Stiri Juniori U16 Masculin

Ionuț Stroe: „Testarea sportivilor înainte de competiţii sau cantonamente este o măsură gândită pentru viitor”

Ionuț Stroe: „Testarea sportivilor înainte de competiţii sau cantonamente este o măsură gândită pentru viitor”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a vorbit despre una dintre condițiile obligatorii în cazul unei eventuale reluări a competițiilor sportive. 

Ministrul Sportului susține că s-a consultat cu reprezentanții Ministerului Sănătății și că toți sportivii vor fi testaţi pentru COVID-19 înaintea intrării în cantonament, însă doar după o relaxare a restricțiilor: 

Totul depinde de evoluţia pandemiei de coronavirus. Testarea sportivilor înainte de competiţii sau cantonamente este o măsură gândită pentru viitor, atunci când va fi posibilă şi va fi decisă această redeschidere pentru sport. Evident că nu mai devreme de 15 mai, nu se pune problema să facem acest lucru prea curând.

Ionuţ Stroe a mai anunţat și faptul că organizatorii de competiții și cluburile vor fi responsabile pentru testare sportivilor, nu Ministerul. Astfel, Federațiile și cluburile vor fi nevoite să găsească resurse le financiare pentru a susţine testarea sportivilor. Oficialul e evitat să spună o dată aproximativă pentru o eventuală reluare a întrecerilor sportive.

În momentul de faţă lucrăm împreună cu Ministerul Sănătăţii la aceste scenarii, pregătim un cadru normativ care să poată să descrie clar şi limpede care sunt regulile care trebuiesc respectate, în condiţiile în care ne va permite. Probabil acest scenariu s-ar putea să coincidă chiar cu ridicarea stării, de pe data de 15 anunţată de preşedintele Iohannis, dar în acest moment exact la acest lucru lucrăm. Nu vreau să ofer niciun fel de perspectivă temporară pentru că deocamdată nu suntem în această situaţie, ci vorbim mai degrabă despre viitor.

*foto: Telekomsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii