Stiri Juniori U13 Masculin

Campionatul Național U13 masculin a fost câștigat de ACS Alpha Sport Sibiu

Campionatul Național U13 masculin a fost câștigat de ACS Alpha Sport Sibiu

A doua finală a zilei de 15 septembrie s-a dat între ACS Dan Dacian București și ACS Alpha Sport Sibiu. Cele două formații au dominat competiția U13 masculin, fiecare obținând câte două victorii.

ACS Dan Dacian le-a învins pe ABC Laguna București (71-53) și pe ACS Transilvania Brașov (47-40), în timp ce ACS Alpha Sport s-a impus în fața lui U-BT Cluj-Napoca (60-48) și ABC Lynx Ploiești (51-21).

Sibienii au avut un început excelent de meci. Atât defensiva, cât și ofensiva au funcționat foarte bine, iar Alpha Sport a reușit un run de 12-0. După opt minute, adversarii au marcat primele puncte astfel că actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 14-3.

Sfertul secund a fost mult mai echilibrat decât primul, iar acest lucru i s-a datorat unui joc mai bun reușit de către ACS Dan Dacian. Formația bucureșteană a găsit mult mai des drumul spre coș și, până la pauză, s-a apropiat la trei puncte de adversară: 17-14.

După reluarea jocului, niciuna dintre cele două tabere nu a reușit să se distanțeze pe tabelă. Realizările ofensive au fost foarte puține, iar turnoverurile au fost multe. Drept dovadă, în sfertul al treilea s-au marcat doar șapte puncte, scorul de dinaintea secvenței decisive fiind 20 la 18 pentru Alpha Sport.

Prima jumătate a ultimului act a fost controlată de către echipa din Sibiu, care a fost mai concentrată în atac. Apoi, trupa bucureșteană a reușit să se apropie din nou pe tabelă, iar finalul a fost echilibrat. În cele din urmă, meciul și, implicit, titlul național au fost câștigate de către ACS Alpha Sport Sibiu cu 31-28.

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!