Stiri Juniori U13 Feminin

“U” CSM Oradea câștigă în deplasare la Nova Vita

Marius Petri

Marius Petri
14.03.2014

LNBF

Etapa a XXIV-a

59 - 74

2-21 Statistică 7-17

Partida din cadrul etapei cu numărul 24 din Liga Națională de baschet feminin dintre CS Nova Vita Târgu Mureș și Universitatea CSM Oradea s-a încheiat cu victoria echipei oaspete, scor 74-59. În ciuda faptului că au început mai bine meciul, câștigând primul sfert, componentele echipei mureșen nu au reușit să mențină nivelul ridicat și au pierdut celelalte trei secvențe.

Gazdele intră mai bine în meci și iau un avans de 5 puncte după două minute de joc. Orădencele reușesc la rândul lor o perioadă cu 5 puncte marcate consecutiv și partida devine echilibrată, cele două combatante mergând cap la cap. Diferența de 5 lungimi este restabilită de către echipa mureșeană în finalul primei părți, astfel încât tabela indică 21-16 după 10 minute de joc.

Baschetbalistele antrenate de Ionel Brustur încep mai bine și cea de-a doua secvență, mărind ecartul până la 9 puncte, 28-19, la aproape 3 minute de la reluarea meciului. În principal datorită unui joc foarte bun făcut de L’Oreal Price, echipa vizitatoare revine în joc și reușește egalarea la ultima fază a primei reprize, care se încheie cu scorul de 37-37.

După revenirea de la vestiare, orădencele trec la cârma jocului, distanțându-se la 10 puncte (39-49). Urmează o perioadă de 3 minute în care cele două echipe nu-și găsesc ritmul și se succed în ratări, însă tot fetele pregătite de Adriana Niculescu sunt cele care izbutesc să scuture plasa coșului advers, mărind ecartul față de urmăritoare, care reușesc să mai reducă din handicap și intră în ultimele 10 minute cu un handicap de 9 puncte, 46-55.

Deși în începutul ultimului sfert diferența rămâne constantă și gazdele încearcă din greu să revină, echipa din Oradea mărește diferența puțin câte puțin, apropiindu-se tot mai mult de victorie. Odată cu scurgerea timpului, mureșencele nu reușesc să își îndeplinească obiectivul și să reducă din handicap, astfel încât se recunosc învinse la finalul celor 40 de minute, fiind învinse cu 59-74.

L’Oreal Price a fost principala remarcată a partidei, aceasta reușind 25 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. De asemenea, contribuții importante la victoria Oradei au avut Ceciley Johnson (14 puncte, 14 recuperări, 2 assist-uri) și Alexia Adams (14 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă, Andrea Vincze a fost cea mai eficientă jucătoare din tabăra gazdă, acumulând 9 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Prestații notabile au mai reușit Kata Meszaros (15 puncte, 4 recuperări), Danielle Walker (12 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări) și Emese Gal (10 puncte, 3 recuperări).

În urma acestui rezultat, cele două echipe își păstrează pozițiile ocupate înaintea acestei etape. Astfel,  Oradea rămâne pe locul 11 în clasament, cu 7 succese și 17 eșecuri, în vreme ce Nova Vita se menține pe locul 13, acumulând 22 de înfrângeri și 2 victorii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!