Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Josh Bostic este noul jucător al lui CSM Oradea

Josh Bostic este noul jucător al lui CSM Oradea

Veștile bună continuă pentru fanii lui CSM Oradea. După ce în cursul serii precedente, bihorenii s-au impus în fața lui Brose Bamberg, obținând o victorie importantă în FIBA Europe Cup, astăzi aceștia au anunțat un nou transfer.

Este vorba de Josh Bostic, un baschetbalist american care sosește de la Anwil Wloclawek, una din adversarele orădenilor din FIBA Europe Cup. Bostic are 35 de ani și evoluează pe pozițiile 3/4, iar de-a lungul carierei sale a mai jucat pentru formații precum Liege, Belfius Mons-Hainaut, Elan Chalon, VEF Riga, Dinamo Sassari, Reggio Emilia sau Happy Casa Brindisi.

În actuala stagiune, Bostic a evoluat în Polonia, pentru Anwil, și a avut medii de 10.3 puncte, 3.9 recuperări și 2.5 pase decisive. Noul baschetbalist al Oradiei a înregistrat 35.7% din acțiune și 30.5% de la distanță. Contra formației lui Cristian Achim, sportivul de 1.96 metri a reușit 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Josh Bostic vine la Oradea pentru a suplini absența lui Justin Carter, care a fost supus unei intervenții chirurgicale și va absenta între 6 și 8 săptămâni.

*foto: fiba.basketball

19 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Eh
    Nu poti fi cu toate. Ma asteptam la mai mult sincer, nu pentru ca Bostic nu ar fi un jucator de certa calitate ci pentru ca am luat o copie fidela a lui Carter dar mai putin fizic, care vine dupa un sezon in care a fost scos tap ispasitor la Anwil. Venit sa-l inlocuiasca pe Dykes, cunoscut al antrenorului cu care a mai colaborat la Gdyna, a fost scos din lot de vreo 2-3 saptamani, asta dupa ce are 22% de la distanta si 30% din actiune. Avand in vedere ca acolo era unul dintre cei mai bine platiti jucatori, sper ca l-am luat la un discount. De acoperit acopera unde trebuie, probabil va juca in Polonia la retur, dar sper sa nu oboseasca repede pentru ca mai avem extrem de mult de jucat. Ma asteptam la ceva mai tanar si cu o mana sigura, tot pe 3-4, dar probabil ce era in range-ul nostru salarial s-a cam transferat. Sper sa fie un experiment reusit, pentru ca, repet, calitate are. Depinde doar de el sa se motiveze.

    cu 1 an în urmă (26.01.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Variante
      Literalmente aveai de ales intre Sanders si Bostic. Nu exista optiuni in punctul asta al sezonului de a gasi un jucator care sa nu fi stat pe bara tot anul. Poti lua jucatori mai buni, dar care sa nu fie deloc in forma, ceea ce ar fi fost de evitat. Bostic nu e chiar copia fidela a lui Carter, desi au multe asemanari, cum ar fi ca amandoi sunt foarte buni pasatori. Insa Carter era ball-dominant, iar Bostic joaca destul de mult of-ball. Carter putea juca 1 ca pozitie secundara, Bostic joaca 4 si poate sa joace post-up, ceea ce noua ne lipsea. Nici macar pivotii nostri nu joaca post-up, poate doar Markovic, dar el de obicei da pasa in colt, nu arunca. Ca o concluzie, cand gasesti un jucator de nivel fiba europe-cup care e cat de cat in forma fizica si are un caracter ok care sa nu strice chimia echipei (cum ar fi putut fi Sanders), nu prea mai stai pe ganduri. By the way, pare un shooter de 3 chiar decent, in ciuda procentajelor

      cu 1 an în urmă (26.01.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Recitind comentariul constat ca m-am exprimat gresit, nu ma refeream "copie fidela" as in pozitie ci ca si varsta, experienta, si, pana la un punct, conditie fizica. Este un aruncator chiar bun de 3, si are un potential ofensiv care in Romania va mai creste putin, avand in vedere nivelul diferit al campionatului. Modul in care a fost tratat in Polonia si lipsa chimiei cu coechipierii probabil a contribuit la prestatiile mai putin fericite din acest sezon. La Sanders probabil pachetul salarial nu a fost destul de "motivant", altfel nu imi explic cum de nu l-au ales, din moment ce este unul dintre cei multi jucatori cu pedigree din ligi mult superioare pe care Clujul a reusit sa-i strice de-a lungul anilor si care probabil ar fi avut succes aici, intr-o atmosfera mai lipsita de urlete si presiune si cu jucatori care au o chimie excelenta.

      cu 1 an în urmă (26.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca ez4unm2:

      Wow, wow, wow
      ,,Clujul a resusit sa-i strice de-a lungul anilor...'' suna indecent. Nu uita ca Sanders avea deja stigma ca condusese pe contrasens in Italia, si era considerat ,,stricat'', cu speranta ca s-ar fi putu indrepta. Adevarul e ca incepuse sa se indrepte, dar la nivelul asta si in momentul in care a venit, ,,lumea'' nu prea are rabdare...
      Cat despre parerea ta cu privire la ,,atmosfera mai lipsita de urlete'', asta e reactie de hater, sau de ,,vulpe care nu ajunge la struguri''... ca presiune este necesara la nivelul asta...

      cu 1 an în urmă (27.01.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Hihi
      Foarte simplu. Jucatori de nationala si lot olimpic care la voi au fost pleazna si la noi au luat campionate sunt. Reactia nu e de hater, ci se bazeaza pe faptul ca antrenorul vostru e in cel mai bun caz un bully, nu un om care se exprima clar si normal cu proprii jucatori, care au facut in mai scurtele lor cariere ce nu a facut acest proptit al BT-ului la viata lui.

      cu 1 an în urmă (27.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca ez4unm2:

      Wow
      You are a hater - nu poti face afirmatii de genul asta fara sa ai o dovada clara - de unde stii ca Silva e proptit de BT ?!?
      Further: poti sa-mi dai mai mult de un examplu de jucator de genul aceluia pe care l-ai mentionat ?

      cu 1 an în urmă (27.01.2023)
    • Unforgiven:

      Hater
      Normal ca i hater. Cum sa nu fie hater cand in ultimii 3 ani "proptitul" a maturat cu oradea pe jos

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • Unforgiven:

      Iar
      Pe de alta parte are dreptate. Nu odata "gunoiul clujului" a fost transformat in aur de Achim.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Simpatik snek ăsta...
      ...șerpișorul surâzător.

      Colegu șerpișor, poate că realitățile cotidiene ajung cumva cu întârziere la Oradea. Fiindcă tu iei niște elemente ce-au aparținut omului Silvășan acum vreo 2-3 ani, dar care nu mai au nimic de-a face cu omul în care a evoluat astăzi. Și le pui pe tapet azi când, ele săracele, sunt de domeniul trecutului.
      Posibil să și respingi realitatea, să te prefaci că nu vezi, și să vorbești azi despre ce-a făcut cineva acum vreo 2-3 ani. Înțeleg că e greu de digerat fiindcă îți dărâmă castelul mental pe care ți l-ai construit.

      Dar dincolo de astea, riscul de a judeca unidimensional o persoană constă în faptul că și alții pot juca acest joc.

      Hai să povestim desre Achim. Care Achim are părțile lui bune, și-a făcut destule lucruri ok și decente la Oradea. Doar că în ceea ce-l privește n-a spus nimeni niciodată nimic ”de rău” fiindcă, să fim sinceri, nu e un personaj care să suscite prea mult interes dincolo de Oșorhei. Probabil și pentru că e un personaj cam sec și lipsit de substanță, ca un zaibăr răsuflat. Dar, dacă e să încerc ceva așa, în 2-3 minute, unidimensional așa cum îți place ție...

      Cum ar fi să spun că Achim e clar limitat mental și n-a fost înstare să învețe la un nivel decent limba engleză după atâția ani? Că mi-e rușine când îl aud la time outuri utilizând acel praziș-zaibăriș-ingliș caracteristic, în care timpurile verbale sunt umplute de sânge mai ceva ca-ntrun meci de MMA.

      Ce-ar fi să-l judec pe Achim după obiceiul ăla de neam prost de-a se lăuda după fiecare mică victorie de parcă ar fi realizat cine știe ce? De la el că atâtea și-atâtea echipe no-name sunt niște adevărați monștri în baschet. Săracii, nici ăia nu știau ce valoare e pe capul lor. Eu n-am pomenit antrenor serios, din baschetul European sau American, care să se laude atâta cât o face Achim. Chestia astea merge probabil la impresionat caractere fragile, babe și precupețe, autorități locale și oameni slabi de înger.

      Aș putea spune că stilul ăla cu hadidași, blugi largi și tricou lălâi inpiră orice altceva decât eleganță. Se potrivește la fix, ce-i drept, cu mersul ăla caracteristic, de zici că l-au transferat pe Baloo din Cartea Junglei și l-au proptit antrenor la Oradea. Ai încercat vreodată să te uiți la el în timp ce pui să cânte ”The Bare Necessities”? Ia vezi, încearcă - comedie maximă, nu alta, promit!

      Ah, apropo de proptit! La noi la Cluj BT ”proptește” întreaga organizație, ca sponsor principal. Privat, alocând echipei un procentaj covârșitor din banii pe care-i consumă. Atât ca echipă cât și ca Academie, juniori etc. Dacă echipa de management, din care face parte și BT, consideră că Silvășan merită să fie antrenor el este numit, nu proptit. Iar invitația pe care a primit-o Silvășan pentru a se alătura membru în EuroLeague Head Coaches Board arată că omul e un pic apreciat dincolo de Oradea și Vama Borș.

      Între timp, încerc să înțeleg cum de parteneriatul-cu-proptea, în care-i implicat Achim împreună cu Sere, prin care se abonează cumva echipa la niște bani publici gârlă e ok. Mă întreb cât de neproptit a stat anul trecut, an care a fost un dezastru jenant pentru echipă. An în care și-a arătat limitele și-a dovedit că în ceea ce-l privește încăpățânarea bate rațiunea. Chestie care o să-l îngroape mereu și mereu și mereu.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Dap
      M-ai inteles total gresit si iti dau dreptate, nici prin cap nu mi-ar trece sa ma laud cu Achim sau sa il pun pe piedestal, dar cele doua adevaruri nu sunt mutual exclusive.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      @undertaker
      Fair enough. Dar ceva imi spune ca daca, avand in vedere invitatia primita de Silva, de anul viitor face pasul spre Euroliga, Achim ar suscita ceva interes si pe Somes, nu doar spre Bors.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Bostic
    Speram sa fie un transfer bun
    Intr-adevar sufeream mult la poziția 3.Bobe titularul pozitiei face mai mult faza de aparare,in atac nu prea contează.
    Pentru a putea continua in FIBA era nevoie.de acest transfer. Dar dupa parerea mea punctul slab al echipei este lipsa a inca unui pivot competitiv.

    cu 1 an în urmă (26.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Dap
    M-ai inteles total gresit si iti dau dreptate, nici prin cap nu mi-ar trece sa ma laud cu Achim sau sa il pun pe piedestal, dar cele doua adevaruri nu sunt mutual exclusive.

    cu 1 an în urmă (28.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    O simpla parere
    Pentru mine atit Silvasan cit si Achim fac parte din foarte mica "armada" de antrenori romani cit de cit valorosi ( nu stim cum s-ar comporta daca ar antrena in alta tara) alaturi de Costescu, Sapera si Nini ( aici cu minus la caracter ), iar mai nou Mihai Popa. Petricevic e caz separat, crescut la scoala sirbeasca. Cam pe astia ii avem, cu ei defilam.
    In schimb nu stiu care sunt acei jucatori care la U au fost "pleazna" si la Oradea au devenit supe-jucatori. Pot fi de acord ca au fost jucatori care au plecat din cauza de "nepotrivire de caracter" cu Silvasan ( Pasalic, Watson- care s-a impacat pina la urma , partial Kariniauskas ) dar Barnette si Tarolis au plecat din cu totul alte motive ( sa zicem de dezvoltare profesionala ). Pai astia au fost pleaza la Cluj ? Aici e drept eu i-am urmarit doar pe terenul de baschet si e posibil ca la table, rummy sau solitaire sa fi fost pleazna !

    cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Perfect valid si adevarat comentariul. Pasalic, Watson, Vaidas, Barnette (desi la Cluj a performat bine, mi se pare ca la Oradea si-a atins scurtul apogeu). Tarolis e exceptia.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu cred
      ca se impune o diferenta intre a performa ( si da, la Oradea unii au performat mai bine ca la Cluj ) si a fi " pleazna " adica fara valoare ( asa cel putin inteleg eu ).

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    Raspunde
  • uplifter :

    @ Acs Titi
    Ca sa ne dam seama de adevarata valoare a lui Silvasan sau Achim, ar trebui sa-i vedem la lucru la un Galati, Focsani sau Sibiu. Dar n-o sa-i vedem, pt ca cei doi au noroc in viata.
    Altfel, cand ai cei mai multi bani si implicit jucatorii cei mai buni, e logic ca ai si rezultate.
    Cat despre Sapera si Nini, aici nici macar nu am replica ...

    cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ăla nu,
      ăla nu. Atunci cine ? Chiar sunt curios să-mi dai 3 exemple de antrenori de baschet români. Dar să nu începi cu Nedef, Chiraleu sau Nicolae Martin ! Atenție era vorba de antrenori cit de cit decenți, nu de super antrenori. Că dacă aveam super antrenori, poate aveam și super jucători și posibil ca locul României în baschet să fie altul. În plus eu m-am referit strict la valoarea profesională ( aia cîtă e, raporatată la valoareade ansamblu a baschetului românesc ), nu la cea morală unde, accept că Nini e repetent și Costescu corigent.

      cu 1 an în urmă (28.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ardeleanul 21 :

    Bostic
    Imi pare un transfer super bun, nimeni nu vorbeste despre evolutiile lui din Fiba Europe Cup, unde a fost al doilea cel mai eficient jucator al polonezilor, cu 48.4 la 2 si 41.7 la 3 + 4.4 reb+ 2.7 ast. Niste cifre chiar foarte bune pentru un jucator disponibil in momentul actual al competitiei. Acuma sa vedem cat de repede il integreaza Achim in echipa.

    cu 1 an în urmă (30.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!