Stiri Juniori U16 Masculin

Consiliul Director a aprobat antrenorii loturilor naționale juvenile

Consiliul Director a aprobat antrenorii loturilor naționale juvenile

Federația Română de Baschet a anunțat deciziile Consiliului Director cu privire la loturile naționale juvenile pentru vara anului 2023. În cadrul adunării din 16 mai s-au aprobat staff-urile tehnice în unanimitate de voturi.

FRB notează și că va fi realizat un mentorat cu Pini Gershon, legendarul antrenor israelian fiind implicat în dezvoltarea baschetului juvenil din România.

Astfel, loturile naționale vor avea următoarele nume pe banca tehnică:

Lotul național Universitar Feminin – Dan Calancea (principal); Alina Șerban (secund)

Lotul național Francofonie, Feminin – Iannis Koukos (principal), Florin Covaciu (secund), Alexandra Uiuiu (scouting), Maria Motorga (șef delegație)

Lotul national U18, Masculin – Ciprian Enache (principal) și Alexandru Gliga (secund). Vor fi reevaluați în programul de mentorat cu Pini Gershon.

Lotul national U18, Feminin* – Loredana Ion (principal)

Lotul national U16, Feminin – Carmin Popa (principal), Radu Alexandru (secund), Volha Tamirgeanu (secund).

Lotul national U16, Masculin – Claudiu Fometescu (director tehnic), Emmanouil Papamakarios (principal), Ionel Ivan (secund)

*FRB transmite faptul că propunerea pentru postul de antrenor secund la U18 Feminin va fi discutată cu Pini Gershon, deoarece antrenorul nominalizat, Ionel Ivan, face parte și din staff-ul naționalei U16 la nivel masculin.

În plus, Federația a aprobat ca planurile de pregătre pentru echipele naționale ale României să fie analizate de Colegiul Central al Antrenorilor.

În ceea ce privește lotul național de seniori, se așteaptă analiza și propuneri din partea CCA, potrivit frbaschet.ro.

Vara anului 2023 va aduce două Campionate Europene în România, la U20 Feminin și la U16 Masculin (ambele în Divizia B), locațiile fiind Craiova și Pitești. Prima categorie care va juca este cea de U18 Feminin, în perioada 30 iunie-9 iulie în Bulgaria, după care vor urma pe rând U18 Masculin (21-30 iulie, Portugalia), U20 Feminin (28 iulie-6 august, la Craiova), U16 Masculin (4-13 august, la Pitești) și U16 Feminin (10-19 august, Muntenegru).

Detalii despre repartizarea în grupe a fiecărei naționale juvenile sunt disponibile AICI.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    deci grecul revine la u16... interesant e ca nu am auzit ca el sa fi fost prezent la vreuna din multiplele actiuni nationale ale generatiei 2007 de anul acesta, asta desi fiind secund la Dinamo, a cam fost prin tara toata perioada asta; ca sa nu spun ca nici macar la TF de U16, care a fost la Bucuresti, nu a aparut...
    din pacate, este foarte posibil ca si mult laudata generatie 2007 s-o dea de gard anul acesta.

    cu 10 luni în urmă (19.05.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Gyke
    Bâiatul tâu este convocat la lot?probabil are 15-16 ani

    cu 10 luni în urmă (20.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!