Stiri Juniori U17 Masculin

Campul Real Betis Baloncesto by IG Hoops! revine pentru al doilea an consecutiv în România

Campul Real Betis Baloncesto by IG Hoops! revine pentru al doilea an consecutiv în România

Pornită drept prima activitate baschetbalistică în România în perioada pandemiei, colaborarea dintre IG Hoops, compania de management sportiv lansată de Ionuț Georgescu, și Real Betis Baloncesto propune o nouă ediție a camp-ului destinat tinerilor jucători din țara noastră.

Prima ediție a campului a fost organizată la Sibiu și a fost un real succes. 63 de copii s-au antrenat sub îndrumarea a șase antrenori de la Real Betis Baloncesto timp de 5 zile. Pe lângă experiența baschetbalistică, copii au avut de învățat și în cadrul unui workshop, în cadrul căruia le-au vorbit Virgil Stănescu, Dragoș Pătraru, Claudiu Ilina, Vladimir Biasutti și Javier Carrasco. În final, tinerii jucători care au impresionat au intrat in programul de monitorizare al clubului din Andaluzia.

Gazda din 2021 an campului, care-și propune să devină o tradiție în România, va fi Sala Gabriela Szabo din Voluntari între 26 și 31 iulie.

Despre ediția din acest am vorbit cu Ionuț Georgescu, manager al CSO Voluntari și scouter pe zona de Europa de Est pentru Real Betis Baloncesto. După succesul înregistrat în 2021, Ionuț ne-a explicat modul de organizare pentru ca nivelul din 2021 să fie la cel puțin la nivelul la care a fost cu un an în urmă:

În primul rând nu vom avea restricții în a juca baschet! Dacă în 2020 totul s-a întâmplat 1 contra 0, lucrându-se la dezvoltarea individuală sub restricția contactului, de data aceasta copiii vor avea șansa de a se pregăti cu adversar, în situații de  1-1, 2-2, 3-3 sau 5-5. Dinamica antrenamentelor va fi diferită iar antrenorii de la Betis vor putea etala metodologia clubului la capacitate maximă.

Totodată, campul va fi transmis LIVE integral pe pagina de Facebook IG Hoops, ceea ce le va fi de ajutor părinților dar și antrenorilor români sau străini care vor să studieze.

Altfel, încercăm să păstrăm bunele practici de anul trecut, vom avea aceiași 4 antrenori de la Betis - singura schimbare fiind preparatorul fizic. Vorbim aici de Javier Carrasco (secundul echipei de ACB și cel care recrutează și integrează tinerele talente la seniori), Pablo Gonzalez și Nacho Benitez (principalii echipelor de U18 și U14, secunzi la loturile naționale ale Spaniei) și Mikel Ereno, un antrenor care a fost delegat de Real Betis Sevilla către proiectul din Islanda, acolo unde clubul dezvoltă o pepinieră paralelă.

Vom avea un lot de 12 antrenori români ca secunzi pentru cele 4 grupe (6-7 antrenori pe grupă pentru fiecare antrenament), 5 voluntari sibieni care au făcut o treabă excepțională anul trecut, echipă media și invitați speciali la work-shop-ul educativ.

Vor fi mai mulți parteneri care se vor alătura proiectului, un ajutor important venind desigur din partea CSO Voluntari și a Primăriei Voluntari. Sala Gabriela Szabo ne oferă infrastructura perfectă pentru un asemenea eveniment.

Pentru tinerii baschetbaliști care își doresc un loc la Campul Real Betis Baloncesto by IG Hoops!, nu mai este mult timp de pierdut, mai ales că au rămas puține libere:

Ar trebui să se grăbească, mai avem undeva la 17 locuri disponibile! Toate detaliile și formularul de înscriere le găsesc pe www.ighoops.com la secțiunea Camp 2021.  De asemenea, la “Scouting”’pot afla mai multe informații referitoare la colaborarea mea cu Betis, una care se va prelungi pentru următorii ani.

La fel ca la ediția precedentă se va pune un accent deosebit și asupra laturii sanitare, iar organizatorii vor lua toate măsurile pentru ca cei prezenți la eveniment să se afle într-un mediu sigur:

Vom fi în continuare foarte atenți. Antrenorii, voluntarii și stafful se vor testa înainte de turneu, vom purta mască, iar copiii vor trece prin triajul epidemiologic înaintea fiecărui antrenament. Apa și fructele se vor acorda individual. Vor fi anumite documente pe care părinții trebuie să ni le prezinte în prima zi.

România a fost aleasă de către Betis Sevilla pentru implementarea unui program pilot, care din următorii ani va viza și alte țări. Pentru tinerii baschetbaliști din țara noastră este o șansă de a ajunge în academia care a dat multe vedete internaționale:

Avem deja 4 jucători în Academia Real Betis Sevilla, unul la U14 (Iaroslav Fraseniuc) și trei la U16 (Andreas Blidaru, Victor Muscă și Lorenzo Diaconescu). Codruț Dinu a câștigat anul trecut un try-out la Betis și sper că va trăi această experiență în viitorul apropiat. Din păcate, pandemia nu i-a permis să ajungă la Sevilla deocamdată.

Real Betis Sevilla derulează proiecte internaționale, România fiind pilotul. Sunt în colaborare cu Academia din Islanda și mai urmează alte țări pe listă. Cred că in 2022 vom avea acest camp în cel puțin trei locații în afara Spaniei.

În final Ionuț Georgescu ne-a vorbit despre misiunea parteneriatului dintre IG Hoops și Real Betis Sevilla. Un număr important de tineri baschetbaliști români sunt monitorizați iar aceștia s-ar putea să aibă șanse mai mari să ajungă în Andaluzia, după cum ne spune chiar scouterul echipei spaniole pe zona de Europa de Est:

În acest moment monitorizăm 35 de sportivi români cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Am alți 25 din Macedonia, Bulgaria, Letonia, Finlanda și Estonia în baza mea de date.

În luna mai vom analiza situația băieților care sunt deja la Sevilla și vom stabili câte locuri mai avem libere pentru anul următor. Sper ca din sezonul 2021-2022 să ajungem la cel puțin 6 jucători români în alb-verde.

Un aspect interesant este modificarea regulii de “jucător format” - sportivii trebuie să prindă trei sezoane între U14 și U18 pentru a primi acest statut care le poate deschide oportunități în viitor (echipele de ACB sau LEB Oro trebuie să aibă un număr minim în lot). Emi Cățe sau Rareș Uță au dobândit acest statut. Fereastra de acum devine mai scurtă, înainte fiind vorba de U14 - U20.

În final am dori să vă arătăm cum a fost prima edție a camp-ului Real Betis Baloncesto by IG Hoops! prin câteva materiale de site-ul nostru, chiar de la Sibiu:

Camp-ul organizat de IG Hoops și Real Betis Baloncesto, o reîntoarcere la baschetul pur

Cum a fost la workshop-ul organizat de IG Hoops și Real Betis Baloncesto

Alexandru Moldovan, după primele trei zile de camp: „Am reușit să mă dezvolt”

Interviu cu Javier Carrasco, antrenor secund la Real Betis Sevilla

Ionuț Georgescu, despre camp-ul organizat la Sibiu împreună cu Real Betis

Interviu. Javier Carrasco: „Cea mai mare provocare e felul în care reușesc să îi ajut pe jucători”

Codruț Dinu și Andreas Blidaru vor participa la un try-out organizat de Coosur Real Betis

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!