Stiri Juniori U13 Masculin

Statistică - Knutson cel mai eficient, Darby cel mai prolific marcator

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.10.2012

Louis Darby (foto), americanul echipei Energia Rovinari, a fost cel mai bun marcator al primei faze din ediția 2012/13 în Cupa României la baschet masculin. El a totalizat 67 de puncte în trei meciuri, adică a avut o medie de 22.3 puncte pe meci.

Gorjenii au obținut o victorie și au pierdut de două ori. Darby a depășit pragul de 30 puncte în primele două jocuri, cu Miercurea Ciuc și Târgu-Mureș, însă doar 4 în partida cu Oradea, una în care a fost menajat în a doua jumătate.

Goran Martinic, de la CSM București, a avut 60 de puncte la turneul de la Dobroești, fiind principalul marcator al acestui eveniment și al doilea la general în primul tur al Cupei României. Podiumul a fost completat de către bulgarul Hristo Nikolov, de la U Mobitelco Cluj, autor a 19.6 puncte în medie pe meci.

Pivotul american Kramer Knutson, de la CSU Sibiu, a fost principalul marcator al turneului de la Mediaș. El a totalizat 45 de puncte, adică 15.0 în medie pe meci. Knutson s-a clasat pe locul al 8-lea la general.

Cătălin Vlaicu, de la CSȘ Giurgiu, este cel mai prolific marcator român al primei faze din Cupa României. El a avut 14.3 puncte în medie pe partidă.

Derek Wright, de la U Mobitelco Cluj-Napoca, este cel mai bun pasator al primei faze în Cupa României. Noua achiziție a fostei campioane a distribuit 21 de pase transformate în puncte de către colegi. Așadar, o medie de 7.0 pase decisive pe meci. Parrish "Perry" Petty, de la Giurgiu, a avut 6.3 asistențe pe meci, iar Rade Dzambic, de la SCM U Craiova a avut 5.6.

Ionuț Drăgușin, tot de la Craiova, este cel mai bun recuperator al Cupei României în prezent. El a bifat 30 de recuperări, adică 10.0 în medie pe meci. Colegul său, Ivan Miskovic, a ocupat poziția a 2-a, cu 8.6 mingi recuperate într-un joc. Darko Balaban, de la BC Mureș, respectiv Dragan Petronic, de la Farul Constanța, completează podiumul, fiecare cu câte 8.0 recuperări pe meci.

Kramer Knutson este cel mai eficient baschetbalist al primei faze din Cupa României. Centrul lui CSU Sibiu are un coeficient de 21.6 la eficiență. Hristo Nikolov are 21.0, iar Goran Martinic a terminat turneul cu 20.3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!