Stiri Juniori U13 Feminin

ACS Dan Dacian București a câștigat titlul național la U13 feminin

ACS Dan Dacian București a câștigat titlul național la U13 feminin

Marți, 15 septembrie, Parcul Municipal Vest din Ploiești găzduiește o mulțime de partide care contează pentru clasamentele turneelor finale U13 și U16. În prima finală a zilei, cea de la categoria U13 feminin, s-a dat între Olimpia București și Dan Dacian București.

Pentru a accede în finală, CS Olimpia a trecut de LPS Alba Iulia (36-23) și de CS Otopeni (38-22), în timp ce ACS Dan Dacian le-a depășit pe Sportul Studențesc (52-35) și pe ACS Gladius Târgu Mureș (33-29).

Inspirate de colegele lor mai mari, care au cucerit titlul la U15, fetele de la Olimpia au controlat prima jumătate a meciului. La finalul actului inaugural, scorul era 9-4, iar până la pauză diferența a crescut la opt puncte: 17-9. Jocul a fost destul de anost, cu o mulțime de greșeli și aruncări ratate. Din acest motiv, majoritatea punctelor a fost marcată pe contraatac.

Jucătoarele de la Dan Dacian au început foarte bine sfertul al treilea și au recuperat rapid șase puncte. A urmat un time-out al alb-albastrelor, însă baschetbalistele în echipament portocaliu au continuat să marcheze și au trecut la conducere. ACS Dan Dacian a reușit un run de 16-2 și înaintea actului decisiv conducea cu 25 la 19.

Sportivele Olimpiei București au început sfertul patru mult mai hotărâte și au practicat o apărare foarte bună. Aceasta le-a adus câteva puncte ușoare prin care jocul a redevenit echilibrat. Pe final, ACS Dan Dacian au reușit să țină de diferență și s-au impus cu 32-29, devenind campioană națională.

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii