Stiri Juniori U13 Feminin

Nova Vita obține prima victorie în retur

Noémi Csiki

Noémi Csiki
06.02.2013

58-71

(15-16, 13-26, 7-17, 23-12)

0-17 Statistică 5-14

 

Universitatea CSM Oradea a primit vizita mureșencelor de la Nova Vita în partida contând pentru etapa a 21-a a LNBF.

Echipa oaspete nu a început cu formula obișnuită de start, ci cu Alaiba în loc de Hilliard, probabil dorind să o menajeze pe americancă. La Oradea au intrat Chiș, Vlaicu, Sărăcuț, Țigan și Gavra.

În primele cinci minute, orădencele au reușit o serie de 10 puncte consecutive, scorul ajungând la 12-4 înainte ca Nova Vita să ceară primul timp de odihnă. Până la sfârșitul sfertului însă, cu Hilliard în teren în locul lui Alaiba (care a adunat 3 greșeli personale foarte repede), respectiv cu tânăra jucătoare mureșeană Emese Gál în locul Mihaelei Mihai, care a prins o pasă mai proastă, Nova Vita s-a redresat, câștigând primul sfert la limită.

Al doilea sfert a început strâns, dar în ultimele cinci minute dinaintea pauzei, formația oaspete a început să-și mărească avantajul în mod constant, scorul ajungând la 28-42 până la terminarea sfertului.

După ce jocul s-a reluat, Nova Vita a continuat asaltul, adăugând încă 10 puncte la avantajul de pe tabelă, asigurându-și astfel prima victorie din retur. 

Diferența de scor dintre cele două echipe a trecut de 20 de puncte, și Nova Vita a rulat banca de rezerve în ultimul sfert, în urma căruia gazdele au reușit să reducă din handicapul de pe tabelă.  Scorul final a fost 58-71, și Nova Vita are acum cinci victorii în stagiune.

Remarcatele partidei au fost: Chantel Hilliard (15 puncte, 11 recuperări - din care 7 ofensive - , 6 pase decisive, 3 capace și 3 intercepții), Takesha Riggs (17 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) și Lashawn Johnson (12 puncte și 5 recuperări) de la Nova Vita, respectiv Alexandra Vlaicu (18 puncte și 5 recuperări) și Carla Țigan (14 puncte și 5 recuperări) la Universitatea CSM.

În etapa următoare, Nova Vita se odihnește, după care va primi vizita echipei timișorene Danzio, iar Universitatea CSM Oradea se va deplasa la Alba Iulia, după care va juca un meci restant din etapa a 20-a la Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!