Stiri Juniori U13 Feminin

Nicu Toader: ”Există și posibilitatea să aducem doi jucători străini”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
11.09.2012

Cupa Energia, organizată de formația gorjană Energia Rovinari, a aliniat la start 4 echipe printre care și gruparea din capitală, Dinamo București. Venită la Tg-Jiu cu un lot format numai din tineri autohtoni, echipa condusă de pe margine de Nicu Toader nu a reușit să se impună în niciunul dintre cele trei meciuri disputate, clasându-se pe locul al 4-lea și primind mențiune specială.

Cu toate acestea însă, într-un interviu acordat site-ului TotalBaschet,  tehnicianul român s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, remarcânu-i pe Andrei Bădilă și Vlad Neguț pentru prestația lor.

TotalBaschet: Spuneți-ne câteva cuvinte despre această ultimă partidă pe care ați avut-o împotriva celor de la SCM Craiova.

Nicu Toader: Este greu de spus. Noi avem o echipă foarte tânără, dar pot spune că am făcut față primei repize. Ce a urmat a fost un moment foarte slab în care jucători au căzut fizic și nu au reușit să revină.

ToatlBaschet: Cât de constructiv a fost acest turneu pentru echipa dumneavoastră?

Nicu Toader: Pentru noi este foarte bine. Venim după un amical cu Steaua, unde am câștigat un meci la diferență foarte mare. Am adus echipa la acest turneu pentru ca acești copii să înțeleagă ce înseamnă nivelul de Divizia A.

TotalBaschet: La ce capitole va trebuie echipa să crească pentru a vă mulțumi pe deplin?

Nicu Toader: Noi trebuie să creștem din toate punctele de vedere. Trebuie sa fim realiști, deși avem în lot jucători care au totuși o experiență precum Bădilă. El a făcut un meci foarte bun astăzi, la fel ca și în restul turneului pentru că este deja consacrat în Divizia A. Este un jucător foarte bun și atunci este normal să iasă în evidență. Avem însă mulți copii care au jucat în Divizia B sau abia ce au terminat junioratul. Ei nu au avut contact cu acest nivel de joc și le-a fost greu să se adapteze, mai ales în primele două meciuri.

Eu sunt foarte mulțumit de evoluția lor de astăzi, au făcut un meci mare. Sunt foarte mulțumit de evoluția lui Vlad Neguț, care este un uriaș, s-a văzut pe teren. Muncește însă foarte mult la antrenament și asta îmi dă încredere că în viitorul apropiat va fi un jucător de bază.

TotalBaschet: Să înțelegem că remarcații echipei în opinia dumneavoastră sunt Andrei Badilă și Vlad Neguț?

Nicu Toader: Eu trebuie sa remarc unitatea grupului. Chiar au arătat ca o echipă, iar în momentele în care jocul nu mergea, s-au încurajat, au mers înainte, au muncit unul pentru celălalt. De aici, obiectivul meu este să formez o echipă.

Totalbaschet: Cât de greu îi va fi echipei în acest sezon, având în vedere că dispuneți de un lot format numai din tineri autohtoni?

Nicu Toader: Probabil că în prima parte a campionatului va fi foarte dificl pentru ei. Pe măsură, însă ce vor căpăta un pic de experiență în Divizia A, pe măsură ce își vor vedea posibilitățile și le vor exploata la maxim, cu siguranță că vom pune probleme unor echipe. Trebuie sa fim realiști. Lupta noastră nu este cu Asesoft, Mureș sau Cluj. Trebuie sa vedem echipele de nivelul nostru, echipe împotriva cărora ne luptăm să ne menținem în Divizia A.

TotalBaschet: Vă gândiți să aduceți și jucători străini la echipă?

Nicu Toader: Există și posibilitatea să aducem doi jucători străini, să acoperim pozițiile 4-5, capitol la care în momentul de față suntem deficitari. Eu trăiesc cu speranța că acești copii vor crește și nu va trebui ca alții să le ia locul lor în teren

2 comentarii la aceasta stire:
  • alin23 :

    De viitor....
    Intr adevar copiii sunt de viitor,dar nu poate spune dl Toader ca se uita dupa echipe de nivelul lui Dinamo in acest sezon.Daca nu aduce si 2-3 jucatori straini va fi greu ptr Dinamo sa ramana in div A.

    cu 11 ani în urmă (12.09.2012) Raspunde
  • x net :

    straini ??
    E greu de crezut ca Dinamo va aduce jucatori straini cu banii putini pe care -i au la dispozitie.
    Dar poate aduce 2 straini si sa-i foloseasca o luna doua sa castige ceva meciuri ca sa scape de retrogradare si dupa aceea sa nu le dea nici un ban.Adica la fel ca anul trecut.

    cu 11 ani în urmă (12.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!