Stiri Juniori U13 Masculin

Cristiam Achim: „E firesc să ne dorim victoria, tot așa cum este normal ca și ei să și-o dorească”

Cristiam Achim: „E firesc să ne dorim victoria, tot așa cum este normal ca și ei să și-o dorească”

CSM CSU Oradea dispută în această seară, de la ora 19:00, a patra partidă contra celor de la BC CSU Sibiu din acest sezon. Este rândul galben-albaștrilor să găzduiască prima dată un duel cu campioana în această stagiune, cel din etapa a 4-a a grupelor FIBA Europe Cup. Orădenii s-au impus în precedentele trei dueluri, inclusiv în cel de duminică, din campionat. Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, declara că nu simte o superioritate în fața Sibiului și că s-a aflat în situații asemănătoare.

„Noi vom merge să jucăm. Vom vedea ce se va întâmpla. Vom vedea. E firesc să ne dorim victoria, tot așa cum este normal ca și ei să și-o dorească”, a declarat antrenorul orădenilor, Cristian Achim, conform site-ului oficial al echipei. Bihorenii sunt lideri în grupa D, cu maximum de puncte după trei etape, în timp ce sibienii încheie clasamentul cu trei înfrângeri.

Campioana CSM CSU Oradea s-a impus în toate cele trei dueluri cu sibienii din acest sezon, disputate la Arena Antonio Alexe. Au fost victorii în SuperCupa României (68-64), prima etapă din FIBA Europe Cup (92-86) și în campionat (85-73), la finalul săptămânii trecute. După ultimul duel, antrenorul Cristian Achim a vorbit despre situația sibienilor, care au un început mai puțin reușit de sezon, cu un bilanț de 2 victorii și 7 înfrângeri în cele trei competiții.

„Și noi, la rândul nostru, am fost în situația Sibiului. O perioadă bună sau rea a unei echipe nu înseamnă că trebuie să tragem concluzii. Dacă o echipă nu performează la nivelul dorit sau scontat într-o anumită perioadă, asta nu înseamnă că trebuie să dăm cu parul sau să punem etichete. Sibiul are doi jucători accidentați și cu siguranță altfel arată o echipă atunci când are astfel de probleme. Și Sibiul are două meciuri pe săptămână, așa că înțeleg perfect situația lor.

Am fost în situația lor în nenumărate rânduri. Deci cu siguranță nu mă încearcă niciun sentiment de superioritate în fața Sibiului sau a oricui. Acesta este sportul. Trecem prin multe, bune și rele. Sigur că mă bucur pentru noi. O victorie este o victorie. Și mă bucur pentru toate victoriile, nu doar cele cu Sibiul. Însă de aici și până la a avea o anumită superioritate asupra acestei echipe…eu nu cred că e așa. Chiar dacă în momentul de față avem trei victorii în fața Sibiului în acest sezon”, a mai declarat Achim, conform aceleiași surse.

BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, la Sala Transilvania. Meciul contează pentru etapa a 4-a din grupa D a FIBA Europe Cup și va fi transmis în direct pe Digi Sport 4. Cele două finaliste ale competițiilor interne de anul trecut vor avea din nou meci peste trei zile, în campionat. BC CSU Sibiu va juca sâmbătă la Pitești, iar CSM CSU Oradea, la Timișoara.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!