Stiri Juniori U13 Masculin

Multe debuturi într-un derby Sibiu - Cluj

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.10.2012

Mihai Paul, în echipamentul lui U Mobitelco Cluj-Napoca

Derby-ul Ardealului, programat a se desfășura sâmbătă (13.10), la Sala Transilvania din Sibiu, va fi unul inedit. CSU Sibiu și U Mobitelco Cluj-Napoca se vor confrunta în condițiile în care unul dintre antrenori precum și majoritatea jucătorilor ce formează loturile celor două protagoniste nu au experiența unui astfel de meci.

Dragan Petricevic, noul antrenor al lui CSU Sibiu, își amintește cu siguranță de confruntările memorabile ale celor două echipe ardelene, întrucât în anii 90 se afla în cealaltă tabără, fiind cel care a adus al 3-lea titlu din istorie la Cluj. În schimb, Niksa Bavcevic se află la primul derby de acest gen.

U Mobitelco Cluj are în acest moment în componență un singur jucător străin care a mai jucat împotriva Sibiului. Acesta e Tyler Morris. Care nu va putea să joace după o nouă operație suferită la genunchi. Toți ceilalți străini se află la primul meciul în Sala Transilvania în calitate de jucători ai rivalei (inclusiv Ross - accidentat și Nikolov).
De asemenea, echipa de pe Someș are mulți jucători români foarte tineri, aflați la primul sezon în pimul eșalon. Paul Chetreanu este incomplet refăcut și va rata un nou meci al echipei sale. Astfel, din toată echipa clujeană, printre cei cu șanse să joace și cu experiențe împotriva Sibiului din postură de componenți ai lui U Mobitelco sunt doar Mihai Silvășan și Alex Pop. Primul a ucis Sibiul în playoff-ul din 2006 (desigur au mai fost și alte meciuri memorabile, dar acel coș rămâne unul de referință). În schimb, al doilea nu are o bogată experiență baschetbalistică și cu atât mai puțin în jocurile cu galben-albaștrii.

CSU Sibiu are patru străini aflați la prima experiență în România. Implicit se află la primul derby cu U Mobitelco. De asemenea, alți doi străini au o bogată experiență în primul eșalon din România, dar nu din postură de jucători ai Clujului sau Sibiului. Majoritatea jucătorilor români de la CSU sunt foarte tineri și lipsiți de experiență. Practic niciunul nu are prea multe minute jucate în derby. 
Sibiul are patru jucători care au intrat pe parchet la acest gen de meciuri. Unul este Cristian Ban. Însă el a jucat multe prea puține minute. De asemenea, americanul Devon Austin are doar două meciuri jucate împotriva Clujului din postură de jucător al lui CSU Sibiu. Astfel, Cristian Crăciun, veteranul galben-albaștrilor, este cel mai rutinat jucător al echipei lui Petricevic în ceea ce privește duelurile cu U Cluj.

Al 4-lea și totodată singurul jucător care a trecut și prin cealaltă tabără la derby-ul programat pentru 13 octombrie este Mihai Paul. El este unul dintre ultimii veniți la Sibiu. Și a făcut-o tocmai de la rivala din Cluj. Miță are două meciuri jucate împotriva Sibiului în calitate de jucător al lui U Mobitelco. De această dată va juca în echipamentul lui CSU Sibiu.

Așadar, Sibiul are în componență două piese care în trecut au apărat culorile Clujului. Este vorba despre antrenorul Petricevic și fundașul Paul. În schimb, pentru acest meci, U Mobitelco nu are în lot sau pe banca tehnică pe nimeni cu un trecut în galban-albastru.

Foto: Andor Marton 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!