Stiri Juniori U13 Masculin

Nikolov, magistral. U Cluj face o figură frumoasă la Sibiu

Iulian Floca

Iulian Floca
13.10.2012

63 - 75
18-22, 15-16, 21-23, 9-14
  Statistică  

Derby-ul Ardealului, cum a fost supranumit meciul dintre CSU Atlassib Sibiu și U Mobitelco Cluj-Napoca s-a încheiat cu scorul cu scorul de 63-75 după 40 de minute de joc, controlate in majoritate de clujeni.

Această partidă a pus față în față două echipe cu tradiție în baschetul românesc, și două adversare vechi, formate însă din jucători noi, care nu aduc aminte de adevăratele derby-uri disputate de cele două echipe în trecut.

Clujul a început foarte bine și după doar 10 minute conducea cu 22-18. Ceea ce a fost cu adevărat de remarcat, este faptul că sibienii au reușit o singură recuperare în primul sfert al partidei, pe când clujenii au recuperat 11 mingi.

Sibienii și-au intrat în ritm abia în cel de-al doilea sfert, rămânând la doar 5 puncte în urma lui U Cluj. Totuși, și clujenii și-au îmbunătățit constant jocul bătălia rămânând una echilibrată.

 Odată cu revenirea de la vestiare totul era posibil, iar elevii lui Dragan Petricevic au jucat un baschet mai bun, însă nu suficient încât să se apropie de adversari. Cel de-al treilea sfert a fost cu certitudine cel mai bun făcut în seara aceasta de sibieni, reușind să înscrie 21 de puncte, însă din nou insuficient, datorită faptului că echipa Clujului a reușit să treacă pe tabela de marcaj alte 23 de puncte.

Astfel, distanța dintre cele două competitoare s-a mărit de la sfert la sfert, urmând ca ultimele 10 minute să devină doar o formalitate pentru U Cluj.

Remarcații partidei au fost  Hristo Nikolov cu 25 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Vedran Nakic cu  10 puncte, și Derek Wright cu 9 puncte, 11 pase decisive și 7 recuperări pentru U Mobitelco. În replică, Uros Velickovic a avut 30 puncte, iar Mantas Griskenas a terminat cu 14 puncte și 4 recuperări pentru CSU Sibiu.

U Mobitelco Cluj-Napoca și-a adjudecat o victorie muncită și meritată din plin, în timp ce CSU Atlassib Sibiu continuă să caute prima victorie din acest tur de campionat.

Astfel, după doar două etape, Clujul câștigă toate cele 4 puncte posibile, în vreme ce Sibiul are minimul de doar 2 puncte în clasament.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!