Stiri Juniori U18 Masculin

Cifrele României la finalul Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

Cifrele României la finalul Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, găzduit în România, s-a terminat duminică (07.08), selecționata tricoloră clasându-se pe locul 7 la finalul întrecerii. „Vulturii” au terminat faza grupelor pe primul loc, fiind apoi eliminați în sferturi de eventuala câștigătoare a întrecerii și în cele din urmă au avut un bilanț pozitiv de victorii/înfrângeri.

Tricolorii au avut a 11-a medie de puncte pe întâlnire, cu 68.0, iar dacă în cazul procentajelor de la două puncte au stat în jumătatea inferioară a clasamentului, în cazul triplelor au fost pe locul 6, cu 30.5%. În Top 8 au prins loc românii și cu procentajul de la libere, 65.6%, însă la recuperări și assist-uri au fost departe de primele clasate. În cazul assist-urilor, tricolorii au fost pe locul 19 din 22 de echipe, cu 13.3 în medie, iar la raportul pase decisive/posesii pierdute au avut 0.8.

Intercepțiile pe meci i-au clasat pe „vulturi” iar în Top 8, cu 11.4, iar în privința raportului de intercepții/turnovers cifra este de 0.7, la egalitate cu alte trei naționale (Kosovo, Bulgaria și Bosnia-Herțegovina). Doar Belgia și Portugalia au pierdut mai puține posesii pe meci decât România la acest European.

În privința „game high-urilor”, România a prins locul 8 la cele mai multe puncte într-un meci cu cele 93 marcate Elveției, tricolorii conducând ierarhia în tot turneul la procentajul din acțiune, 56.1% tot în acel joc. Meciul cu Elveția rămâne un etalon și în privința cifrelor din spatele arcului de cerc (53.8%), un alt capitol la care „vulturii” n-au fost depășiți de nimeni.

Trecând la nivel individual, liderii României au fost următorii: 12.5 puncte pentru Dragoș Lungu, 6.5 recuperări pentru Andrei Oinaru, 2.9 pase decisive și 2.1 intercepții pentru David Lăpuște, 0.8 capace pentru Lorenzo Diaconescu și David Antonescu, respectiv 28.5 minute în medie pentru David Antonescu.

Lungu a fost pe locul 25 cu media sa de puncte, Diaconescu și Șomăcescu fiind românii cu cele mai bune procentaje din interiorul arcului de cerc, 49.0% și 47.3%. David Pătru a stat cel mai bine de la distanță dintre tricolori, cu 43.8% (locul 11), iar Lorenzo Diaconescu a avut 65.4% de la libere, prinzând Top 20. Andrei Oinaru și David Lăpuște au prins și ei un loc în Top 20 la recuperări și intercepții, Tudor Șomăcescu ieșind în evidență negativ cu 3.6 posesii pierdute, cele mai multe din lotul „vulturilor”.

Lăpuște și Lungu au fost singurii tricolori care au putut înscrie măcar 20 de puncte într-un meci, Diaconescu prinzând un duel, cel cu Letonia, cu 75% din acțiune. Tot Diaconescu a fost românul cu cel mai bun procentaj la două puncte, 83.3% împotriva Ungariei, iar Creț și Lăpuște au stat cu 100% de la distanță în meciul cu Elveția. Andrei Oinaru a adunat 6 recuperări ofensive cu Letonia, iar la cele defensive David Antonescu a contribuit cu 8 împotriva Portugaliei.

Recordul intercepțiilor într-un meci pentru „vulturi” l-a stabilit tot Antonescu, 4 cu Slovacia, iar Diaconescu a avut cel mai mare index al eficienței dintre tricolori, cu 28 de unități, în confruntarea cu Ungaria. De altfel, Lorenzo a fost singurul român care a bifat un double-double la acest turneu continental.

Tricolorii au încheiat întrecerea de pe teren propriu pe locul 7, cu un bilanț de 5 victorii și 3 înfrângeri. Pe podium s-au clasat, în această ordine, Suedia, Danemarca și Finlanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!