Stiri Juniori U13 Masculin

CSM Oradea revine impresionant la Brașov și obține o nouă victorie

CSM Oradea revine impresionant la Brașov și obține o nouă victorie

Etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început sâmbătă, 23 martie, cu duelul dintre CSM Corona Brașov și CSM CSU Oradea. Gazdele au început excelent partida și au câștigat actul inaugural la o diferență de 20 de puncte, dar oaspeții au revenit în sfertul al doilea și, în cele din urmă, au obținut o nouă victorie: 81-75.

CSM Corona Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

CSM CSU Oradea: Tudor Gheorghe, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Gazdele au început mai bine partida, grație lui Anderson și Williams, care au condus ofensiva brașoveană și au făcut ca diferența de pe tabelă să ajungă la zece puncte: 12-2. După încă un coș al lui Barro, Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară primul time-out al jocului, iar Tarolis a izbutit patru puncte consecutive. Cu toate acestea, avantajul brașovenilor a crescut și mai mult, fiindcă bihorenii s-au bazat pe aruncările de la distanță și nu au reușit să marcheze, în timp ce Jacoby Armstrong a închis sfertul cu două triple: 29-9.

În debutul secvenței secunde, CSM Oradea a realizat un parțial de 6-0, încheiat de un and-one al lui Armin Cane. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au continuat să arunce excelent de la distanță, în timp ce oaspeții și-au schimbat ușor strategia și s-au bazat mai mult pe aruncări din interiorul semicercului, fiind mai eficienți. Pe finalul reprizei, galben-albaștrii au comis din ce în ce mai multe greșeli, iar Richard și-a intrat în mână, reușind două aruncări pe sirenă. Pearson a impresionat și el în ofensivă, iar Cătălin Baciu a înscris ultimul coș al reprizei, reducând diferența de pe tabelă la două posesii: 45-39.

După revenirea de la vestiare, meciul s-a desfășurat sub semnul echilibrului și, la jumătatea sfertului al treilea, diferența era tot de șase puncte: 54-48. De asemenea, ambele formații au comis rapid câte cinci faulturi (Oradea în patru minute, Brașov în șase minute), astfel că, în ultimele patru minute ale secvenței, fiecare greșeală a dus la aruncări libere. Jonathan Arledge a înscris cinci puncte consecutive și și-a adus echipa la un singur punct de adversari, Williams a răspuns imediat cu un coș de trei puncte, dar Richard s-a remarcat prin același procedeu. Același Richard, cu o reușită și un assist, și-a adus echipa pentru prima oară la conducere, însă Oinaru a închis sfertul al treilea cu un coș de la distanță: 64-64.

În actul decisiv s-a marcat destul de puțin, după șase minute și 19 secunde scorul fiind 73 la 70 pentru Leii Roșii. Aceștia au comis mai multe greșeli în ofensivă, pierzând ușor posesii și Achim s-a văzut nevoit să solicite un timp de odihnă. După reluarea jocului, Williams a înscris o triplă care a continuat să le ofere speranțe fanilor prezenți în sală, însă a urmat un parțial de 5-0 al oaspeților și Bâscoveanu a cerut time-out. Pe final, recuperările ofensive și experiența bihorenilor au făcut diferența, CSM Oradea impunându-se cu 81 la 75.

Liderii învingătoarei au fost Toddrick Gothcer (17 puncte, 2 recuperări), Kris Richard (14 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Jonathan Arledge (11 puncte, 4 recuperări), Cătălin Baciu (11 puncte, 8 recuperări) și Nijal Pearson (10 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat CJ Williams (15 puncte, 4 recuperări), Brandon Anderson (13 puncte, 5 pase decisive), Ousmane Barro (12 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Jacoby Armstrong (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, CSM Oradea ajunge la un bilanț de 13-3 în Top 10 și își consolidează poziția secundă. În schimb, CSM Corona Brașov are 4 victorii și 12 înfrângeri și are șanse tot mai mici la playoff.

În următoarea rundă, galben-albaștrii vor juca tot pe teren propriu, primind vizita lui CSM Târgu Mureș, în timp ce roș-albaștrii vor juca, în Oradea Arena, cu CS Dinamo București.

*foto: Facebook – CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Cred ca e cel mai slab joc la echipa din era Bickauskis-Paliukenas incoace. Blazarea de la nivelul management-ului si antrenoratului se vede si in echipa. Anul viitor nu stiu ce fac ce nu fac dar daca nu vine o nucleara ne scaldam iar in mediocriatate.

    cu 1 lună în urmă (23.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!