Mureș, cu câte 3 puncte.

Pentru ambele echipe urmează miercuri, 23 octombrie, returul din Cupa României. Orădencele joacă de la ora 10:30 la Alexandria, unde pornesc cu un handicap de 15 puncte. FCC Baschet Arad dispută de la ora 18:00 meciul doi cu CSM Târgoviște și pornește cu -7. Următoarea etapă din campionat va fi în primul weekend din noiembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!