Stiri Juniori U13 Feminin

Universitatea Cluj începe returul cu o victorie previzibilă la CSU Rookies Oradea

Universitatea Cluj începe returul cu o victorie previzibilă la CSU Rookies Oradea

Universitatea Cluj-Napoca și-a respectat statutul de mare favorită și s-a impus pe terenul lui CSU Rookies Oradea în primul meci al etapei a 6-a din grupa Vest a LNBF. Scorul a fost 43-72, pe sferturi: 11-19, 15-20, 9-24, 8-9. Gazdele au deschis scorul, după care „U” a preluat conducerea și s-a distanțat la un maxim de 32 de puncte în ultimul sfert. Toate jucătoarele apte au primit minute.

CSU Rookies Oradea a început meciul cu Ivana Vujovic, Ivana Veres, Ruxandra Chiș, Maria Farago și Teodora Saric. Formația orădeană anunța astăzi că nu va conta la acest meci pe tânăra Alexandra Mangra (operată după ruptura la ligamentele încrucișate) și Allison Zalin (intervenție la apendice). Universitatea Cluj-Napoca le-a avut în primul 5 pe Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Alexandra Uiuiu și Artavia Ford. La fel ca în etapa trecută, la alb-negre n-a jucat Mariah King.

Chiș a deschis scorul cu o reușită din spatele semicercului (singura dată când gazdele au condus), dar Uiuiu a răspuns cu o triplă și a egalat. Gazdele au avut cinci minute în care nu au găsit drumul spre coș, iar Fota, Ford și Fleșer au dus run-ul oaspetelor la 16 puncte și scorul devenea 3-16 în minutul 6. Chiș a oprit seceta din atacul bihorencelor, iar Fota a dus scorul la 5-18. Era rândul oaspetelor să aibă peste trei minute fără punct. Saric și Chiș și-au apropiat echipa la 9 lungimi și în ultimele trei minute ale sfertului au fost multe ratări. Neagu a transformat o liberă și Farago a stabilit scorul primei pauze, 11-19.

Debutul sfertului secund a fost al gazdelor, Saric a înscris patru puncte și Goncze a scuturat plasa de la distanță și și-au apropiat echipa la un singur punct, 18-19 în minutul 14. Uiuiu reușea din spatele semicercului primul coș al oaspetelor în această perioadă de joc, iar Ford marca cinci puncte la rând pentru 18-27. Ecartul s-a menținut între 7 și 9 puncte în următoarele minute, dar orădencele au avut din nou mai multe atacuri legate fără să puncteze și oaspetele s-au dus la +15 cu multe puncte de la linia de fault. La vestiare s-a mers cu 26-39 pe tabelă.

Clujencele s-au distanțat treptat după revenirea de la vestiare, reușind cel mai bun sfert în acest meci din punct de vedere ofensiv. 9-24 a fost parțialul în a treia perioadă de joc, iar la ultima pauză tabela arăta 35-63. Ultimul sfert a fost și cel mai sărac în puncte, fără ca vreo echipă să ajungă la zece puncte înscrise în ultimele zece minute. Cel mai mare ecart s-a înregistrat în minutul 36, după coșul lui Neagu care făcea 37-69. Scorul final a fost 43-72 și Universitatea Cluj obține a 4-a victorie în grupa Vest, în timp ce orădencele au 7 înfrângeri.

Bianca Fota a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, în double-double cu 10 recuperări, plus 6 intercepții. Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Ford 17 puncte (9 recuperări), Uiuiu 10 puncte (5 assist-uri), Neagu 9 puncte (10 recuperări), D. Fota 7 puncte (5 recuperări), Kilin 6 puncte (6 pase decisive), Fleșer 3 puncte și Stoica 2 puncte (5 recuperări).

Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 13 puncte, plus 6 recuperări, 8 turnovers și 6 intercepții. Pentru CSU Rookies Oradea au mai inscris: Saric 12 puncte (6 recuperări), Farago 6 puncte, Goncze 5 puncte (7 recuperări), Blejan 2 puncte, Roșu 2, Farcaș 2 și Veres 1 punct.

În următoarea rundă Universitatea Cluj-Napoca va juca acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Meciul a fost mutat miercuri, 4 decembrie, de la ora 18:00. CSU Rookies Oradea are următorul joc din LNBF pe terenul liderului CSM Satu Mare, în etapa a 7-a. Momentan acesta apare în 7 decembrie.

 *foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!