Stiri Juniori U13 Masculin

CSM Oradea, în fața ultimei reprezentații pe teren propriu în sezonul regulat

CSM Oradea, în fața ultimei reprezentații pe teren propriu în sezonul regulat

CSM CSU Oradea se pregătește pentru ultimul meci de acasă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Vineri, 29 martie, orădenii vor evolua împotriva lui Dinamo București, în penultima etapă din Top 10.

„Leii Roșii” sunt siguri de poziția a doua în clasament indiferent de ce se întâmplă în meciurile rămase de disputat din faza secundă. Echipa pregătită de Cristian Achim a ajuns la un bilanț de 13-3 și nu o poate ajunge pe U-BT Cluj-Napoca, dar nici nu poate fi întrecută de FC Argeș, club aflat momentan pe locul al treilea.

În schimb, Dinamo a urcat pe poziția a opta prin rezultatele obținute pe parcursul săptămânii trecute. Bucureștenii au 5-11, asemenea lui CSM Târgu Mureș, dar în caz de egalitate la finalul sezonului regulat Dinamo va ajunge în playoff. În plus, alb-roșii stau mai bine în privința rezultatelor directe și în fața Coronei Brașov, o altă grupare care mai speră să ajungă în postsezon.

Oradea a pierdut o singură dată pe parcursul acestui an calendaristic în LNBM, în fața lui U-BT Cluj (84-85), în timp ce un alt pas greșit a venit în semifinalele Cupei României (61-63 vs. Rapid). Dinamoviștii a avut mai puține motive de bucurie în 2024, dar cele mai recente victorii din Top 10 i-au pus într-o situație bună pentru continuarea sezonului.

După acea partidă din Cupa României care a stârnit numeroase reacții în mediul online, CSM Oradea și Dinamo București s-au duelat la începutul lui martie în turul din Top 10. Vicecampioana a putut să câștige la o posesie diferență, 84-81, după ce formația din Șoseaua Ștefan cel Mare a condus și la 12 puncte. Kris Richard a terminat cu 15 puncte și 15 assist-uri pentru orădeni, iar Andre Jones a fost liderul formației pregătite de Sotiris Manolopoulos, cu 18 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții.

Pe lângă forma din 2024 și datele statistice sunt în mod evident de partea trupei bihorene. Oradea are al doilea atac din Top 10 (88 de puncte pe meci), a adunat cele mai multe recuperări (40.7) și este depășită doar de U-BT Cluj la assist-uri, detaliu la care stă cu 19.4 în medie. În plus, cu un procentaj de 58%, „Leii Roșii” au principala medie de aruncări precise din interiorul arcului de cerc.

În privința sferei individuale vine un ușor avantaj pentru Dinamo, prin cele 17.1 puncte marcate de Andre Jones în faza secundă. Principalul marcator al vicecampioanei este Nijal Pearson (13.6 puncte), la mică distanță de el aflându-se Donatas Tarolis (13.3 puncte). Andrei Mandache este singurul jucător din campionat care a trecut de borna celor 800 de minute petrecute pe parchet în actuala stagiune, iar Sean Evans este unul dintre cei mai preciși sportivi la aruncările din acțiune (62.5% în Top 10).

Confruntarea din Oradea Arena va fi oficiată de o brigadă formată din Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Alexandru Ivan.

Digisport 4, Prima Sport 2 și FRB TV vor transmite vineri, 29 martie, de la ora 18.00 jocul dintre CSM Oradea și Dinamo București.

*foto: Facebook CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • Bihor :

    miza e imaginea
    evident, trofeele din vitrina unui club sunt foarte importante, insa, in aceeasi masura, definitoriu pentru un club este si imaginea sa ... de multe ori, un trofeu castigat in conditii dubitabile paleste in fata unei infrangeri dramatice si nedrepte ... ca exemplu, a fost o dubla mansa in liga campionilor la fotbal intre juventus si real ... in prima mansa, la torino, a castigat real cu 3-0, cu un ronaldo sclipitor, aplaudat la final de intreg stadionul (gestul a contat mult, la scurt timp ronaldo s-a transferat la juventus) ... in retur, la madrid, juve a facut un meci mare, a recuperat deficitul, era 3-0 in minutele aditionale, cand arbitrul a inventat un penalty pentru real ... madridul a inscris, s-a calificat, dar imaginea cu buffon in lacrimi si nedreptatea evidenta au ramas mult mai puternice in memoria colectiva decat calificarea obtinuta de real ...
    in meciul asta noi pentru imagine jucam ... am sifonat-o prosteste si inutil in meciul de cupa, acum trebuie sa aratam ca a fost episod nefericit si singular

    cu 4 săptămâni în urmă (28.03.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #paybacktime.
    Eu zic ca Dinamo câștigă +2pct.

    cu 4 săptămâni în urmă (28.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)
    Ma incearca asa un sentiment incomod, ca si cum ne-am foaaarte resemnat inainte de acest meci, apoi vad ca Gaddy are dureri la tendonul lui Ahile (!!!) si Tarolis s-a operat la dinti. A pierdut si Muresul, deci nu ar fi ciudat sa pierdem si noi, dom profesor are motive din belsug sa justifice o infrangere. Respectam blazonul?

    cu 4 săptămâni în urmă (29.03.2024) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    accidentari
    Problemele medicale alimenteazapica foarte prost. Nu pt ca ar parea ca "s-au dat loviti" ci pt ca mai sunt 2 meciuri pana la play-off. Stiu ca multi vor spune ca nu e nimic ci doar o justificare pt o eventuala infrangere, dar de ce "sa-l accidentezi" pe Gaddy care e nou venit si trebuie integrat? Il "accidentai" pe Phearson si jucai tot meciul cu Abdul. Apoi justificai ca s-a sacrificat rezultatul pt acomodarea noului PG.
    E ingrijorator pt ca se pare ca are dureri mari la tendon, ceea ce e nasol.

    cu 4 săptămâni în urmă (29.03.2024)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Cu sau fara Abdi
      Oricum e un super-jucator, cu sau fara el tot Richard si Pearson cara mingea, tipic pentru noi. Ii doresc multa sanatate si un contract foarte bun la anul. Iti dai seama ca daca pierdem, conexiunile si firele se intind ca vor ca nu vor baietii. Mi-e si frica pentru ei daca nu bat.

      cu 4 săptămâni în urmă (29.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!