Stiri Juniori U15 Feminin

Victor Sanders este înlocuitorul lui Josh Bostic la Anwil Wloclawek

Victor Sanders este înlocuitorul lui Josh Bostic la Anwil Wloclawek

Joi, 26 ianuarie, CSM CSU Oradea a anunțat transferul lui Josh Bostic, un baschetbalist cu vastă experiență în țări precum Franța, Rusia, Italia sau Belgia. Sportivul american a petrecut prima parte a acestei stagiuni în Polonia, la Anwil Wloclawek, adversara bihorenilor din FIBA Europe Cup.

Bostic a lucrat la Anwil cu Przemyslaw Frasunkiewicz, tehnician care îl mai antrenase în trecut, pe vremea când evolua la Arka Gdynia (2018-2020). Polonezii aveau mari așteptări de la jucătorul în vârstă de 35 de ani, adus cu rolul de lider în Wloclawek, însă Bostic nu a reușit să se ridice la nivelul cerut. Acesta a avut evoluții solide în FIBA Europe Cup (14.3 puncte, 4.4 recuperări, 2.7 pase decisive) dar, în campionat, a fost sub așteptări: 8.2 puncte, 30.2% din acțiune și 22.2% de la distanță.

Având în vedere aceste statistici și bilanțul echipei (locul 8 - 8 victorii, 9 înfrângeri), conducerea lui Anwil Wloclawek a luat decizia de a renunța la Josh Bostic.

„În momentele cheie, precum cel în care ne aflăm acum, nu îmi voi îngropa capul în nisip, ci voi reacționa. Cred că am așteptat cu multă răbdare, de fapt cu toții am așteptat, îmbunătățirea performanțelor lui Josh Bostic. Cu toate acestea, paharul s-a umplut și a dat pe dinafară. Am decis că echipa are nevoie de un boost și a urmat o despărțire rapidă și corectă cu Josh și o reîmprospătare a lotului, care îmi confirmă că am luat decizia corectă. Îi urez lui Josh tot binele fiindcă profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul perioadei petrecute la Wloclawek a câștigat respectul nostru”, a declarat Lukasz Pszczolkowski, președintele clubului polonez, într-un interviu pentru sportowefakty.wp.pl.

Conform aceluiași articol, Anwil Wloclawek a ajuns deja la un acord cu un jucător, însă așteaptă ca Josh Bostic să treacă testele medicale la Oradea. Înlocuitorul lui Bostic la Anwil va fi chiar Victor Sanders, cel care nu a jucat în ultimele cinci partide ale lui U-BT Cluj-Napoca. Sanders a avut medii de 5.4 puncte, 1.6 pase decisive și 1.3 recuperări în peste 20 de partide jucate pentru campioana României.

„Vă salut, sunt Victor Sanders. Voiam să vă anunț că sunt foarte entuziasmat să vă cunosc și că sunt bucuros să fac parte din această echipă. De-abia aștept să vă văd la sală”, a fost mesajul americanului pentru fanii lui Anwil Wloclawek.

De-a lungul carierei sale, jucătorul originar din Portland, Oregon, a mai evoluat pentru Antwerp Giants, Dolomiti Energia Trento și Umana Reyer Venezia. Pentru Anwil Wloclawek urmează duelul cu CSM CSU Oradea, din etapa a 5-a a fazei secunde a FIBA Europe Cup.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball, trojmiasto.pl

3 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Sanders
    Personal cred ca acest jucător va mai evolua în LNBM dar nu la o echipa de nivelul Clujului. Este foarte clar ca nu poate face fata și nu ii place absolut deloc presiunea. Nu e un jucător rău și cu siguranță va avea multe de arătat în viitor!

    cu 1 an în urmă (29.01.2023) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Meciul de miercuri se anunta tot mai interesant. Pe langa ca vom vedea daca bostic a fost o alegere inspirata in special pe termen scurt, si anume daca are motivatia la maxim sa castige impotriva fostei echipe, ori familiaritatea cu sala, ritmul echipei adverse... Vom vedea si daca nu cumva sanders ar fi putut fi o optiune mai buna, cum se tot indica, cu "speranta" ca o sa poata juca miercuri. In orice caz, o sa vedem cum se descurca la nivelul fiba si ne vom putea pronunta, dar eu inclin mai mult sa cred ca dintre cei doi, am facut alegerea un pic mai buna.

    cu 1 an în urmă (29.01.2023) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    sanders vs bostic
    Eu cred ca aici au fost 2 aspecte care au influentat decizia Oradiei :
    1. Oradea nu se poate compara la buget cu Anwil. Probabil decizia de a renunta la Bostic a fost luata dupa ce afost ofertat Sanders. Chiar daca acesta ar fi fost ofertat si de Oradea, discutam aici de alte sume. Cu atat mai mult cu cat Anwil rezilia cel mai mare contract de la echipa iar Oradea nu rezilia nimic.
    2. Oradea sta foarte bine la pozitiile 1-2. Probleme apar la pozitiile mari, ori Bostic poate juca lejer la pozitia 4.

    Indiferent de motive, ma bucur ca Oradea a gasit resurse sa suplineasca absenta lui Carter. Atat Bostic cat si Sanders nu au confirmat in prima parte a sezonului. Sa vedem cum se vor descurca la noile echipe. E clar ca ambii vor dori sa dovedeasca ca echipele care i-au pus pe liber au gresit, cu un plus la Bostic pt ca va juca impotriva fostei echipe.

    cu 1 an în urmă (30.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!