Stiri Juniori U13 Masculin

TF U13 Masculin - CSM Ploiești și CSM CSU LPS Oradea s-au calificat în finală

TF U13 Masculin - CSM Ploiești și CSM CSU LPS Oradea s-au calificat în finală

Finalistele sezonului 2021-2022 în Campionatul Național U13 Masculin s-au decis sâmbătă seara (07.05), în urma dueluri din semifinalele de la Ploiești, locația Turneului Final. CSM Ploiești și CSM CSU LPS Oradea o să joace cu trofeul pe masă.

Prahovenii și-au continuat parcursul fără greșeală din acest sezon, trecând în prima semifinală de Dan Dacian București la 15 puncte diferență. Ploieștiul s-a dus la două-trei posesii în față în primul sfert, însă „lupii dacici” au revenit și ecartul era de două puncte, 18-16 pentru prahoveni, la cabine intrându-se cu 30-28. Ploieștiul nu s-a putut desprinde încă în sfertul trei (46-41), ci a făcut-o în ultimul parțial, perioadă în care a marcat 25 de puncte și s-a terminat 71-56. Prahovenii au beneficiat de 36 de încercări de la linia liberelor, iar Dan Dacian București a trecut de 19 ori la linia de fault.

Vlad Alexandru Borcan a avut 24 de puncte pentru învingători, iar Ștefan Bosoanca a avut 15 puncte și 24 de recuperări pentru ACS Dan Dacian.

CSM Ploiești are 22-0 bilanț în acest sezon la U13.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU LPS Oradea, bihorenii conducând în mare parte din meci. Avantajul de nouă puncte de la pauză, 33-24, s-a dublat în repriza secundă, deși Clujul era la o posesie în urmă în sfertul trei (48-45). Oradea a prins un run de 14-2 în ultimele minute ale partidei și s-a impus cu 76-58.

Răzvan Buzguța a încheiat cu 19 puncte, 17 recuperări și 5 intercepții pentru bihoreni, iar Darius Paul Miron a contribuit cu 22 de puncte, 15 recuperări și 5 intercepții pentru clujeni

Bihorenii au pierdut un singur meci în tot sezonul (21-1), chiar la Turneul Final, în faza grupelor împotriva lui CSM Ploiești.

Finalele se joacă duminică, 8 mai, după următorul program: Dan Dacian București - U-BT Cluj (finala mică, ora 13.00) și CSM Ploiești - CSM CSU LPS Oradea (finala mare, ora 15.00). Ambele partide vor fi transmise pe YouTube CSȘ Ploiești Basketball Fans.

*foto: YouTube CSȘ Ploiești Basketball Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!