Stiri Juniori U13 Feminin

Oficialii Sibiului, nemulţumiţi de brigăzile de arbitraj la meciurile 3 şi 4 din semifinala cu Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
24.05.2018

arbitri oradea sibiu

CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea au avut două partide excelente în Sala Transilvania, în semifinalele playoffului Ligii Naţionale de Baschet Masculin. La capătul acestor meciuri, scorul seriei este 1-1, iar semifinala se poate decide la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Rivalitatea dintre Sibiu şi Oradea a născut foarte multe pasiuni în cele două partide, după amenda primită de sibieni pentru că fanii l-au taxat pe preşedintele orădean Şerban Sere, dar şi după un clinci între Monyea Pratt şi Andrei Mandache.

Într-o reacţie pentru totalbaschet.ro cu privire la rivalitatea dintre cele două formaţii, preşedintele CSU Sibiu, Horaţiu Floca, ne-a declarat că este dezamăgit de brigăzile de arbitraj de la meciurile 3 şi 4 contra Oradiei:

"Sper, chiar sper, că este doar o lipsă de inspiraţie din partea CCAB privind delegările arbitrilor la partidele de la Oradea. Pentru că sigur nu sunt aceleaşi criterii şi aceleaşi principii pe care s-au făcut delegările la celelalte partide din semifinala Sibiu- Oradea. La partidele de la Sibiu au fost delegaţi în total un număr de 5 arbitri internaţionali activi, din totalul de 6 arbitri, iar la partidele de la Oradea observ că doar 2 arbitri internaţionali activi au fost delegaţi. Cred că delegările lasă loc de multe intrepretări, dar vreau să mă opresc aici cu discuţia. Până la urmă sunt partidele care pot decide o finalistă în LNBM şi cred că va fi o presiune foarte mare pe cei care vor conduce aceste partide. BC CSU Sibiu şi eu personal nu am intervenit pe parcursul întregului campionat în activitatea CCAB, nu am solicitat niciodată vreun arbitru, nu am recuzat vreun arbitru, nu am depus memoriu după nicio partidă a echipei noastre dar în acest caz consider că trebuiau făcute delegările respectând aceleasi unităţi de măsură ca si la celelalte partide din semifinale. În toate partidele din seriile semifinale (atât Oradea - Sibiu cât şi Cluj - Steaua) au fost şi sunt delegaţi minim 2 arbitri internaţionali activi, doar la partidele de la Oradea sunt delegaţi câte un singur arbitru FIBA per partidă. Iar acest lucru lasă loc de multe interpretari.”

Concluzia lui Floca, după aceste nemulţumiri:

“Noi, împreuna cu peste 20 de parteneri şi sponsori, am investit în acest sezon în echipă, jucăm cu sala plină meci de meci, respectăm competiţiile FRB în care suntem angrenaţi şi credem că aceste aspecte merita mai mult respect din partea baschetului românesc faţă de Sibiu şi ce reprezintă fenomenul BC CSU Sibiu pentru baschetul romanesc."

Pentru partida 3 dintre CSM CSU Oradea şi CSU Sibiu, programată vineri de la ora 20:00, brigada de arbitraj este formată din Bogdan Podar, Şerban Rasoga şi Sorin Drugău.

Interesant este că Podar, arbitru originar din Cluj-Napoca, a fost pe parchet la 12 meciuri ale Oradiei în acest sezon, dintre care nu mai puţin de 4 împotriva Sibiului! Astfel, duelul de vineri ar fi al cincilea din 7 meciuri în actuala stagiune în care Bogdan Podar arbitrează un meci Oradea-Sibiu.

Partida cu numărul 4 dintre cele două formaţii, care se va juca duminică de la 20:00, îi va avea la centru pe Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti şi Istvan Bertalan.

Interesant este că Ciulin, unul dintre cei mai valoroşi arbitri români, a fost recuzat de către Oradea în acest sezon. Aşadar, va fi pentru prima oară după aproape 8 luni când constănţeanul îi va arbitra pe elevii lui Achim la Arena Antonio Alexe. Ultimul joc fluierat de Ciulin pe malul Crișului Repede este duelul din prima etapă (7 octombrie 2017) Oradea vs. Sibiu, adjudecat de sibieni scor 73-72.

Ambele partide din Sala Antonio Alexe vor fi transmise de Digi Sport 4.

*foto: Cristi Cojocaru/ facebook CSU Sibiu

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Arbitraj
    Si la majoritatea jocurilor Pitesti vs. Oradea, Podar a fost arbitru.

    cu 5 ani în urmă (24.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Hmm
    Brigada primului meci - SLABA. Totusi se putea si mai rau, puteau sa apara un Serban sau Nicolae si atunci era jale. Brigada meciului 4 pare totusi ok asta daca Ciulin nu o sa vrea din nou sa fie el MVP=ul meciului

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      noricoșilor
      ați scăpat de faur ! Se știe faurul = metrul etalon al prostiei !

      cu 5 ani în urmă (25.05.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Cum era aia ca fiecare presedinte de club din baschetul romanesc pune presiune cum poate?

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Comunicatul l-a scris MM Stoica sau Dan Petrescu? Ei stiu la perfectie arta de a te plange de arbitraj in avans.
    Au fost 6 meciuri pana acum intre Oradea si Sibiu, iar Sibiul a castigat 4 dintre ele. La toate cele 4 castigate au fost arbitrii Fiba? Cand a pierdut Sibiul la Oradea cu peste 30 pcte, Dan s-a plans de arbitraj. La o asemenea diferenta eu m-as fi plans de atitudine pt ca in acel meci nu a jucat decat Oradea. Cred ca a fost cel mai slab meci facut de Sibiu sau unul dintre cele mai slabe.
    Stiti care e problema cu astfel de comunicate? Ca le aud si jucatorii si in febra meciului, la orice decizie discutabila vor reactiona ca la un furt. De aici nervozitate, frustrare si lipsa de concentrare. Uitat-va la toate declaratiile din Euroliga dinaintea partidelor si vedeti daca vorbeste cineva de arbitraj. Si am vazut acolo cateva partide in care favoritele erau ajutate cat se poate de clar.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Arbitrii
    De parcă ar mai conta arbitrii. Contează influentele cluburilor, a reprezentantilor acestora la forurile care decid una-alta. Iar aici saracii sibieni sunt în inferioritate, mai ales în comparație cu celelate 3 semifinaliste. Probabil astfel se explica acest comunicat. Apropo, primul meci de la Sibiu a fost făcut praf de mari arbitrii internationali

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Arbitrii?!
    In meciul 2 arbitrajul a fost OK?
    Problemele cu tabela care apar brusc in sf 3 si 4? Si in meciul 1 si in meciul 2😎

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Sa inteleg ca daca se califica Sibiul o face contra sistemului. Ei sunt "Cenusareasa" baschetului romanesc. Daca pierd inseamna ca au fost furati.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Dacă ăstia sunt arbitri slabi le zic ăstora de se plâng să vină să vadă un joc de la junioare. Acolo arbitrii sunt și slabi, și răuvoitori. Sau, mai grav, pe la ONSS unde ministerul educației are parteneriat cu FRB și trimit ei diverși ciupalaci care să se initializeze în arbitraj. Bunăoară, weekend ul trecut a fost ONSS la licee feminin, faza finală la Râmnicu Vâlcea. A arbitrat Epure, care și-a respectat blazonul, si o sleahta de hoți prosti de la Pitești, in frunte cu fostul arbitru Aurel Oprea si o matracucă vopsită, Lorena Găină. La finală, Epure a fost dat la o parte si au arbitrat ei. L-am revăzut pe Lolo Bănică. La LNBF, de bine, de rău, sunt meciuri televizate, cu toate prieteniile dintre unii arbitri și unele cluburi, nu mai merge jaful de acum un deceniu!

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Horațiu Floca
    Cred că e cel mai liniștit conducător în relația cu arbitrii. Daca nici omul asta nu ii mai respecta, nu o mai face nimeni.
    E clar că miroase și el că ceva pute urât in acest moment. Este prima oară când are o astfel de ieșire.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    De adăugat
    Este foarte bine că în sfârșit clubul ia o astfel atitudine. Sponsorii ăștia nu ajuns aici pt că ia trimis frb. Să nu își bata joc de baschet și de oraș.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    voi va ganditi ca on aceeasi zi
    se joaca U Steaua la Buc. Si ca trebuie delegati si acolo arbitrii internationali.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!