Stiri Juniori U13 Masculin

Oradea primește vizita Sibiului în runda intermediară

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.10.2012

Liga Națională
 - Etapa 3 - 
2-0  FIȘA MECIULUI  0-2

Prima etapă intermediară a noului sezon competițional este programată în cursul acestei săptămâni. Mai exact miercuri (17.10). CSM Oradea și CSU Sibiu se vor confrunta într-un meci extrem de atractiv contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Partida demarează cu începere de la orele 19:00, fiind televizată.

Cele două echipe au avut în start de sezon reușit. Ambele s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României reușind să bifeze câte trei victorii în cadrul turneelor desfășurate pe teren neutru. În schimb, debutul campionatului a consemnat rezultate radical diferite. Mai exact, Oradea a obținut două victorii grație cărora a urcat pe prima poziție a clasamentului. Sibiul însă a suferit două înfrângeri împotriva unor echipe care, cel puțin pe hârtie, sunt considerate contracandidate la calificarea în playoff.

În pofida situației actuale din clasament, meciul se anunță extrem de atractiv, valoarea celor două loturi de jucători fiind apropiată, respectiv concepția de joc a echipelor fiind asemănătoare.  De asemenea, pe bihoreni va apăsa o oarecare presiune întrucât are nevoie de cât mai multe victorii, în special pe teren propriu. În schimb, CSU Sibiu are neapărată nevoie de un prim succes pentru a evita posibile tensiuni încă de la începutul sezonului.

La finele săptămânii trecute CSM-ul a obținut o victorie categorică, scor 101-56, în deplasare, asupra lui Dinamo. A fost un meci în care antrenorul Cristian Achim a rulat întreg lotul de jucători și a oferit minute importante de joc fiecărui baschetbalist înscris pe foaia oficială de joc.

În schimb, CSU Sibiu s-a înclinat pe teren propriu, scor 63-75, în derby-ul cu U Mobitelco Cluj-Napoca. A fost un meci în care elevii lui Dragan Petricevic au avut mari probleme în mai multe aspecte ale jocului, respectiv la pozițiile 1 și 5. Însă, Uros Velickovic a totalizat 30 de puncte stabilind un record stagional din acest punct de vedere.

După două etape cifrele nu sunt concludente, mai ales că Oradea a jucat împotriva unui adversar care nu are suficientă valoare pentru a fi competitiv la nivel de primul eșalon. Totuși, remarcabil este faptul că CSM-ul are 85 puncte marcate în medie pe meci, iar Sibiu are doar 59.5. De altfel la toate capitolele statistice există o diferență semnificativă explicația fiind aceeași. Așadar, cifrele nu sunt foarte concludente înaintea acestui meci.

Un alt aspect interesant de luat în seamă se leagă de faptul că ambele echipe au câte șapte jucători străini în componență. În primele două etape Oradea nu a operat o schimbare între străini, în vreme ce Sibiul a jucat fără Sasho Gruev în prima etapă, respectiv Devon Austin în cea de-a doua.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!