Stiri Juniori U13 Feminin

Sepsi-SIC câștigă categoric duelul cu CSM Alexandria și se califică în ultimul act al Cupei României

Sepsi-SIC câștigă categoric duelul cu CSM Alexandria și se califică în ultimul act al Cupei României

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a obținut un succes categoric în cea de-a doua semifinală a ediției 2021-2022 a Cupei României la baschet feminin, scor 113-52 sâmbătă seara (26.02) în fața lui CSM Alexandria. Covăsnencele vor juca în finala de duminică din Sepsi Arena cu CSM Satu Mare.

Zoran Mikes a început jocul în formula Britney Jones, Anamaria Pop, Alina Podar, Daniel Raber și Brianna Fraser, iar Mădălin Piperea le-a trimis pe parchet pe Alexis Pana, Mihaela Burcică Mihai, Cătălina Crăciunescu, Aleksandra Petrova și Myriam Lara Ackerman.

De câte o aruncare necontestată au beneficiat Pop și Petrova în primul minut al întâlnirii, după care Fraser a interceptat și finalizat pe contraatac pentru 4-3. O acțiune colectivă reușită de Sepsi a dus-o pe Raber la linia de fault, sportiva din Israel ratând oportunitatea unui and-one, dar ulterior Podar a făcut 8-3. Triplele lui Burcică Mihai au redus diferența la o singură posesie, 12-9, peste câteva atacuri Jones găsind o breșă în defensiva adversă și a înscris pentru 18-11. Fraser a punctat pentru prima dată de la distanță pentru Sepsi în acest meci și cu jumătate de minut înainte finalului sfertului inaugural Fraser a făcut 23-13, scor cu care avea să se încheie parțialul.

Covăsnencele au continuat să se desprindă și cu reușita de la semi-distanță semnată de Pasic s-a ajuns la 29-15, după time-out-ul solicitat de Alexandria run-ul deținătoarei Cupei României prelungindu-se la 15-2 și diferența pe tabelă creștea, perioadă fiind oprită cu reușita lui Lara Ackerman de la 38-17. Jones a avut un three-point play spectaculos la 42-17, după care a contribuit cu alte două puncte și un assist pentru Pop (46-17), avansul fiind de peste 30 de puncte cu două minute înaintea pauzei, 50-17. Sepsi Sfântu Gheorghe a intrat la cabine cu 55-21, după ce a dominat total sfertul al doilea, perioadă pe care a câștigat-o cu 32-8.

Gruparea din Sfântu Gheorghe a controlat prima repriză, doar la aruncările libere având procentaje mai bune CSM Alexandria. Sepsi a înscris 28 de puncte din căciulă, spre deosebire de cele 4 reușite de Alexandria, iar de la distanță stătea cu 50% față de 27%. Fraser și Raber erau în double digits, prima în privința punctelor, iar cea din urmă la recuperări.

Gazdele s-au apropiat la +40 între prin liberele lui Jones, Crăciunescu scuturând plasa de la distanță apoi pentru 61-26 și la capătul următorului atac Burcică Mihai și-a împărțit perechea de libere. Podar a reușit un three-point play, lucru de care a fost aproape și Raber, dar și-a irosit libera suplimentară (66-29), Fraser mărind ecartul la +40 de la linia de fault, 71-31 la jumătatea sfertului trei. Lara Ackerman a finalizat elegant și a pus capăt unei perioade în care punctele au venit doar din aruncări libere (75-33), Sepsi-SIC intrând în ultimele 10 minute ale semifinalei cu 84-38 pe tabelă.

Fraser și Wallace au punctat primele pentru Sepsi în sfertul decisiv, între cele două reușite fiind și tripla lui Crăciunescu, deținătoarea Cupei ajungând apoi la 91-42. Benally și-a transformat and-one-ul și Crăciunescu a punctat din nou de la distanță (93-50), moment după care Jones a avut o oferită cu panoul pentru Fraser. Covăsnencele au depășit pragul 100 de puncte marcate cu trei minute înainte de final (101-52), în cele din urmă impunându-se cu 113-52, acestea evoluând la un moment dat cu patru românce pe parchet. 

Sepsi Sfântu Gheorghe merge în finala Cupei României și are ocazia să-și apere trofeul. Finala de duminică (ora 18.00), cu CSM Satu Mare, o să fie a cincea consecutivă în această competiție pentru Jovana Pasic și compania.

Brianna Fraser a fost principala marcatoare a întâlnirii, cu 32 de puncte și 7 recuperări, urmată de Daniel Raber (17 puncte, 19 recuperări). De la Alexandria s-a remarcat Georgiana Voicu (15 puncte, 6 recuperări).

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!